Inlägg från: LillSkruttet |Visa alla inlägg
  • LillSkruttet

    Pergopinglor med barn version 16

    Kärleken: Bra att du fixade ny tråd. Hade helt missat att den andra var på väg ur datum.
    Simben:
    Skönt att hörseltestet gick bra iallafall. Hoppas ni snart får tid hos logopeden och sipper vänta till efter sommaren.

    Sitter hemma och bara slappar idag. Har jobbat i helgen och har en ledig dag nu innan det är dags att jobba igen ti-fre. Sen får jag äntligen ett par lediga dagar på raken. Ska bli skönt!
    Tyra 21/3-2007 och BF 25/8-2010
  • LillSkruttet
    Simben: Usch då vad otäckt!! Trist med ett sådant bemötande. Skönt att det är över och avklarat nu iallafall.

    Meja: Skönt att det snart är slut på jobbandet! Jag har inte ens sökt HP den här gången....är rätt säker på att jag kommer att få avslag. Inte alls lika mycket ute i vården på mitt nuvarande jobb. Dock väldigt mycket att göra och stressigt, plus att jag är den enda sköterskan på 100%, så mycket hänger på mig. Men psykiskt stress får man nog inte HP för..... Så jag får fint vänta fram till semestern. Ska jobba fram till slutet på juli. Känns lååångt.
    Funderar också en del på förlossningen. Är rädd att det ska gå jättefort den här gången och att jag föder hemma i hallen. Vill verkligen inte det. Tur att vi har nära till sjukhuset iallafall.
    Hoppas du kan få lite vila innan det är dags för bebis att titta ut. Ta varje tillfälle du får. Misstänker att vila är det sista man kommer få med 2 små hemma....

    Ang barn och sömn. Tyra har ju också varit morgonpigg och sömnbrist har det varit gott om här med. Dock har hennes morgnar då hon vaknade 5 slutat. Numera får vi iallafall sova till 6-6:30. Men det är lite väl tidigt på helgerna kan jag tycka....Jag vägrar dock gå upp....hon får leka, titta på film osv. Jag kan gå upp och göra välling till henne så hon slipper vara hungrig, då brukar vi iallafall få sova i 10-minutersintervall efter det.
    På senare tid sover hon inte hela nätterna heller, trots att det funkat bra förut. Nu kommer hon varje natt in till oss och ligger och sparkas och har sig. Dessutom vägrar hon somna i sin säng på kvällarna, utan ska promt sova i gästsängen i gästrummet (120cm-säng). Undrar om det beror på att hennes växasäng är väldigt smal. Hon snor runt massor på nätterna och man kan höra hur hon slår i kanterna med armar och ben med jämna mellanrum. Blir nog till att skaffa en ny säng åt henne, som är större, typ juniorsäng el liknande.
    Tyra 21/3-2007 och BF 25/8-2010
  • LillSkruttet

    1:a maj idag!! Fantastiskt härligt!! Käns som om det faktiskt kommer att bli sommar i år med.

    Sitter dock här hemma ensam och är förkyld. Maken och dottern har åkt till dotterns farmor på lite släktmys med mat osv, men jag orkade inte följa med. Snorig och hängig...dessutom känns det numera att man faktiskt är gravid. känner mig tung och otymplig mest hela tiden och alla kläder sitter åt. V 24 och jag ser ut som om jag vore i v 32....Stånkar och pustar, jättemage och +8,5kg. TÄnkte trösta mig med en godispåse ikväll, jag som skulle äta så nyttigt den här graviditeten och inte gå upp lika mycket som med Tyra.....men, man kan väl ändra sig?

    Ha det gott!


    Tyra 21/3-2007 och BF 25/8-2010
  • LillSkruttet

    Regn regn regn..... Vilken urtrist väder. Var iväg till Bauhaus idag och köpte lite extra trädgårdsslang för att kunna vattna vår nyplanterade syrenhäck. Kom hem med lite annat också, hängrännor osv. Sen kan man inte göra något alls när man väl kommer hem, bara regnar.....
    Jobbar i morgon och i helgen, så det känns verkligen urtrist att det bara är nergrått idag.

    Annars har väl veckan varit ok. Tyra har varit sjuk, förkyld, så jag fick en VAB-dag med henne igår. I måndags morse sade hon "mamma, jag vill ta tempen", jag kände på hennes panna och hon kändes mest sovvarm så jag skickade iväg henne till dagis. På eftermiddagen ringde de från dagis och sade att hon hade 38,5 i temp.....Hoppsan! Maken fick hämta henne lite tidigare, sen blev hon hemma i tisdags och igår. Man ska helt klart lyssna på sina barn....hon försökte ju säga att hon inte mådde bra redan på morgonen, men jag fattade ju ingenting. {#lang_emotions_embarassed}

    I morgon ska maken ta föräldraledigt, för dagis ska tydligen ha stängt pga att det är en klämdag!!!  Tyckte det lät jättekonstigt, det är inte storhelg och fredagen är ju en vanlig jobbdag för de flesta (om man nu inte klämt in en semesterdag eller så). Möjligheten fanns att ha henne på ett annat dagis om vi ville, men det kändes lite onödigt för en enda dag. Så maken får vara hemma, han får riktig långhelg. Själv upptäckte jag att jag kommer att vara ensam på jobbet i morgon, den andra sköterskan har tydligen fått semester beviljad, ingen som tillfrågat mig om det är ok (hade väl iof svarat ja även om de frågat, men det kan ju kännas juste att kolla med mig om jag tror att det funkar att vara själv, innan man beviljar någon semester då vi normalt ska vara 2 st på plats alla vardagar).

