• 060810

    Hyperemesis del 4

    Här fortsätter vi stackare som är drabbade av Hyperemesis Gravidarum (HG) att klaga vidare och tipsa varandra och dela glädje och sorg.

    Välkomna! :)

  • Svar på tråden Hyperemesis del 4
  • 060810

    Ingen fara! Jag hade inte ens koll på att den gått ut! :p

    Leva på potatismos förresten, låter ju inte helt fel.. o frysta ärtor!! mums!!
    Fast jag kan nog leva på min fisksoppa med tror jag.. Stackars ungar, de fick mat hos mamma idag... fisksoppa idag igen ville de INTE ha! vi hade det i lördags till lunch, igår till middag och så skulle det varit middag ikväll igen (rester från igår) men båda två vägrade! :p

  • 060810

    Usch jag lider med din vän!! Fy fasen att ha det så illa!!
    Då är man själv lyckligt lottad lite grann i a f..
    Idag är en jobbig morgon och jag får se hur dagen fortsätter. Har en del sammandragningar vilket inte är så roligt, men det är bara att ta. Ska till min bm idag med, äntligen!! inte varit där sen inskrivningen. Är i v. 20 nu så det är ju typ halvvägs. Det går nog rätt fort egentligen men jag tycker tiden kryper fram, men samtidigt så går det så fort... Snart augusti och dags för bebis att komma ut liksom!!

  • 060810

    Haha, jag ta det lugnt? Det funkar inte.. Eller jo när ungarna är på dagis men när de är hemma är det fullt ös som gäller... Sonen kräver ju en massa så det är full passning hela tiden och styra bråk och konflikter som sker. Så jag passar på att njuta på kvällen och när de är på dagis, då har jag som minst sd, men när de är hemma så känner jag av dem..

  • 060810

    Ja mina är med på dagis för jag är sjukskriven, men bara till den 20:e, sen vet jag inte men jag har sökt om förlängd sjukpenning så vi får se om det går igenom.
    Har ett annat funktionshinder som gör att jag har svårt att arbeta och inte blir det lättare när man är gravid och har HG+foglossning+sd+en missbildad bebis så jag får se vad fk beslutar sig för... Men blir jag inte fortsatt sjukskriven så kommer det inte funka så länge till för min del...
    Då får jag väl plocka föräldraledighet på barnen men samtidigt så kan jag inte ha dem hemma heller... En unge kan ju gå men det skulle bli ett barn varje dag och det funkar inte som läget är nu. Jag är glad att jag orkar när de väl är hemma. Skitjobbigt när de är sjuka.

  • 060810

    Nä vem sa det var lätt att ha barn? *haha*

    Just nu är livet tufft men jag kämpar på.
    Hoppas fk är snabba med att godkänna min sjukskrivning. Jag har varit hemma 1 år och då får man ansöka om nya dagar.. Sjukt jobbigt! Så får se hur det går med den saken.. De är ju inte snabba heller att skicka ut papper om det.. Tror jag fick mina 3 veckor innan det var slut på dagarna och sen ska man behöva ta sig till fk för att skriva under ett papper och sätta ett kryss på det med.. Det kunde de inte skicka med så man hade svar snabbt.. nej då...  så jäkla sega är dem!

  • 060810

    Hej på er kämpar!!
    Jag har inte varit inne här på ett tag. Men jag mår så bra att jag inte vågar. Visst vissa dagar sämre än andra, men jag känner ändå att jag  har läget under kontroll och kräks inte längre.
    V.20 som någon skrev om blev en magisk gräns för mig denna gången, då började det bli bättre och nu i v. 28 kan jag i stort sett leva som vanligt med undantag för vissa smaker och lukter.
    Kan t o m äta lite godis nu! :) *gott det lilla jag trycker i mig*

    Hoppas ni andra får må bättre snart med!!
    Värmen som var tyckte jag var jobbig och illamåendet kom tillbaka när den kom, men jag kräkte ändå inte.
    Kramar!!

  • 060810

    Skullevakul:
    Jodå vagnen har kommit! :) Den kom i mitten på maj och sonen åker i den nu och är glad att slippa åka frammåt och glad att han ska få åka ståbräda när syrran kommer om ca 1½-2 månader! Oh fy fan inte långt kvar nu!!
    Mitt hb är ca 110 så det är inte jätteilla men kan inte äta järntabletter pga jag är ständigt förstoppad och med extra järn blir det än jävligare..

    Jag trodde aldrig jag skulle komma  så här långt när jag mådde som värst. Trodde inte att det skulle bli någon bebis så som jag kräkte.. Men nu är det inte alls lång tid kvar tills jag har min belöning hos mig.

    Var på 3d ultraljud i torsdags och det kan jag varmt rekomendera!! Verkilgen häftigt att få se vem man har i magen och vem man har mått så dåligt för och kämpat för.

    Så kämpa på tjejer!! Ni är i mål fortare än ni tror!!

  • 060810

    Klart hon är jättesöt! :)  *bara lite partisk*

    Ja jag har hittat en hel del bodys nu så vi ska klara oss. :) Var inte så svårt som jag trodde att hitta, men de finaste är ju såklart de utan omlott.

    Ja glömt har jag nog med gjort, orkar inte komma ihåg, det är  för deprimerande.. Fast när jag ser min rosa kräkskål så tänker jag på det! :p

  • 060810
    skullevakul skrev 2010-06-29 20:43:08 följande:
    Ja, blir lite sur när folk ska påminna mig hur det var. Jag vill verkligen inte komma ihåg. Det är alldeles för läskigt o skrämmande.

    Har lite tur inte hittat något fint i affärerna så handlar bara second hand. Det har blivit ännu mer könssegregerat i butikerna, men jag har bara gått i de vanliga. Sparar iaf massa pengar :)

    Ja, vågar inte göra mig av med kräkskålen men vill inte längre se den.
    Bara att den finns gör att det "har hänt på riktigt".

    Så kul att du kommit så långt! Har du gjort något speciellt för att hålla HB:t uppe när du inte vågar ta järntabletter? 
    Ja folk är snabba med att kommentera hur jävla illa det varit och det är inte alls roligt... Jag vill glömma för att kunna njuta av graviditeten nu så mycket det går.
    Jag vet inte hur jag lyckas hålla järnet på en ok nivå utan järntabletter men det funkar rätt bra.. Ligger på 113 nu och det är högt för mig som legat på 99 med min första och 104 med nr. 2.
  • 060810

    Sitter och läser tillbaka i tråden. Vet inte om jag vill ha ett fjärde barn. ;)
    Mår ju så grymt illa!! :(
    Bara nålar och dropp som jag förknippar med att va gravid.

    Men längtan finns!! Vill så gärna! Men orkar jag?!

  • 060810

    Det är en fruktansvärt lång tid. :(
    Sen har jag inte bara HG utan jävulsk foglossning och ryggproblem. :(

    Vill så gärna men måste ju fungera för de 3 jag redan har med. Ligga på sjukan med dropp funkar ju inte direkt. :( inte mer än 1 natt kanske.

  • 060810

    Problemet för mig är att jag är ensamstående och det blir mormor som får ta barnen i så fall och det är inte rätt mot henne heller.

  • 060810

    Japp. Längtan är stark men jag vet att det kommer bli psykiskt och fysiskt väldigt ansträngande. Så jag får nog vänta några år. ;) tills barnen är stora och klarar sig själv. ;)

Svar på tråden Hyperemesis del 4