• Kajsan

    Göra abort pga "vinterbarn"?

    Jag har en bekant som planerar barn nr 2, hon och hennes man har försökt bli gravida i drygt ett år nu och fått 1 missfall.
    Nu blev hon gravid igen , vilket tydligen inte alls passade in tidsmässigt och hon kommer därför göra abort, eftersom de vill ha ett "sommarbarn" ( det är tydligen mysigare att vara hemma med en nyfödd på sommaren, och dessutom passar det bättre för dem att mannen kan vara föräldrarledig när barnet är dryga året och det är semestertider, han vill inte vara hemma på vintern).
    Naturligtvis har hon rätt att göra som hon vill, men vad känner ni spontant? Skulle ni göra abort _endast_ för att barnet beräknas komma fel månad?
    Hon säger att hon tänker bli gravid i slutet på sommaren istället.
    Även om jag försökte säga att man inte kan säkert säga att man kommer bli gravid vid en viss tid bara för att man önskar det...
    Så vad säger ni, spontant helt förståligt eller mycket konstigt?


    Jo just det!
    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Göra abort pga "vinterbarn"?
  • siamusen
    Freja10 skrev 2010-04-13 13:27:23 följande:
    Nä det är klart att man tar till sig de forskningsrön som passar en bäst, beroende på var man står i frågan. Men att det finns minsta tveksamhet, dvs att det råder delade meningar bland forskarna, räcker för mig.
    Vilka forskare är det du syftar pa?
  • Spartacus

    verkligen konstigt att dom inte värderar förmågan att få barn högre efter att få försöka rätt länge?

    nä, jag kommer nog aldrig förstå hur man kan boka barn efter kalendern, bara efter väldigt svåra omständigheter vilket detta ju inte är!

  • Manchester

    Hemskt! Hon borde inte få ha barn!!

    Jag är inte helt emot abort, men anser att det borde vara mer restriktivt än det är idag. Framför allt begriper jag inte hur en del tänker när de väljer abort på extremt lösa grunder. Detta är bara ett exempel. Jag har lika lite förståelse för att man väljer abort för att slippa vara gravid på sitt bröllop, för att det kanske skulle passa något bättre med barn nästa år, för att fostret visar sig ha fel kön etc.

    Om man anser sig ha rätt att planera livet så exakt utifrån sin egen bekvämlighet och sina egna önskemål undrar jag om man är riktigt lämplig som förälder. Jag vill inte se mammor och pappor som livegna, man är fortfarande sin egen person när man fått barn. Men man måste vara beredd att låta egna önskemål stå tillbaka en hel del. Kunna sätta barnets behov framför sina egna. Väljer man abort för att det är mysigare att ha en baby på sommaren än på vintern undrar jag om man kan det.

    Att familjen i TSs exempel redan har ett barn bevisar på intet sätt att de förstår att barnens behov är viktigare än föräldrarnas bekvämlighet. Det finns ju inget som säger att det barnet har det bra.

  • Limael

    jag röstade "Hemskt! Hon borde inte få ha barn!!"
    Tycker inte att man är vettig som förälder om man gör abort pga att barnet är född på vintern, det är helt absurt, barn ska man ge kärlek och älska inte bry sig om vilket tid på året de är födda.

  • Rockan
    Manchester skrev 2010-04-13 13:36:20 följande:
    Hemskt! Hon borde inte få ha barn!! Jag är inte helt emot abort, men anser att det borde vara mer restriktivt än det är idag. Framför allt begriper jag inte hur en del tänker när de väljer abort på extremt lösa grunder. Detta är bara ett exempel. Jag har lika lite förståelse för att man väljer abort för att slippa vara gravid på sitt bröllop, för att det kanske skulle passa något bättre med barn nästa år, för att fostret visar sig ha fel kön etc. Om man anser sig ha rätt att planera livet så exakt utifrån sin egen bekvämlighet och sina egna önskemål undrar jag om man är riktigt lämplig som förälder. Jag vill inte se mammor och pappor som livegna, man är fortfarande sin egen person när man fått barn. Men man måste vara beredd att låta egna önskemål stå tillbaka en hel del. Kunna sätta barnets behov framför sina egna. Väljer man abort för att det är mysigare att ha en baby på sommaren än på vintern undrar jag om man kan det. Att familjen i TSs exempel redan har ett barn bevisar på intet sätt att de förstår att barnens behov är viktigare än föräldrarnas bekvämlighet. Det finns ju inget som säger att det barnet har det bra.
    Fast måste man förstå andras skäl..?
    Jag fattar verkligen inte heller hur familjen i TS tänker men det betyder inte jag skulle döma dem eller önska dem olycka i form av barnlöshet. Däremot lite mer respekt för sin egen kropp & att de förhoppningsvis har rätt prioriteringar gällande det barn de har & eventuella nästkommande.

    Planerade graviditeter avbryts hela tiden av olika skäl, likväl som oplanerade graviditeter gör det. För fostret gör det ingen som helst skillnad varför det blir aborterat, ingreppet är detsamma oavsett skäl. Vore det inte det skulle jag säkerligen tänka annorlunda.
  • Rockan
    Freja10 skrev 2010-04-13 13:27:23 följande:
    Nä det är klart att man tar till sig de forskningsrön som passar en bäst, beroende på var man står i frågan. Men att det finns minsta tveksamhet, dvs att det råder delade meningar bland forskarna, räcker för mig.
    Tveksamhet gällande vad? Hurvida ett foster är livsdugligt utanför livmodern? Om ett foster kan känna smärta? Medvetandegraden hos ett foster?
  • Freja10
    siamusen skrev 2010-04-13 13:31:09 följande:
    Vilka forskare är det du syftar pa?

    Inga speciella men sök på fetus, pain och ev. science så hittar du massor av artiklar och annat om forskning ang. smärta hos foster, som hävdar olika veckor för när foster börjar känna = det finns ingen som kan säga med säkerhet när det sker.

  • siamusen
    Freja10 skrev 2010-04-13 14:15:20 följande:
    Inga speciella men sök på fetus, pain och ev. science så hittar du massor av artiklar och annat om forskning ang. smärta hos foster, som hävdar olika veckor för när foster börjar känna = det finns ingen som kan säga med säkerhet när det sker.
    Finns det nagon som hävdar att fostret känner smärta innan v. 18?
  • Miraklet09

    hon borde inte ha barn i huvetaget faktiskt min spontana reaktion

    Man skaffar inte barn dem är en gåva,  något man inte ska och bör inte ta för givet
    dem är egna indvider, egna mäniskor med tankar och hjärtan och själ och allt vad man nu kan säga..

    så hemskt att det finns folk som använder abbort som preventiv medel
    hon har ju ändå misst ett barn, vrf gå igenom och göra det friviligt med???


    Isabelle
Svar på tråden Göra abort pga "vinterbarn"?