• Äldre 12 Apr 18:49
    35064 visningar
    525 svar
    525
    35064

    Göra abort pga "vinterbarn"?

    Jag har en bekant som planerar barn nr 2, hon och hennes man har försökt bli gravida i drygt ett år nu och fått 1 missfall.
    Nu blev hon gravid igen , vilket tydligen inte alls passade in tidsmässigt och hon kommer därför göra abort, eftersom de vill ha ett "sommarbarn" ( det är tydligen mysigare att vara hemma med en nyfödd på sommaren, och dessutom passar det bättre för dem att mannen kan vara föräldrarledig när barnet är dryga året och det är semestertider, han vill inte vara hemma på vintern).
    Naturligtvis har hon rätt att göra som hon vill, men vad känner ni spontant? Skulle ni göra abort _endast_ för att barnet beräknas komma fel månad?
    Hon säger att hon tänker bli gravid i slutet på sommaren istället.
    Även om jag försökte säga att man inte kan säkert säga att man kommer bli gravid vid en viss tid bara för att man önskar det...
    Så vad säger ni, spontant helt förståligt eller mycket konstigt?


    Jo just det!
    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Göra abort pga "vinterbarn"?
  • Posh suburb­an girl
    Äldre 12 Apr 20:10
    siamusen skrev 2010-04-12 20:08:06 följande:
    Jag har förstatt det men du sade innan att du gör skillnad pa ett liv som uppstar under tvång och ett som uppstar under fri vilja. Vad är den skillnaden? Och varför skulle det ena livet vara mer vârt än det andra om du nu baserar din moral och förkastandet av abort pga vinterbarn för att det är att pissa palivet?
    Ja men herregud. Skillnaden är ju redan påpekad, den står i den meningen. Det är ett faktum, livet blev till på olika sätt så att säga.
    Det säger inget om rätten till abort därefter.

    Det den här diskussionen egentligen handlar om är hur olika vi (uppenbarligen) värderar ett mänskligt liv och hur olika viktigt vi tycker en persons intention är.
    ٩๏̯͡๏)۶
  • Posh suburb­an girl
    Äldre 12 Apr 20:11
    siamusen skrev 2010-04-12 20:09:58 följande:
    Jag försöker inte fa dig att ändra åsikt. Jag försöjer bara fa dig att inse att du baserar din åsit pa sexualmoral och inte pa livets egentliga vârde som du säger. Att basera sin åsikt pa sexualmoral är helt ok dâremot men det kan vara bra att inse vad man baserar sin argument pa.
    Det har jag förstått att du väldigt gärna vill. Men tyvärr, jag är inte intresserad av sexualmoral, jag resonerar inte utifrån sexualmoral. Har aldrig gjort, kommer aldrig göra.
    Men om det gör dig lycklig att sitta här och låtsas att jag gör det, så vassegod. Det kan jag inte påverka.
    ٩๏̯͡๏)۶
  • siamus­en
    Äldre 12 Apr 20:12
    Posh suburban girl skrev 2010-04-12 20:10:26 följande:
    Ja men herregud. Skillnaden är ju redan påpekad, den står i den meningen. Det är ett faktum, livet blev till på olika sätt så att säga. Det säger inget om rätten till abort därefter. Det den här diskussionen egentligen handlar om är hur olika vi (uppenbarligen) värderar ett mänskligt liv och hur olika viktigt vi tycker en persons intention är.
    Ja, livet blev till pa olika sätt med livets egentliga vârde ligger vâl inte där? Skulle det gôra det skulle ju fostret pa nagot sätt vara ansvarig fôr sin egna uppkomst, och det är det ju inte.
  • Äldre 12 Apr 20:12
  • Äldre 12 Apr 20:13
    Posh suburban girl skrev 2010-04-12 20:03:08 följande:
    Vad är det du inte förstår?
    hur det här:
    Posh suburban girl skrev 2010-04-12 19:18:33 följande:
    Det handlar nog om moral. En känsla av rätt och fel. Brist på respekt för livet.
    det här:
    Posh suburban girl skrev 2010-04-12 19:27:38 följande:
    Javisst, men det beror ju helt på sammanhanget. Ex. bli våldtagen, inte vilja ha barnet- göra abort. Inte särskilt omoraliskt nej. Ex. knulla som en kanin i ett år för att aktivt bli gravid- göra abort. Omoraliskt, korkat, ett rent pissande på livet självt skulle jag säga.
    och det här:
    Posh suburban girl skrev 2010-04-12 19:53:32 följande:
    Känns som att du och musen får läsa en extra gång innan ni postar ert bemötande. Känns även som att dessa frågor ni kommer med nu inkräktar på trådens ämne. Men jag svarar på detta. Också.. Ja att abortera ett fullt friskt, väl planerat foster är enligt mig omoraliskt. Det finns mer att säga om det men jag nöjer mig. Jag fördömer ingen, aborträtten är en rättighet given kvinnan.  Vi ska vara glada att vi har fri abort i vårt land, det är inte alla förunnat. Tja frågar du mig personligen, jag ser dock inte relevansen till ts at all men fine, ett barn med DS eller annat "fel" lägger jag ingen värdering i om det aborteras.
    ....ska kunna tolkas på annat sätt än att du tycker att abort är moraliskt när kvinnan blivit våldtagen eller gravid av misstag, oavsett om barnet är friskt eller inte, eller om barnets fysik inte lever upp till föräldrarnas förväntningar.
    Men omoraliskt om barnet är planerat och friskt, men kvinnan inte vill ha barnet en viss årstid och därför väljer abort?

