• Kajsan

    Göra abort pga "vinterbarn"?

    Jag har en bekant som planerar barn nr 2, hon och hennes man har försökt bli gravida i drygt ett år nu och fått 1 missfall.
    Nu blev hon gravid igen , vilket tydligen inte alls passade in tidsmässigt och hon kommer därför göra abort, eftersom de vill ha ett "sommarbarn" ( det är tydligen mysigare att vara hemma med en nyfödd på sommaren, och dessutom passar det bättre för dem att mannen kan vara föräldrarledig när barnet är dryga året och det är semestertider, han vill inte vara hemma på vintern).
    Naturligtvis har hon rätt att göra som hon vill, men vad känner ni spontant? Skulle ni göra abort _endast_ för att barnet beräknas komma fel månad?
    Hon säger att hon tänker bli gravid i slutet på sommaren istället.
    Även om jag försökte säga att man inte kan säkert säga att man kommer bli gravid vid en viss tid bara för att man önskar det...
    Så vad säger ni, spontant helt förståligt eller mycket konstigt?


    Jo just det!
    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Göra abort pga "vinterbarn"?
  • siamusen
    Posh suburban girl skrev 2010-04-12 20:39:03 följande:
    Inte riktigt rätt dessvärre. Jag vore hycklare om det där vore mina ståndpunkter, ehurm.. Knulla sig till graviditet är för övrigt ett uttryck som DU bidragit med och som det bara osar om. Nej, jag tycker inte det är omoraliskt per automatik att göra abort då man blivit gravid genom att man haft frivilligt sex. Däremot anser jag att det är det om man planerat för sin graviditet i ett helt år, är en vuxen normalintelligent människa som inser konsekvenserna av sitt handlande. Dvs, en förståndshandikappad person som inte förstår att sex utan skydd kan resultera i en graviditet anser jag inte vara omoralisk som gör abort. En person som haft sex oskyddat, avbrutet eller whatever är inte heller omoraliskt per automatik för att hon gör abort. Men återigen, har man planerat för en graviditet och sen gör abort är man bra pantad. Undrar om det här gick in någorlunda nu då? Ja klart jag svarar på dina inlägg. Vore ju oartigt att inte göra det.
    Och om de kommer pa att det inte kânns riktigt rätt, trots att de försökt länge da? Lika omoraliskt da?
  • Senap
    Krätchen skrev 2010-04-12 20:42:01 följande:
    Jag tycker som Krätchen
    My sugar is raw
  • Viggo och pyrets mamma

    Helt galet! Det är nästan så att man hoppas på att hon inte blir gravid nåt mer, inte snällt att önska nån annans olycka men fy farao vad arg jag blir på såna människor. Det är ju inte så att hon kommer bli gravid med samma barn igen fast i slutet av sommaren, utan det är en helt unik människa som hon "kasserar" enbart för att det inte passar henne att få barn på vintern. Har man såna önskemål borde man iaf se till att skydda sig de perioder man inte vill bli gravid.


    -Mammas älskling 080425-
  • Posh suburban girl
    siamusen skrev 2010-04-12 20:43:41 följande:
    Och om de kommer pa att det inte kânns riktigt rätt, trots att de försökt länge da? Lika omoraliskt da?
    Det kan inte jag ta ställning till.
    ٩๏̯͡๏)۶
  • siamusen
    Shoegirl skrev 2010-04-12 20:45:41 följande:
    Jag tycker som Krätchen
    Jag med
  • Lejonninnan

    Är för abort, men emot missbruk av aborträtten.

    Att välja abort av ett sådant skäl (liksom av att abortera pga. "fel kön") är respektlöst mot livet självt. Hoppas de inte får fler barn om de genomför det.

  • enAnnan

    Hur kan hon vara säker på att bli gravid igen? och inte få ett missfall till? Har man jobbat i 1 år på att försöka bli gravid och haft ett missfall så är det väl inget som säger att det går bra sen? Att man då väljer att göra abort kan jag inte förstå men hon gör ju förstås som hon vill. Det vore inte ett val som jag skulle göra bara för att det passar bättre att få ett sommarbarn...

  • siamusen
    Posh suburban girl skrev 2010-04-12 20:46:58 följande:
    Det kan inte jag ta ställning till.
    Varför inte?

    Varför skulle det vara mer omoraliskt att avsluta en planerad graviditet jâmfört med en som kommit till av slarv?
  • Marma

    nej anser inte det vettigt skäl. hade en kompis som gjorde abort av samma andledning...att den skulle komma i fel månad...fattade liksom ingenting. visst vi ville ha sommar/vårbarn men inte fan gjorde vi abort bara för att tvåan blev ett januaribarn istället.....helt sjukt tänkade enligt mig

  • enAnnan

    Dessutom undrar jag varför de inte gjorde uppehåll i försökandet, de borde ju ha kunnat räkna ut när barnet skulle födas...

Svar på tråden Göra abort pga "vinterbarn"?