• MeandHim

    Hyperemesis del 4

    skönt att ni kan äta igen, jag med...men små små portioner i taget. Men har börjat få ont i magen varje gång jag äter vet inte varför-

    Har dessutom gått upp ett kilo wiiiiiiiiieeeee, muskler tror jag
    Hoppas ni börja må bättre snart

  • MeandHim
    skullevakul skrev 2010-04-07 20:16:43 följande:
    Oj. Kan det vara trögt för magen? I sådana fall sätter Visiblin lite fart om du inte behöver lavemang. Det gjorde lite ont i början när V satte igång för att det var så trögt. Annars vet jag inte vad det kan vara. Grattis till viktuppgången 
    E jättetrög i magen, som att skita cement ungefär...
    Tar ni fler tabletter om ni mår mer illa en dag?? jag tar LC 3 ggr/dag måste ta samma tid annars e det kört.

    Tack måste vara muskler hihi. På fredag ska jag göra kubtest (ul) har/ska ni göra det??
  • MeandHim
    060810 skrev 2010-04-14 20:43:02 följande:
    Haha, jag ta det lugnt? Det funkar inte.. Eller jo när ungarna är på dagis men när de är hemma är det fullt ös som gäller... Sonen kräver ju en massa så det är full passning hela tiden och styra bråk och konflikter som sker. Så jag passar på att njuta på kvällen och när de är på dagis, då har jag som minst sd, men när de är hemma så känner jag av dem..
    Jobbigt...just därför är jag sååå glad att jag är sjukskriven för tillfället vilket gör att sonen får gå på dagis så länge sambon jobbar. Jobbigt att ta hand om barn när man knappt kan ta hand om sig själv.
  • MeandHim
    060810 skrev 2010-04-15 21:11:38 följande:
    Ja mina är med på dagis för jag är sjukskriven, men bara till den 20:e, sen vet jag inte men jag har sökt om förlängd sjukpenning så vi får se om det går igenom.Har ett annat funktionshinder som gör att jag har svårt att arbeta och inte blir det lättare när man är gravid och har HG+foglossning+sd+en missbildad bebis så jag får se vad fk beslutar sig för... Men blir jag inte fortsatt sjukskriven så kommer det inte funka så länge till för min del...Då får jag väl plocka föräldraledighet på barnen men samtidigt så kan jag inte ha dem hemma heller... En unge kan ju gå men det skulle bli ett barn varje dag och det funkar inte som läget är nu. Jag är glad att jag orkar när de väl är hemma. Skitjobbigt när de är sjuka.
    Oj, du hade det minsann inte lätt....jag väntar på svar från FK, tar ju tydligen en månad för dom att bestämma sig om man får pengar lr inte. Men har man legat på sjukhus så borde dom ju fatta att man e sjuk iaf....
    Hoppas du får förlängt, jag ska träffa min läkare på måndag.
  • MeandHim

    Så typiskt, blir galen på alla papper som ska skickas hit och dit. Förra gången skickade jag in ALLT (48 A-4-sidor) MEN var tvungrn att komplettera, var tvungen att fråga om dom drev med mig....
    Tar ju typ 3 veckor för dom att komma på att ett papper fattas oxå så dom e ju inte snabba direkt...

  • MeandHim
    skullevakul skrev 2010-04-29 09:06:56 följande:
    MeandHim: Går man upp i vikt av näringspåsar?
    Ja, förhoppningsvis... Jag fick det + att jag var tvungen att dricka MINST en näringsdryck med extra kalorier om dagen. Dom smakade faaaaan (speciellt dom på sjukhuset, hemma var jag tvungen att dricka gainomax) kan knappt se dom utan att få kväljningar idag. Däremot gick inte jag upp, jag fick det enbart för att överleva...annars hade jag nog strykt med :-/

    Hur mår ni nu då?
  • MeandHim

    Ja, V 11-12 blev jag bättre, sen sämre igen...
    Mår hyffsat nu har bra och dåliga dagar men brukar kunna äta bra nu. Ligger fortfarande 9 minus på vågen men bebisen växer och mår bra som tur är

  • MeandHim

    Hej alla har ju inte varit här på jättelänge. Jag mår BRA!!!! Jag kan äta hur mkt mat jag vill och i stort sett vad som helst, spyr inte mer men mår illa ibland. Ligger minus 7 på vågen fortfarande i v 20 men det går iaf uppåt även om det är långsamt. Äter fortfarande LC 3 ggr/dag vågar faktiskt inte sluta för jag är rädd att må dåligt igen, säkert psykiskt men men....är sjukskriven fortfarande för vissa dagar är jag ändå sängliggande och är TRÖTT och sliten som ett djur.

