Inlägg från: Maganda |Visa alla inlägg
  • Maganda

    Ett nytt försök Filippinerna

    Hej

    Jag och min man är också på gång i Filippinerna! Vi vill dock adoptera ett känt barn. Just nu väntar vi på att få starta hemutredningen.

    Kram

  • Maganda

    Hej =)

    Vi vet vilket barn vi VILL adoptera men hoppas verkligen att vi får det också. Det går till på samma sätt som andra adoptioner och samma krav. Dock behöver vi inte stå i kö hos AC så vi får skicka våra handlingar så fort hemutredningen är klar. Enligt AC tar det ca 1 år. Eftersom vi känner detta barn hoppas vi dock på att åka ner och hälsa på innan dess. Men det vill vi inte göra innan vi känner att vi är lite på väg, för att det blir för jobbigt annars.

    Hur långt har ni kommit i processen?

    Kram

  • Maganda

    Hej!

    Åh... redan till hösten... det är ju snart det. Åh vad roligt, hoppas det rullar på snabbt för er.

    Jag har varit 1 gång på Filippinerna och min man många gånger då hans mamma är filippinska. Det är ett väldigt gästvänligt land och lätt att göra sig förstådd då många kan engelska.

    Klart att det skulle kännas jobbigt att resa hem utan barnet om vi reste ner men samtidigt så är detta ett barn som vi oavett hur det går vill ha fortsatt kontakt med så vi ser det mer som en möjlighet att bygga relation.

    När ni samlade papper till landet, vad var det för papper? Finns det något man kan förbereda?

    Kram

  • Maganda

    Hej Hoppentoss

    Tack för hjälpen. I ert prästintyg, vad skrev prästen då? Är det en präst ni känner väl?

    Jasså, så det är bara mannen som ska intyga att han står för kostnaderna för barnet första tiden som fosterbarn. Inte vi tillsammans då?

    Ja, det är min uppfattning också att filippinare är vackra =).

    Kram

Svar på tråden Ett nytt försök Filippinerna