Avena skrev 2012-03-19 14:35:06 följande:
Hejsan!
Jag behöver lite tips från er som också har ettåringar som knappt tål någonting... Hur ser en dag ut vad gäller måltiderna? För mig känns det som att han äter riskakor, risgröt och välling varje dag. Kan ju inte vara bra för hälsan!
Han tål alltså inte mjölk, ägg, soja, råg, vete, havre, majs (även morötter och kiwi verkar det som, men det är ju inte så svårt att undvika). Sen är han så himla kräsen vilket gör det hela lite hopplöst plus att han överhuvudtaget är svår när det gäller lagad mat. Vill helst inte bli matad men om han får det i handen så kastar han mest med det... Han gillar smörgås, men nu ska vi ju undvika även vete har vi tänkt så vad kan han då äta för bröd? De andra barnen åt ju vår mat och jag kunde stoppa till dem lite av varje men det går inte nu. Jo, en riskaka...
Nåja, ni kan ju inte lösa alla dessa problem men kan någon tipsa om hur er barns matdag ser ut?
Vår son är 13 månader och han tål inte mjölk eller soja som vi vet, men misstänker även vete eller liknande så ska snart utesluta vete, havre, råg och korn helt. Undviker även ägg och baljväxter.
Vi ger ris-, eller bovetegröt till frukost (eller polenta men det kan ju inte din lilla äta).
Lunch och middag får han potatis, ris eller pommes med grönsaker, kött/ kyckling och sås. Vår lille vill inte heller bli matad men går bra om han får sitta och plocka med något samtidigt som jag matar. Till exempel majskorn, broccolibuketter eller morotsbitar. Även korv och pommes är populär plockmat.
Till mellanmål äter han risyoghurt (recept finns i utanallt-bloggen) med cornflakes eller vårgårdaris, riskakor, oldas risbröd eller fruktpuréer. Ris-, eller majsvälling till kvällsmat.
Gjorde idag pannkakor från kavats blogg (innehöll bovete-, ris- och potatismjöl, NoEgg, bakpulver, risdryck, mjölkfritt margarin) och de gillade han massvis! Tyckte att de var helt okej för egen del också