Inlägg från: BounceT |Visa alla inlägg
  • BounceT

    Vi Gravida från RMC Malmö del 9

    Hej hej här forsätter vi diskussionerna....

    2009
    Catharina 80: BF 27 maj, 1/6 föddes Theo
    Björneochsnigel:BF 30 maj
    Tvillingmamma: BF 28 Juni (twins), 4 juni föddes Liam och Linnea
    Padelin: BF 15 juli, 21 juli föddes Tage
    Fikia: BF 8 augusti
    Johan 80: BF 10 september
    Karla: BF 8 oktober, 13 oktober föddes vår älskade Tyra!!
    Lydisen: BF 12 okt, 4 okt föddes Viggo
    Livia76: BF 21 oktober, 7/10 föddes vår älskade OTTO!
    Lini: BF 8 november
    SMS; BF 5 December; 17 nov föddes Charlie
    Koalababy: BF 22 december
    2010
    Zenhobia: BF 11 jan
    Prästkrage: BF 17 januari, 29 jan föddes en pojke
    Vanillie: BF 31 Januari 2010, 9 febr föddes Alice 
    Popconpysen: BF 15 februari 2010, tvillingar, 18 dec 2009 föddes Bea och Ella
    bTigger: BF 20 mars 2010, 20 mars föddes Arvid
    AnnaMG: BF 15 april, tvillingar
    AnnaMG: BF 29 april, också tvillingar
    Sommarlängtan76: BF 27 Maj 2010
    81Anna: BF 5 maj 2010
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-04-22 14:39
    Prästkrage: BF 17 januari, 29 jan föddes Teo

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-19 20:49
    81Anna: BF 5 maj 2010, 15 april föddes Ulrika
  • Svar på tråden Vi Gravida från RMC Malmö del 9
  • BounceT

    Hej alla,
    Tänkte berätta hur min förlossning blev.

    Det började den 19 mars på kvällen. Kände att magen var hård hela tiden,vilket den inte varit tidigare. Jag gick och la mig men vaknade vid 23.30 och då hade jag en blodig flytning. Jag gick och la mig och 01.30 vaknade jag av mensvärk. Kunde inte sova och var på toa, mer av slemproppen kom då. Kände att det var svårt at somna om men vilade ändå och räknade lite hur tätt sammandragningarna kom. De var oregelbundna och olika långa. Jag väckte inte min man utan väntade till morgonen. 
    Vid ett tillfälle på natten ringde jag förlossningen då jag var osäker på om vattnet gått, det hade det inte trodde BM som svarade och tyckte jag skulle ta Panodil och en dusch.

    Jag duschade hemma och försökte slappna av och andas. Tyckte också det fungerade bra att vara uppe och gå. Tyckte det funkade jättebra men vid lunchtid på lördagen blev det intensivare och mer regelbundet mellan sammandragningarna.Vi har ca 20 min att åka till sjukhuset och jag kände att det var jobbigt att sitta en längre stund...kanske bäst att åka in??!!
    Vid 14 var vi inne på förlossningen och jag var öppen 4 cm. Efter att de tagit CTG så sa de att Arvid var väldigt stressad, låg på hög puls hela tiden. Jag fick tyvärr då inte bada eller duscha då värme kan stressa upp ännu mer.
    Fortsatte med andning och stöd av min man och syster, fick massage m.m....när jag var öppen 6 cm (17.30) så tog BM hål på hinnorna då mitt vattten inte hade gått. De ville se om han bajsat....och det hade han inte, vilket var positivt. BM satte en skalpelektrod och sedan skulle det tas prover från hans huvud då han fortfarande låg på hög puls. Jag var då tvungen att ligga i gynställning vilket var fruktansvärt jobbigt och jag klarade inte riktigt av det pga värkarna. BM övertalade mig då att prova lustgas vilket hjälpte lite grann. Tyvärr blev jag yr av den och mådde illa samt fick nästan lite panik....märklig känsla.

