Koka grytbitar på helgen. Gärna saaaakta (i lergryta 4 timmar 125*, om man har en sådan). Frys in i "portionsburkar". Sedan kan man göra lite vad som helst av dem:
2 dl grädde
1 tsk soja
0,5 dl lingonsylt
1 köttbuljongtärning
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar
(blanda allt med köttet. 225* medans man kokar potatis)
1 msk mjöl
0,5 tsk salt
1 lök
1 morot
1,5 dl vatten
(koka ihop till en "fusk-kalops")
Köttsoppa:
Koka morötter, kålrot, palsternacka, purjolök, potatis... i buljong med köttet i små bitar.
2 dl buljong
liten burk ananas
2 msk soja
1-2 lök
3 msk vinäger
2 paprikor
2 morötter i slantar
tomatpuré
salt, peppar
Indisk gryta:
Som "fusk-kalopsen", men utan morötter. Krydda med garam masala och spiskummin. Tillsätt kikärtor på slutet. Servera till couscous och yoghurt.