• Kajsan

    Göra abort pga "vinterbarn"?

    Jag har en bekant som planerar barn nr 2, hon och hennes man har försökt bli gravida i drygt ett år nu och fått 1 missfall.
    Nu blev hon gravid igen , vilket tydligen inte alls passade in tidsmässigt och hon kommer därför göra abort, eftersom de vill ha ett "sommarbarn" ( det är tydligen mysigare att vara hemma med en nyfödd på sommaren, och dessutom passar det bättre för dem att mannen kan vara föräldrarledig när barnet är dryga året och det är semestertider, han vill inte vara hemma på vintern).
    Naturligtvis har hon rätt att göra som hon vill, men vad känner ni spontant? Skulle ni göra abort _endast_ för att barnet beräknas komma fel månad?
    Hon säger att hon tänker bli gravid i slutet på sommaren istället.
    Även om jag försökte säga att man inte kan säkert säga att man kommer bli gravid vid en viss tid bara för att man önskar det...
    Så vad säger ni, spontant helt förståligt eller mycket konstigt?


    Jo just det!
    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Göra abort pga "vinterbarn"?
  • Lejonninnan
    siamusen skrev 2010-04-12 20:50:21 följande:
    Varför skulle det vara mer respektlös mot livet än en som aborterar bara för att de kânner för det?Och tycker du att alla som gör abort ska bli sterila?
    Förstår inte frågan, har inte jämfört med något annat. Jag tycker att det är oetiskt att göra abort enbart pga. "fel tid", "fel kön" mm. Barn blir till av många olika anledningar. Ska man verkligen ha rätt att välja bort barn med "fel" egenskaper?
    Och i förlängningen, ska man kunna vålja bort brunögda barn om man vill ha ett med blåa ögon?
  • Miss Maya

    Hon får väl göra som hon vill, men förstår inte riktigt vad hon pysslar med.

  • LR75

    Jag är inte emot abort, men i detta fallet så tycker jag det är helt fel.
    Det känns ju helt rubbat om hon haft ett missfall, vågar man då göra abort? Och vad är oddsen på att hon kommer att bli gravid när hon vill? Det är väl oftast när man inte planerar att bli gravid som man blir gravid?

    Näe, hon borde få sig en ordentlig omruskning så kanske polleten trillar ner...

    Att göra abort för att man själv är bekväm och vill ha sin ledighet på aommaren är inte ok enligt mig.

  • LR75
    Shadilly skrev 2010-04-12 18:54:06 följande:
    Öh. okej, du drar dig inte för att vika ut din bekants abort och påstådda anledning till den men har betänkligheter när det gäller hur du vet att infon är sann? Jag tvivlar.
    fast det är ju inte så att hon namnger sin bekant...
  • siamusen
    Lejonninnan skrev 2010-04-12 20:59:56 följande:
    Förstår inte frågan, har inte jämfört med något annat. Jag tycker att det är oetiskt att göra abort enbart pga. "fel tid", "fel kön" mm. Barn blir till av många olika anledningar. Ska man verkligen ha rätt att välja bort barn med "fel" egenskaper? Och i förlängningen, ska man kunna vålja bort brunögda barn om man vill ha ett med blåa ögon?
    Du skrev att du tyckte det var respektlöst mot livet. Jag ville bara veta om du skulle tycka det var mindre respektlöst om man gjorde abort för att man bara inte ville ha barnet?

    Pa dina fragor svarar jag ja. Jag är för fri abort och det betyder att man ska fa gôra abort av precis vilken anledning man vill även om det är anledningar jag inte skulle göra abort fôr.
  • Callistrate

    Jag tycker att det låter helt vansinnigt!. Men samtidigt är jag för fri abort vilket innebär att jag tycker att de får göra som de vill. Men förstår det gör jag verkligen inte.

  • Lejonninnan
    siamusen skrev 2010-04-12 21:04:24 följande:
    Du skrev att du tyckte det var respektlöst mot livet. Jag ville bara veta om du skulle tycka det var mindre respektlöst om man gjorde abort för att man bara inte ville ha barnet?Pa dina fragor svarar jag ja. Jag är för fri abort och det betyder att man ska fa gôra abort av precis vilken anledning man vill även om det är anledningar jag inte skulle göra abort fôr.
    Ja, jag tycker det är mindre respektlöst eftersom någon som "bara inte vill ha barnet" förmodligen inte kommer att ta hand om barnet på ett bra sätt och vara en bra förälder. Tveklöst är en abort i ett sådant fall ett mycket bra val.

     
  • Lejonninnan
    siamusen skrev 2010-04-12 21:04:24 följande:
    Jag är för fri abort och det betyder att man ska fa gôra abort av precis vilken anledning man vill även om det är anledningar jag inte skulle göra abort fôr.
    Får jag då fråga dig varför du inte skulle göra abort av de anledningarna?
  • totten86

    fy fan . vad kallt och rått och jävligt dumt sagt.
    dom vill ju mer ha pengar och längre semester än barn!!!!!!!!!!!!!!!

Svar på tråden Göra abort pga "vinterbarn"?