• Anonym (Jag blir såå arg)

    J*vla haggor som bara lägger sig i

    Jag och min son som är lite över 2 år åkte till badhuset idag, Och jag såg verkligen fram emot det för jag visste hur kul vi skulle få det! Men det är alltid någon som förstör det roliga!
    Nu till saken

    Vi hade precis kommit dit och var poväg in i omklädnings rummet för att byta om. Och då stannade sonen till för att titta på något. Och jag sa till honom i vanlig ton att han skulle komma till mig. Men han hörde inte vad jag sa och då sa jag det lite högre. Lät inte sur eller något. Ville bara att han skulle komma till mig. Och när han kom till mig så sa jag lungt och försiktikt till honom om han inte lyssnar på mig så får vi åka hem.(För det är ju farligt att vara i ett badhus om han inte lyssnar) Jag såg att han förstog vad jag sa och så gick han in till omklädnings  rummet. Och då kom en mamma (40+) och sa till mig att när man är sååå liten som min son är så fattar inte han vad man säger, jag kommer ihåg när mina barn var så små. Jag blev helt paff och sa till henne jätte surt att hon inte skulle bry sig och jag känner min son. Jag är hans mamma jag BESTÄMMER!

    Jag blev skit sur. Bara för att jag är en ung mamma så kan inte jag något. Inte uppfostra min egen son så nån annan behöver lägga sig. IN MY AS! Jag är en underbar mamma och det vet jag. Jag skadade inte min son på något vis. Det är inte första gången en kärring lägger sig i vad jag gör och hur jag uppfostrar min son.

    Klart man ska lägga sig i när det väl gäller, men en sån töntig sak att jag höjde rösten till min son för jag ville att han skulle komma är något alla mammor gör. Jag är inget undantag- Men bara för man är ung så ska folk säga vad dom tycker och tänker!!

    Och jag bara hatar när människor som inte känner oss lägger sig i!
    Jag vet fortfarande inte vad jag gjorde för fel. Jag skadade inte honom, men mer jag tänker på detta desto argare blir jag......

    Fan snälla j*vla 40+ mammor, sluta lägg i er så mkt i vad andra gör. Jag tycker det är jätte jobbigt att hitta på saker med min son bara för att jag vet att folk tittar på en bara för man är ung mamma. Och då blir man ju jätte nervös. Eller så tror folk att jag är min sons stora syster! Och den komentaren hatar jag med!
    Men bara för min sons skull så gör jag saker med han iallafall.
    Allt skulle bli mkt änklare om folk lät mig vara...

    Jag är en stolt mamma till min son, jag är en underbar mamma, jag avgudar min son. Älskar honom över allt annat!!!! Skulle aldrig skada honom på något vis!

    Tycker ni att jag över reagerar???

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-28 00:21
    Det värmer verkligen av alla ni som har svarat med snälla och gulliga kommentarer=)

  • Svar på tråden J*vla haggor som bara lägger sig i
  • SaramedM
    Anonym (Respekt mot Unga) skrev 2010-04-08 13:38:38 följande:
    Det är bara det att folk här inte kanske riktigt har fattat att det var inte mitt första val att göra så. Men då man har barn med stark egen vilja som är mycket envisa, hjälper inte alltid dom "vanliga " metoderna.Men ni tycks alla ha den innställningen att det är totalt oakseptabelt att ha ett barn att sitta stilla i 1 1/2 timme.Dessutom hänger alla upp sig på ett exempel som jag lade fram åt lady dahmer för att hon skulle förstå att alla barn inte är som hennes eller dom hon träffat. Alla metoder hon använder inte hjälper på alla barn.Jag säger inte att någon annan skall göra som jag gjorde, men att det fungerade. Min dotter är idag 6 år och har inte fått några men av det. För om hon hadde det så skulle hon inte vara glad, utåtriktad, envis,.....m.mOch ursäkta mig om jag försvarar mig om folk hackar ner på en som dom gjort här. Läs tidigare!!!! Tycker att man kan försvara sig då man får höra saker som att man borde bli steriliserad.
    jag har ett barn med extremt starkt egen vilja, desutom har hon ett funktionshinder som innebär NOLL flexibilitet och det i kompination med trots blir så lagom kul ibland

    Men jag skulle ändå inte utsätta henne för såna metoder som du har gjort!