    Hur mår ni andra??

  • MeandHim

    skullevakul: Börjar bli jobbigt i värmen nu, mår mer illa då. Igår spydde jag som en fontän för första gången på längre. Hann inte till toan utan fick spotta ut det sen fortsatte det *urk*


    Jag får vara noga med att ta tabletterna på exakt samma tid annars blir jag illamående. Mår oförskämt bra mot vad jag gjort men är fortfarande slö, bebisen rör sig mkt och det känns som den jonglerar med mina organ vilket även det kan skapa illamående.


    Mådde hyffsat från 11 ungefär sen 16-18 nånstans blev det sämre. Det går lixom upp och ner från dag till dag. Är i v 21 nu så nu är det iaf nedräkning Livlig krabat är det iaf

  • MeandHim

    Jag hoppas kunna få bli fortsatt sjukskriven men känner mig faktiskt oförskämt pigg, kan fatiskt åka ut och shoppa, vara med på fester osv men blir väldigt fort trött.
    Så jag hoppas hon sjukskriver mig (måste ringa för den går ut imorrn) då får sonen vara på dagis som han ääääälskar, har jag honom hemma 2 timmar är jag helt slut och jag kan ju inte låta stackarn se på film hela dagen.
    Jag går sakta upp i vikt och har gått upp 3 kilo av dom tio tappade. Magen växer så det knakar.

    Vilken vecka är du i nu? (skullevakul)
    Förstår hur du känner, jag tyckte det kändes som att jag hade en ätstörning o inte va gravid....förrän magen bärjade synas.

    Hoppas du slipper spy nu. Jag gjorde en monsterspya igår. Fick nån slags kräkattack och spydde som en fontän!! Uhhhh.

  • MeandHim

    Oj, jag är visst inne här för sällan.

    skullevakul: verkar som att du mår bättre, härligt!
    Imorrn ska jag till läkaren igen, hoppas på fortsatt sjukskrivning och det brukar inte va nåt problem. Får gå på massa extra kontroller, i snitt en gång i veckan men den känns bra.
    Min BM har inte tagit prove rpå mig ÄN lite chockad faktiskt så jag vet inte vad järnvärdet ligger på, låååågt skulle jag tro för jag har börjat äta några ibland då jag är så sjukt trött. Men blir oxå förstoppad, kan tipsa om Wherters original (sockerfria) dom är riktigt laxerande likaså marianne, men man får ta ett par stycken perfekt mot trög mage!
    Jag spyr fortfarande ibland och då kommer en hel måltid upp, annars kan jag äta helt utan problem och mkt godis slinker ner så vikten går uppåt och nu ligger jag nog på min startvikt snart, kanske 3 kilo kvar är i v 24 nu

    Hoppas det går bra för er andra, nedräkning nu

  • MeandHim
    skullevakul skrev 2010-06-29 21:42:09 följande:
    Oj vad ofta du kollas, men du tar inga blodprover? Skulle vilja att de kollade järndepåerna ofta för att se om man är på rätt väg. Kalium är skitviktigt att testa, kan man oxå bli trött av.

    Nu väger jag lika mycket som innan. Det var salladsdressingar o en hel avocado i salladen som gjorde susen. Känner mig som ett barn som ska testa nya smaker, vet aldrig riktigt hur det ska smaka men det händer att det inte har någon konstig bismak o då blir man så glad :) O sedan vill jag ha samma varje dag, oxå som ett barn … o ibland börjar det smaka konstigt fast det inte gjort det tidigare. Helunderligt!

    Vad duktig du är som tar järntabletter, vilka tar du?
    Jag tar niferex, förra gången fick jag ta 2 st om dagen. Funderar på o ta prover nästa vecka, skulle ta dom mitten på juli egentligen men tar det nog till veckan för o kolla hur värdena är.
    Nu i 3 dagar har jag mått skitkasst, mått illa hela dagarna (inte spytt tack o lov) men är så SJUKT trött, säng eller soffliggande hela dagarna och det är knappt jag orkar med det.

    Skönt att du hittar nåt som funkar o äta, jag åt oxå bara sallad ett tag nu däremot är bakelser, godis och kakor det bästa. Kan trycka i mig massor!
    Gäller att prova sig fram, ät det du tycker funkar.
Svar på tråden Hyperemesis del 4