  • siamus­en
    Äldre 12 Apr 20:13
    Posh suburban girl skrev 2010-04-12 20:11:59 följande:
    Det har jag förstått att du väldigt gärna vill. Men tyvärr, jag är inte intresserad av sexualmoral, jag resonerar inte utifrån sexualmoral. Har aldrig gjort, kommer aldrig göra. Men om det gör dig lycklig att sitta här och låtsas att jag gör det, så vassegod. Det kan jag inte påverka.
    Ja det tänker jag göra
  • Posh suburb­an girl
    Äldre 12 Apr 20:16
    siamusen skrev 2010-04-12 20:12:29 följande:
    Ja, livet blev till pa olika sätt med livets egentliga vârde ligger vâl inte där? Skulle det gôra det skulle ju fostret pa nagot sätt vara ansvarig fôr sin egna uppkomst, och det är det ju inte.
    Så om jag förstått dig rätt tycker inte du det är fel  att anstränga sig för att bli gravid under en längre tid väl medveten om att hur månader, dagar och veckor fungerar. Men att ta bort det livet när man helt plötsligt lärt sig räkna?
    Jag tycker det är ett rent pissande på livet, det har inte med själva aborten att göra, det handlar enbart om personen extrema omognad.
    Man tar inte livet för givet, de som gör det anser jag vara både det ena och det andra varav omoralisk bara är en.
    ٩๏̯͡๏)۶
  • Äldre 12 Apr 20:16
    Posh suburban girl skrev 2010-04-12 20:11:59 följande:
    Det har jag förstått att du väldigt gärna vill. Men tyvärr, jag är inte intresserad av sexualmoral, jag resonerar inte utifrån sexualmoral. Har aldrig gjort, kommer aldrig göra. Men om det gör dig lycklig att sitta här och låtsas att jag gör det, så vassegod. Det kan jag inte påverka.
    Du lyckas dölja det rätt väl..
  • Äldre 12 Apr 20:17
    Posh suburban girl skrev 2010-04-12 20:16:06 följande:
    Så om jag förstått dig rätt tycker inte du det är fel  att anstränga sig för att bli gravid under en längre tid väl medveten om att hur månader, dagar och veckor fungerar. Men att ta bort det livet när man helt plötsligt lärt sig räkna? Jag tycker det är ett rent pissande på livet, det har inte med själva aborten att göra, det handlar enbart om personen extrema omognad. Man tar inte livet för givet, de som gör det anser jag vara både det ena och det andra varav omoralisk bara är en.
    hade du känt annorlunda om de inte försökt under lång tid, utan blev gravida på första försöket?
  • Posh suburb­an girl
    Äldre 12 Apr 20:18
    +1
    Selfish Geene skrev 2010-04-12 20:13:19 följande:
    ....ska kunna tolkas på annat sätt än att du tycker att abort är moraliskt när kvinnan blivit våldtagen eller gravid av misstag, oavsett om barnet är friskt eller inte, eller om barnets fysik inte lever upp till föräldrarnas förväntningar. Men omoraliskt om barnet är planerat och friskt, men kvinnan inte vill ha barnet en viss årstid och därför väljer abort?
    Men då har ju poletten trillat ner!
    ٩๏̯͡๏)۶
Svar på tråden Göra abort pga "vinterbarn"?