    Syftet med uppfostran är inte att kuva barnets starka vilja, då är man ute på djupt vatten
    Ja det är totalt oacceptabelt att tvinga ett barn att sitta kvar i 1,5 timme för att man som vuxen gjort det till en maktkamp at säga tack för maten
  • Anonym (Respekt mot Unga)

    Jag tycker fortfarande att det är stor skillnad på om man är dagis tant eller förälder, som jag också tidigare skrivit här i tråden, med tanke på vad man kräver av ett barn. Tycker inte att dagis tanten gjorde rätt som hadde (tvång) att sitta mellan 11-17 vid bordet för att hon inte åt upp sin spenat.

    Men som förälder borde du känna dit barn så bra att du vet vilka metoder du kan ta till och inte. Saken är ju den att mitt barn inte har några men av att jag hadde henne att sitta stilla i 1 1/2 timme. Jag säger inte att jag skulle använda samma metod med ett annat barn men folk borde förstå, som jag tidigare skrivit att barn är olika. Man kan uppfostra barn på olika sätt och det behöver inte vara nått fel med det. En metod fungerar på ett barn, en annan på ett annat barn.

    SaramedM du skrev: jag har ett barn med extremt starkt egen vilja, desutom har hon ett funktionshinder som innebär NOLL flexibilitet och det i kompination med trots blir så lagom kul ibland

    Knappast skulle jag heller ta till en sådan metod som jag annvänt med mitt barn, på ditt fast h*n har stark vilja.

    En sak man då också kan fråga säg är vad är stark egen vilja? Jag har träffat så många föräldrar som säger att de har ett barn med stark egen vilja ( nästan alla barn har stark egen vilja). Då de sedan kommer i kontakt med min dotter brukar de  säga saker som: Oj va hon är envis eller Va trodde inte ett barn kunde ha så mycket egen vilja.
    Nu säger jag inte att ditt barn också skulle kunna ha mycket stark egen vilja, vet nog att det finns många andra barn också som har det. Det är inte bara min dotter som har det, men många föräldrar tror att deras barn har stark egen vilja fast de har, vad man nu skulle kunna kalla "normal" egen vilja. Förstod ni vad jag menade?

    Alla barn är olika och behöver olika sätt att tillrättavisas på. En metod fungerar på ett barn, en annan på ett annat.

  • Anonym (förskollärare)

    Respekt mot unga:
    Det finns många uppfostringsmetoder som får folk att reagera, men för den sakens skulle är de inte farliga för barnet el at barnen behöver få några men av det för i så fall så skulle det vandra runt en väldigt massa människor med konstiga men efter uppfostran.  Som du skriver så känner du ju dit barn bäst och vet bäst själv vad du ska gäöra med ditt barn.
    Jag tror många inklusive mig reagerar när man ser nåt som känns totalt främande för sig själv. Sen är FL och andr aforum som gjorda för att man ska missförstå varandra.

    Jag har svårt att tro att du får ut något av att du lät henne sitta i 1,5 timme och att det finns bättre sätt att försöka få barnen att tacka för något de får.  Men bara för att du gjorde så, så tycker jag inte att du är ett monster som ska steriliseras.  Men det är ju min åsikt. I en annan tråd i en annan dag kanske jag skriver något som jag gör med mina barn som får dig att reagera och det finns säkert många som tycker att jag skulle steriliseras också.  Det är det som är problemet med nätet, man känner inte människorna bakom nicken och vet inte alls hur deras familjebild ser ut och då tycke rjag dte är fel att skriva att folk är monster. däremot kan man få skriva att man tycker annorlunda och att man själv skulle valt en annan metod.