    Det blev 3 prover tagna från Arvids huvud och värdet (mjölksyra) bara steg. Till slut var de rädda för att han skulle få syrebrist. Jag var då (kl 22.15) öppen 8 cm(och hade varit det ca 2 timmar, haft krystvärkar också men fick inte krysta) och då bestämde läkaren att han måste ut snabbt (= akut kejsarsnitt) och en halvtimme senare var han ute!!! 

    Ja det blev ju inte som man helst hade velat men var oerhört lättad när de bestämde sig för att snitta. De visade sig att han låg med ansiktet vidöppet (måttet blir större och barnet kan då inte passera den smalaste delen av bäckenet) och kom därför inte ner sista biten. Enl BM så känner känner man då krystvärkar lite tidigare och det var ju precis så det hade varit.
    Arvid mådde bra när han kom ut och man är ju verkligen tacksam för svenska sjukvården som är fantastisk!!

    Min förlossning blev ingen skräckupplevelse trots att man var lite besviken precis efteråt. Arvid och jag mådde ju bra  :)
    Nu njuter vi både av vädret och mitt sår har läkt fint. Det har varit lite jobbigt i början på nätterna att vända sig i sängen och resa sig upp med mera. Det har verkligen känts i såret. Jag fick också komplikation efter spinalbedövningen, hade huvudvärk i 1,5 vecka. Men det har nu släppt och jag börjar hitta tillbaka till mig själv och har börjat gå lite promenader.

    kram på er alla
    skriver mer en annan dag...

  • BounceT

    vivillblitre: Välkommen hit o grattis!! hoppas du mår bra och kan njuta.det är verkligen härligt att vara gravid!! :)

    Jag glömde skriva att jag lagt in lite bilder på vårt hjärtebarn :) kika gärna....

  • BounceT

    vivillblitre: vet inte varför inte bildgalleriet syns....hhmm konstigt....

    tiderna har jag läst i min journal. fick ut journalkopia att ta med hem  :) nej tiderna kommer man inte ihåg annars.  :D

  • BounceT

    81anna: stort grattis till er tjej....hoppas allt gått bra och att ni har det bra hemma och myser....kram 

  • BounceT

    Hej alla, hur har ni det? vi myser mest o har det härligt. Arvid hänger med mer nu med blicken och tränar att ligga på magen. Han är rätt stark i nacken också. Igår blev han 7 veckor....det går undan.
    Vi ska väga honom imorgon men sist vägde han 5290gr....ska bli kul att se hur mycket han väger nu.

    BVC tyckte jag skulle sluta amma på natten för att han väger över 5 kg(detta för 2 veckor sedan)....är inte det konstigt....??!!  han vaknar 2 ggr på natten och för mig är det inget problem att amma på natten. Dessutom somnar han ju knappast om, om han är hungrig. spelar ju ingen roll att ge napp då.... BVC kan verkligen sätta griller i huvudet på en.

    En fråga till er. Pampers eller libero?? vad har ni för erfarenheter..? upplever att libero läcker mindre men pampers känns mjukare.....
    kram på er

  • BounceT

    vanillie: ska nog prova pampers igen....kanske hade för liten storlek sist då det läckte, men tycker också de känns mjukare då andra i mammagruppen har dem  :)
    det är svårt det där. 

    Ja Arvid har ätit 2ggr per natt sedan han föddes, vaknar nån mer gång pga blöjan men somnar om igen. Tycker det känns lyxigt då man hört om de som ammar varannan timme många veckor.... 

    sommarlängtan: ok har nog missat att din bebis ligger i säte. men hoppas allt går bra. tror det är bättre med ett planerat snitt än akut KS(som jag fick).
    oavsett är man tacksam för svensk sjukvård.
    tänker på dig....vet vad du ska gå igenom. kram  Det kommer gå fint  :)

  • BounceT

    vanillie: jag kan ju säga också att jag inte följt BVC råd om amningen på natten. Varken vi eller Arvid får ju sova om man inte ammar när han är hungrig/törstig.
    jag kan i alla fall inte sova om jag vaknar och är hungrig/törstig  :)

Svar på tråden Vi Gravida från RMC Malmö del 9