• Mumu

    Vad ska ni äta i dag 25

    Blev hembjudna till svärföräldrarna på en sen lunch, så högreven får vänta till imorgon. Vi fick jättegoda kycklingcanelloni. Senare ikväll ska vi mumsa på kycklingpitor med guacamole,


    Bäst just nu: Jul jul strålande jul!
  • Mumu

    Nu står det en högrev och puttrar på spisen i en japanskinspirerad kryddbuljong. Sen ska den villa, strimlas och koka ihop med en sås på buljongen och massa goda kryddor/såser.


    Bäst just nu: Jul jul strålande jul!
  • Mumu

    Vi skulle ha ätit pulled pork idag, men man måste ha huvudet med sig i tid om man ska ha nåt i ugnen i sju timmar, så att komma på det klockan 15 är ju inte så bra... Alltså blir det ändrade planer och hämtmat istället. Jag var sugen på kinamat, men blev nedröstad av familjen som ville ha pizza. Jag vill absolut inte ha pizza idag, så jag tar en kycklingkebabtallrik.


    Bäst just nu: Jul jul strålande jul!
  • Mumu
    Gurkburk skrev 2010-12-30 21:01:04 följande:
    Nybakt valnötsbröd ... mmm det doftar underbart i hela huset
    Åh, jag älskar valnötsbröd, men har inte nåt riktigt bra recept, kan du dela med dig av ett?

    Idag blir det en någorlunda barnvänlig nyårsmeny: Till förrätt toast med avocado, räko, rom och gräddfilssås. Till varmrätt helstekt oxfilé, råstekt potatis, ett par olika såser, sparris och nötgremolata. Till efterrätt creme brulee. Mat som våra barn faktiskt äter utan att det blir för tråkigt för oss vuxna.
    Bäst just nu: Jul jul strålande jul!
  • Mumu

    Hade vi inte varit hemma med barnen och velat ha en barnvänlig meny så skulle jag absoluuuuut ha valt pilgrimsmusslor till förrätt, det är bland det bästa jag vet! Lättstekta med en klick krämig palsternackspuré, till det ärtskott och helst Yasuragis marinerade vitlökar uppstekta och hackade. Men det får bli en annan gång...


    Bäst just nu: Jul jul strålande jul!
  • Mumu

    Haha, herregud... Nästan varje nyår så gör jag en speciell smörsås som är jättegod. Men fy fan vilket skitgöra att göra såsen! Den skär sig ALLTID ! Och så får man stå där med isbitar och vispa som en galning och när den går ihop så är den för kall och så ska man värma den försiktigt och... tja, så där får man hålla på tills man blir vansinnig. Men den är god när den är klar i alla fall . Så var det även ikväll, både med isbitar, vispning och framför allt så smakade den mums!


    Bäst just nu: Jul jul strålande jul!
  • Mumu

    Glömde ju att stoppa in karrén i tid häromdagen då vi skulle äta pulled pork, men nu står den i alla fall i ugnen. Vet inte om vi hinner äta den idag, för den ska stå inne sju timmar och vi ska lämna barnen hos mamma och pappa ikväll och sedan gå på bio. Men hinner vi inte äta pulled pork så funkar det ju utmärkt att spara till imorgon och så köper vi mat nånstans.


    Bäst just nu: Jul jul strålande jul!
  • Mumu

    Skottade tak hemma hos mamma och pappa halva dagen så efteråt blev vi bjudna på thaimat. Friterad kyckling med sötsur sås, kyckling med sötcurry, fläsk med rödcurry, biff med gröncurry och stekt ris med kyckling hade vi på bordet. Alla blev mätta, kan man säga ...


    Bäst just nu: Jul jul strålande jul!
  • Mumu

    Idag blev det en toast på ica maxi i samband med veckohandling till lunch. Ikväll ska jag på ett fik och träffa en kompis så då tänker jag äta deras jättegoda köttfärsbaguette på planka och så något sött därefter. Bla så har de världsgod glass som de rör ihop själva där på fiket. Och så en stor kopp te till!

    Sambon och barnen ska äta korv stroganoff, för det älskar de, medans jag knappt ens tycker det är mat, så de brukar passa på när jag är borta. 


    Bäst just nu: Jul jul strålande jul!
  • Mumu
    Caaatrin skrev 2011-01-03 15:02:31 följande:

    tänkte göra kebabgryta, någon som har något bra recept? första gången jag gör.


    Jag har en väldigt simpel som en kompis till mig brukar göra. Den är god . Hon steker kebabkött och sedan rödlök. Blandar med creme fraiche med chili och paprikasmak. Puttrar en stund och så är det klart! Hon serverar det alltid med pommes. När jag gör den så brukar jag ha i en tetra krossade tomater också, jag gillar mycket sås och tycker det blir för mycket med två burkar creme fraiche, känns lite fräscht med tomatsmak också. Och så har jag alltid i en buljongtärning också och salt och peppar såklart.
    Bäst just nu: Jul jul strålande jul!
Svar på tråden Vad ska ni äta i dag 25