  • SaramedM
    Anonym (Respekt mot Unga) skrev 2010-04-09 10:27:04 följande:
    Jag tycker fortfarande att det är stor skillnad på om man är dagis tant eller förälder, som jag också tidigare skrivit här i tråden, med tanke på vad man kräver av ett barn. Tycker inte att dagis tanten gjorde rätt som hadde (tvång) att sitta mellan 11-17 vid bordet för att hon inte åt upp sin spenat.Men som förälder borde du känna dit barn så bra att du vet vilka metoder du kan ta till och inte. Saken är ju den att mitt barn inte har några men av att jag hadde henne att sitta stilla i 1 1/2 timme. Jag säger inte att jag skulle använda samma metod med ett annat barn men folk borde förstå, som jag tidigare skrivit att barn är olika. Man kan uppfostra barn på olika sätt och det behöver inte vara nått fel med det. En metod fungerar på ett barn, en annan på ett annat barn.SaramedM du skrev: jag har ett barn med extremt starkt egen vilja, desutom har hon ett funktionshinder som innebär NOLL flexibilitet och det i kompination med trots blir så lagom kul iblandKnappast skulle jag heller ta till en sådan metod som jag annvänt med mitt barn, på ditt fast h*n har stark vilja.En sak man då också kan fråga säg är vad är stark egen vilja? Jag har träffat så många föräldrar som säger att de har ett barn med stark egen vilja ( nästan alla barn har stark egen vilja). Då de sedan kommer i kontakt med min dotter brukar de  säga saker som: Oj va hon är envis eller Va trodde inte ett barn kunde ha så mycket egen vilja.Nu säger jag inte att ditt barn också skulle kunna ha mycket stark egen vilja, vet nog att det finns många andra barn också som har det. Det är inte bara min dotter som har det, men många föräldrar tror att deras barn har stark egen vilja fast de har, vad man nu skulle kunna kalla "normal" egen vilja. Förstod ni vad jag menade?Alla barn är olika och behöver olika sätt att tillrättavisas på. En metod fungerar på ett barn, en annan på ett annat.
    Det är ännu vprre att en förälder använder en sån straff metod än att någon på förskolan gör det tycker jag
    Sveket för barnet är större när det är den som står närmast som beteer sig dumt
    INGET barn behöver tillrättavisas genom att tvingas sitta i 1,5 timme för att säga tack
    Hela syftet med att utsätta ett barn för en sån sak är att vinna och maktkamp hör inte hemma i barnuppfostran
  • SaramedM
    Anonym (Respekt mot Unga) skrev 2010-04-08 15:30:30 följande:
    Jag skulle häller aldrig tvinga ett barn att äta. Barn bör smaka på allt men måst inte äta.Det ärhelt klart inte okej att ha ett barn att sitta vid matboet från 11-17 för att den inte äter. Inte skulle vuxna heller äta upp den kalla spenaten.
    varför måste man smaka?

    jag vet att vissa saker skulle jag inte klara att äta , utan att jag behöver smaka på dom för det
  • Anonym (Respekt mot Unga)
    Anonym (förskollärare) skrev 2010-04-09 11:05:49 följande:
    Respekt mot unga: Det finns många uppfostringsmetoder som får folk att reagera, men för den sakens skulle är de inte farliga för barnet el at barnen behöver få några men av det för i så fall så skulle det vandra runt en väldigt massa människor med konstiga men efter uppfostran.  Som du skriver så känner du ju dit barn bäst och vet bäst själv vad du ska gäöra med ditt barn. Jag tror många inklusive mig reagerar när man ser nåt som känns totalt främande för sig själv. Sen är FL och andr aforum som gjorda för att man ska missförstå varandra. Jag har svårt att tro att du får ut något av att du lät henne sitta i 1,5 timme och att det finns bättre sätt att försöka få barnen att tacka för något de får.  Men bara för att du gjorde så, så tycker jag inte att du är ett monster som ska steriliseras.  Men det är ju min åsikt. I en annan tråd i en annan dag kanske jag skriver något som jag gör med mina barn som får dig att reagera och det finns säkert många som tycker att jag skulle steriliseras också.  Det är det som är problemet med nätet, man känner inte människorna bakom nicken och vet inte alls hur deras familjebild ser ut och då tycke rjag dte är fel att skriva att folk är monster. däremot kan man få skriva att man tycker annorlunda och att man själv skulle valt en annan metod.
    Tack just så tycker jag också.

    Man kan diskutera som folk och ge råd åt varandra, säga vad som fungerat och inte fungerat för en själv.
    Men att dömma folk tycker jag inte hör hemma på ett forum som FL.

