• Mumu

    Vad ska ni äta i dag 25

    Bonanza skrev 2010-11-13 17:55:11 följande:
    Fast jag är en sån som VILL ha potatis och som INTE vill ha kanel.

    Jag gillar moussaka som är mindre stabbig. Jag har svårt för de där det blir en tjock köttkaka bara i princip.
    Nej usch, det vill inte jag heller ha. Jag steker massor av aubergine i olivolja, sen gör jag en köttfärsröra med massor av tomat, kryddar med lite av varje och en nypa kanel (det får inte smaka kanel, det ska bara anas). Sen varvar jag aubergine och röra. Sen kommer mitt problem: Jag vill egentligen ha ett "vitt" lager på toppen, som är ganska högt. Men det lyckas jag inte med hemma. Antingen blir det bara ett tunt lager eller också flyter det liksom ner i moussakan. Jag brukar göra en tjock bechamelsås och röra i några äggulor, eller till och med kanske några hela ägg, för att ge stabilitet. Men det blir aldrig som jag vill ha det ...

    Jag vet att de flesta vill ha potatis i sin moussaka . Jag gillar det också, men bäst gillar jag när det bara är aubergine. 

    Lilltjejen har feber och vi var rätt mätta, så vi spar tacosen till imorgon. Ikväll blev det våffelmackor istället. 
    Bäst just nu: Mitt nygamla jobb!
  • Mumu

    De där tacosen som vi skjutit på i flera dagar nu kom äntligen fram på bordet idag. Svärföräldrarna blev hitbjudna också, så vi tog även fram en förpackning pulled pork ur frysen - lyx! Och så guacamole och alla andra goda tillbehör som man kan tänkas gilla. Utom jalpenos, de hade möglat i burken, buhuuu!


    Bäst just nu: Mitt nygamla jobb!
  • Mumu

    Provade en ny fiskrätt, med torskfilé som saltades och pepprades, strimlad purjo äver det, en burk creme fraiche saffran och tomat och så halverade körsbärstomater på toppen. In i ugnen en halvtimme. Och så hade vi ett gott potatismos till. Det var väl gott, men som vanligt tycker jag att fisken vattnade sig så att det blir ett lager med äckligt spad i botten, ser skuret ut. Okej, jag behöver inte ta av det eftersom creme fraichen ligger uppepå, men jag tycker det känns lite äckligt. Tråkigt att det alltid blir så när jag gör fisk. Nästan alltid.


    Bäst just nu: Mitt nygamla jobb!
  • Mumu

    Vi skulle ha gjort valnötskyckling, men först hade sambon glömt att lägga den i marinad, sen upptäckte jag att den fortfarande var fryst, så då hämtade vi pizza istället och kycklingen får vi laga till imorgon. Så det kan bli!


    Bäst just nu: Mitt nygamla jobb!
  • Mumu

    Idag blir det i alla fall valnötskyckling. Ska bara komma ihåg att lägga den i marinad ... Och glömmer jag det så blir det väl panengkyckling, det är inte värre än så.


    Bäst just nu: Mitt nygamla jobb!
  • Mumu

    Stuvade makaroner och till det ska jag alldeles strax ställa mig och rulla köttbullar.


    Bäst just nu: Mitt nygamla jobb!
  • Mumu
    Mumu skrev 2010-11-18 16:42:44 följande:
    Stuvade makaroner och till det ska jag alldeles strax ställa mig och rulla köttbullar.
    Nej, inte alls faktiskt. Jag upptäckte att vi inte alls hade nån köttfärs hemma som jag trodde, så sambon fick köpa med sig thaimat hem. Onyttig vecka, måste jag säga.
    Bäst just nu: Mitt nygamla jobb!
  • Mumu

    Vi gjorde en god köttfärspaj. Till det hade vi en enkel tomat- och löksallad.


    Bäst just nu: Mitt nygamla jobb!
  • Mumu

    Barnen vill absolut ha våfflor ikväll. Så då får de väl det då, men jag vill inte ha det. Jag och sambon väntar tills de lagt sig, sen fixar vi lite plock. Kex, ostar, gott bröd. En aubergineröra som följde med hem från Grekland i somras. Heta kycklingspett, oliver, fetaost. Goda frukter och en god sallad. Muuuuums!


    Bäst just nu: Mitt nygamla jobb!
  • Mumu

    Något väldigt enkelt till lunch, typ nudlar eller rester. Sn ska vi ha kalas med massa gott och på kvällen måste det gå snabbt så det får bli korv och pommes. Lite sunkigt, men gott !


    Bäst just nu: Mitt nygamla jobb!
Svar på tråden Vad ska ni äta i dag 25