Inlägg från: BounceT |Visa alla inlägg
  • BounceT

    Vi Gravida från RMC Malmö del 9

    Nu närmar det sig verkligen. Bebisen har de senaste 2 veckorna legat med rumpan neråt. Så idag hade vi fått tid för vändningsförsök. Det har väl känts sådär och jag har provat lite olika ställningar för att kanske få barnet att vända sig själv. Ligga med benen upp mot en vägg för att hjälpa barnet, dessutom testat "skura-golv"-position m.m.

    Idag när vi kom dit visade UL att huvudet låg neråt!!  JIPPI. Det såg fint ut och barnet hade tillräckligt fostervatten. Tittade inte så mycket på bilderna då vi inte vill veta kön!   :) det syns ju rätt tydligt nu om man vill se.... är i v 36+2 idag.

    Nu hoppas jag den ligger still där och bara växer till sig lite.  :)     

  • BounceT

    37+0 idag  :) ojoj det närmar sig. Var på kontroll igår igen och bebisen ligger fortfarande med huvudet neråt, dock rörligt. Gått upp 19kg hittills och är väldigt svullen....
    Jag har också packat väskan och bäddat spjälsäng mm. Känns som bebisen kan komma när den vill nu  :) Känns lite nervöst för förlossningen men hoppas det blir vaginalt denna gången! 

    Hur har ni andra det i värmen?     

  • BounceT

    Hej Idag har vi varit på vändningsförsök igen. Denna gången hade den busen inte vänt sig själv utan läkaren fick göra det. De kollade CTG kurva och UL innan. Jag fick Bricanyl (obehagligt då det ger rejäl hjärtklappning och jag blev illamående) så livmodern slappnade av. Sedan blev det ny CTG och UL. Nu hoppas jag den ligger still  :)
    Bara 1 vecka kvar till BF.

    De uppskattade också bebisens vikt till ca 2900gr. Lite i underkant men det var svårt att mäta så barnmorskan sa att det inte var helt tillförlitligt.

    Hur har ni andra det???
    kram      

  • BounceT

    ojoj det går undan....8 månader!! trist dock det där med mensen.....längtar inte!!!  :)

    Jag tror bebisen ligger kvar med huvudet ner...känner mest sparkar uppåt!    

  • BounceT

    Hej här väntar och längtar vi.....40+4 idag och imorgon blir det besök hos barnmorskan. Hoppades  ju att bebisen skulle tittat ut nu  :)  Kanske händer det nåt inatt.... 
    lite rastlös nu!!  

  • BounceT

    Bebisen låg med huvudet neråt fortfarande men rörlig!!!  jippi!!  :)
    ska på överburenhetskontroll på förlossningen nästa vecka om inte bebisen tittar ut innan dess!  Nu håller vi tummarna att den vill komma ut!

  • BounceT

    Hej alla,

    13 dagar över idag och imorgon ska jag göra överburenhetskontroll. Ev ingångsättning.....dock hoppas jag det sätter igång innan  :) nu på morgonen har jag nämligen haft en blodig flytning så jag hoppas det var slemproppen och att det sätter igång nu!!  :) vill ju helst det ska komma igång själv!! 

     

  • BounceT

    Jag var på kontroll igår och allt såg bra ut. Livlig bebis, bra flöde, bra med fostervatten, bra värden m.m.
    Läkaren kände också på tappen och var då öppen 2 cm. Hon gjorde också hinnsvepning. Dock inga värkar än.
    Slemproppen har gått i omgångar sedan i måndags morse.
    Nu väntar vi och ny kontroll ska göras imorgon kl 8. Då blir det nog igångsättning om inget hänt.   :)    

  • BounceT
    kvitter: japp allt fixat. Skrattande 
    Nu är jag uppe för jag inte kan sova men jag känner inga värkar.....bara supersvullen om benen och händer! Ska bli skönt att få träffa bebis snart och bli av med all vätska!!!! kram 
     
  • BounceT

    Hej alla, Den 18 juli blev jag igångsatt när jag var inne på kontroll. Tappen var mogen men man fick sätta en ballong för att öppna mer och sen tog de hål på fosterhinnan. Det blev till slut dropp då det inte hände så mycket och sen tog det fart.....långdraget och omtumlande men 19 juli föddes lillebror!!  3740gr och 52,5cm.  En underbar känsla när han kom upp på magen.  Hjärta Dock medtagen då jag fått morfin och det blev hjälp av läkare för att få igång andningen. Min moderkaka lossade inte heller och jag fick köras till operation där jag blödde en hel del. Nu är vi äntligen hemma och försöker njuta så mycket det går. Storebror är stolt och omtänksam! kram

  • BounceT

    SMS: Vi gjorde FET då det inte blev nåt på egen hand under 1,5 år. Det var en helt annan grej än färskförsök. Inte alls lika jobbigt tyckte vi! Känns helt fantastiskt att det fungerade. De tinade3 st och det tredje klarade sig och blev en liten Walter!! Lycka till med ert syskonförsök!

    Nu är lillkillen 2 månader! det går verkligen undan. Det är ju en omställning för alla att bli fler i familjen och för storebror är det inte lätt. Men all frustration går ut över mig  vilket är jobbigt men bättre det än att han tar ut det på lillebror. Man har inte riktigt tålamod alltid när man inte sovit ordentligt etc....hoppas att det blir bättre snart. Tur att storbror går på förskolan vissa timmar....det behövs. Och han älskar det och längtar efter kompisarna på helgerna. :)

    HUR GÅR DET FÖR ALLA ER ANDRA?? 
        

  • BounceT

    SMS: De tinade ett i taget och det som klarade sig fick vi tillbaka (för vår del blev det nr 3). Nej vi bad inte om att få två stycken tillbaka. 

    Storebror går sina timmar 3 dagar i veckan. Tis-tors. Vi är ju med i ett föräldrakooperativ så han är där 6 timmar/dag de dagarna. Det är skönt att ha egen tid med Walter. Dock är han inte nån vidare sovmänniska dagtid så jag ammar mest och byter blöja. Vissa dagar äter han 1ggn/timme och ibland mer sällan. Sover dock rätt bra på natten och oftast amning 1-2 gånger. Sen 2 veckor tillbaka så somnar han vid 19 och sover minst 4-5 timmar innan amning....ibland går det  7-8 timmar  :) 

  • BounceT

    SMS: hur gick det? fick ni förlängt?

    Här är det sjukstuga.....barnen har varit sjuka om varandra i 3 veckor. lite sömn för min del....puh.

    Lilleman har varit på akuten 2 gånger. Först var det krupp och sen dubbelsidig öroninflammation. vill bara att denna höst/vinter ska vara över med sjukdomar.....
      

  • BounceT

    Hej alla, hoppas ni har det bra. Tiden går här...hösten var fylld med förkylningar men inget mer krupp för lille W.
    Skönt! Nu njuter vi av sommaren. och att lillebror nu lärt sig gå   :) fullt ös!!!

    Trevlig sommar!
    kram

Svar på tråden Vi Gravida från RMC Malmö del 9