    Tack i alla fall{#lang_emotions_smile}
  • Glitter2

    Nej man ska inte döma. Det är helt rätt, bra att vi rett ut den saken.
    Men tyvärr kan jag inte alls förstå din uppfostringsmetod, i mina ögon har du som förälder tappat greppet om ditt barn. Människor som missbrukar sitt barns förtroende som du gör får mig att må dåligt.
    Till nicket förskoleläraren: att det inte märks utanpå betyder inte att människor inte är skadade inuti. Det har vi ju ett tydligt bevis på här i tråden med spenaten och ätbeetende.
    Läs gärna boken "Kärlekens roll"

    http://www.karnevalforlag.se/bocker/karlekens-roll

  • Anonym
    Anonym (Respekt mot Unga) skrev 2010-04-08 11:06:26 följande:
    Hmmm det finns 46 kommentarer till Lady dahmers blogg angående vad hon skrivit om mig, baserat på att jag haft en 1 1/2 åring att sitta vid bodet i 1 1/2 timme. Vilket inte stämmer, barnet var nästan dubbelt så gammalt. Undrar om man nu kan ta dessa komentarer på allvar då de inte är baserade på fakta utan på nått Lady dahmer hittat på? bara en tanke Säger bara välkommen hem från semestern Lady dahmer, du kan ju förklara i din blogg varför du skriver saker som inte är sant där. Du kan annvända rubriken: Varför jag skriver en massa skit hit som inte är sant!
    Eftersom man starkt ifrågasätter den metod som TV-nanny använder där barnet får sitta och begrunda vad de gjort och tiden de där får sitta är 1 minut per år barnet är gammalt så skulle ditt barn behövt vara 90 år för att ens klara deras gräns. Det är ändå en metod som är starkt ifrågasatt. Att du tvingade en 1,5 åring, en 2,5 åring eller en 5 åring är bara grader i helvetet. Det du gjorde är fel på ett så fundamentalt sätt att det är förskräckande.
  • Anonym
    Anonym (Respekt mot Unga) skrev 2010-04-08 12:23:39 följande:
     Jag tycker dock att folk inte skall dömma en som mamma för en sak man gjort mot sit barn, vare sig det är bra eller dåligt.
    Eftersom du själv berättar om detta gång på gång och anser att det var ett riktigt sätt att handla (inte något du gjorde en dålig dag utan något du flera år senare tar upp som ett exempel på något bra du gjort) så är det inte konstigt att folk reagerar mot ditt sätt att fostra ditt barn.
  • Anonym (riktig respekt)
    Anonym (Respekt mot Unga) skrev 2010-04-08 13:38:38 följande:
    Det är bara det att folk här inte kanske riktigt har fattat att det var inte mitt första val att göra så. Men då man har barn med stark egen vilja som är mycket envisa, hjälper inte alltid dom "vanliga " metoderna. Men ni tycks alla ha den innställningen att det är totalt oakseptabelt att ha ett barn att sitta stilla i 1 1/2 timme. Dessutom hänger alla upp sig på ett exempel som jag lade fram åt lady dahmer för att hon skulle förstå att alla barn inte är som hennes eller dom hon träffat. Alla metoder hon använder inte hjälper på alla barn. Jag säger inte att någon annan skall göra som jag gjorde, men att det fungerade. Min dotter är idag 6 år och har inte fått några men av det. För om hon hadde det så skulle hon inte vara glad, utåtriktad, envis,.....m.m Och ursäkta mig om jag försvarar mig om folk hackar ner på en som dom gjort här. Läs tidigare!!!! Tycker att man kan försvara sig då man får höra saker som att man borde bli steriliserad.
    Men vad du inte tycks fatta är att det inte är något man kan fodra av ett barn på 2,5 år. Detta hamnar under kategorin psykisk misshandel. Samma argument som du använder kan ju lika gärna användas( och används) för att slå sina barn. Tvång av det slag du beskriver kan amn använda om det är ENDA sättet att hindra dem från att skada sig själva, inte för att du tycker det är fint om din lilla dotter säger tack.
Svar på tråden J*vla haggor som bara lägger sig i