    Jobbar alltså i helgen också. Både lör och sön. Ledig måndag iallafall, och såg att det vankas värme och sol. NICE!!! Får njuta då, för sen är det jobb igen. Börjar verkligen känna att jag bara vill gå hem och vila, boa och slappa inför "minis" ankomst, även om det fortfarande är ett tag kvar. Jag har blivit så mycket tyngre i kroppen och höfterna värker. Motivationen går på sparlåga, då jag vet att sommaren kommer att bli tuff (man tar inte in vikarier för alla semestrar utan jag kommer att jobba ensam flera dagar). Skulle verkligen behöva en riktigt inspiration- och vitaminboost just nu så orken hittar tillbaka....

    Nehej, slutgnällt nu. Ska gå in och vara lite social med maken och dottern. Ha det gott allihopa!


    Tyra 21/3-2007 och BF 25/8-2010
  • LillSkruttet
    Kärleken: Vad kul med möhippa!!! Jag blev så överraskad när de tog mig på möhippa att jag skrattade och grät om vartannat. Men hade verkligen skitkul den dagen, var läääänge sedan jag hade så roligt. Underbara vänner man har!

    Jag är sköterska inom äldrevården, och det är ju ofta lite ensamt. Jag jobbar på ett korttidsboende, där det är en del in och utflyttar vilket gör att det emellanåt kan vara riktigt mycket att göra. Jämfört med en sköterska som arbetar på ett boende där klientelet är det samma under lång tid. Behövs oftast att man är 2 sköterskor på korttis.
    Tyra 21/3-2007 och BF 25/8-2010
  • LillSkruttet
    Meja: Grattis till husköp!! Spännande!! Förstår dock om det känns lite tskigt tajmat, men ni fixar det med ska du se. Oj, bara 19 dagar kvar til BF!? Jag har idag 92 dagar kvar (BF 25/8), går in i v 28 på torsdag. Tycker att redan börjar bli ordentligt tungt. Har börjat få sammandragningar som är riktigt obehagliga, men det hör ju till....
    Tyra 21/3-2007 och BF 25/8-2010
  • LillSkruttet
    Meja: Stort grattis till lilltjejen!!! Härligt att förlossningen gick så fort och bra.

    Mumzzan: Beklagar sorgen! Förstår att det är och har varit tungt. Styrkekramar!!

    Hoppas ni alla haft en underbar midsommar!! Vi har varit i Åländska skärgården i en vecka nu och njutit av solen som gassat från en klarblå himmel. Har bränt upp axlarna, men vad gör väl det? Nu åter hemma i vardagen. I morgon åter till jobbet, har egentligen 4 veckor heltid kvar innan sommarsemester 4 veckor och sen BF. Men jag tycker det känns som om det lutar åt att det blir sjukskrivning. Har haft en vecka med massor av sammandragningar, även onda sådana, trots att jag mest legat på sofflocket i princip. En dag tog vi en kort och lugn promenad till en hästhage i närheten, för Tyras skull. När vi kom hem hade jag smärtsamma sammandragningar som kom med några minuters mellanrum. Blev riktigt rädd eftersom vi befann oss ute i skärgården, en bra bit ifrån någon sjukvård. Hade blivit ambulanshelikopter om det satt igång något då. Tack och lov gjorde en stunds vila på sängen att det gick över.
    Igår städade jag undad på diskbänken och sen svabbade jag av köksgolvet i huset (bondkök), och hela kvällen sen hade jag sammandragningar. Strax innan jag skulle lägga mig började de göra ont igen. Så hur jag ska kunna jobba heltid på jobbet i 4 veckor till undrar jag verkligen......
    Nog gnällt....vi hade iallafall en fantastisk midsommarvecka. Lata dagar i solen och mycket god mat. Och för de andra som var med, en massa öl, jäger och snaps. Saknade snapsen till midsommarsillen....det är ju verkligen kanongott!

    Nu är vi då hemma igen. Mamma hade varit här och rensat i min blomrabatt och satt lite tagetes och prästkragar. Jättesnällt av henne. Inte lätt för en annan att komma ner och rensa rabatter nu liksom....
    Ska ta mig lite att äta, försöka natta Tyra (som sovit största delen av resan hem i bilen) och sen ta en dusch innan det är dags att sova.

    Kram på er!
    Tyra 21/3-2007 och BF 25/8-2010
  • LillSkruttet
    Kärleken: Åh, snart dags!! Spännande!!! Hoppas ni får en fantastisk bröllopsdag, och några härliga dagar ensamma tillsammans sen. Simben: Blev ett besök på förlossningen igår em och blev hemskickad med bricanyltabletter och sjukskrivning fram till semestern. Så nu ligger jag hemma i soffan och försöker vila mig. Var in till jobbet 3,5 timma idag för att rensa upp bland lite papper och avsluta lite. Har haft sammandragningar hela em/kvällen, men just nu har de lugnat sig när jag ligger stilla här med datorn i knät och gör absolut NADA.
    Tyra 21/3-2007 och BF 25/8-2010
  • LillSkruttet
    Dodisens mamma: Nopa, ingen bebis ännu, och hur trött jag än är på magen och tyngden nu i värmen så får den gärna vänta en stund till. BF 25 augusti, så den mår nog bäst i magen ett tag till. Har dock en del sammandragningar som gör lite ont och tar bricanyl till och från för att det ska lugna sig. 

    Lycka till på tisdag!! Hoppas du får en bra kontrollant på uppkörningen.
    Tyra 21/3-2007 och BF 25/8-2010
Svar på tråden Pergopinglor med barn version 16