Inlägg från: BounceT |Visa alla inlägg
  • BounceT

    Vi Gravida från RMC Malmö del 9

    Hej alla,
    det har hänt mycket sedan sist och nu är A 9 månader, går och springer med sin gåvagn och sov första hela natten inatt, 19-06!! jippi!!
    Han tar fortfarande inte välling men äter 1,5 portion gröt på kvällen. Började för ett tag sedan med mellanmål och det har också gjort att han sover bättre. Han är ju väldigt mycket mer rörlig nu med och det märks på honom att han behöver mer att äta.... 

    Vi har ju också embryon i frysen men vet inte hur vi ska göra.....syskonförsök får nog vänta och kanske behöver vi inte använda det som finns i frysen. Det kanske blir som med A.....
    Önskar er alla GOTT NYTT ÅR!!!
    kram på er och mys ordentligt!!!

  • BounceT

    81anna: Ja det har blivit 2 hela nätters sömn sedan han föddes.... får se när det blir så VARJE natt!!!  ;)
    Jag hade svårt att få in mellanmål i början (när han var runt 7-8 mån) men nu sedan han börjat resa sig upp och gå  och röra sig mer i allmänhet så går det bra.  Han äter gröt vid 7-7.30. mellanmål efterca 2,5 timme . Lunch 2,5 timme efter mellanmål.....etc. Det funkar bra för honom. Äter ordentligt varje mål så det är nog inte för tätt. Men alla barn är ju olika.
    Han somnar vid 18.30 varje kväll och på dagarna kan han inte sova mer än max 2 timmar totalt. Det märktes på nyårsdagen....han vaknade 05   :)  Han hade sovit för mycket under nyårsafton  på dagen.

  • BounceT

    Det blev ingen 10månaders-kontroll igår, vi har vinterkräksjukan!!! blä, återkommer när vi mår bättre!!!

  • BounceT

    Hej hej
    A vägde idag 9250 gr och var 73 cm. Han är fortfarande inte sitt vanliga jag efter kräksjukan vad gäller maten men är annars pigg och försöker gå själv. (det går rätt bra med gåvagn men inte så bra utan stöd. har gått 3 steg utan att håla i sig.).
    Hur har ni andra det? Jag kan inte fatta att det gått 10 månader!!!
    kram

  • BounceT

    Hej Alla,
    Den siste januari gick A sina första steg. Sedan dess har han bara blivit stadigare (och fått många blåmärken) och går nu bra. Vi försöker få honom att gå lite utomhus med skor men det gillar han inte att ha på sig.... det kommer nog lösa sig när våren kommer.   :)
    A håller också på at få fler tänder, ser ut som det kommer 4 st på en gång. Två där upp och två därnere....(han har redan 4 sedan tidigare.).  Han har sovit lite oroligt sista tiden och haft händerna mycket i munnen. Han är ju också väldigt mammig och går runt och säger "mamma" när han ser mig  :) sedan säger han mycket annat också som vi inte förstår. de är för goa  :)

    Idag har vi haft en ljuvlig dag här hemma och skönt soligt väder ute  men lite kallt.
    11 månader fyller A idag!!!  ojoj, nu planeras det för kalas!!

    kram på er
    hur har ni andra det???

  • BounceT

    Hej vad hände med uppdateringarna??  :)


    Här väntar vi på vattkoppor och jag hoppas de kommer innan As födelsedag.....får se hur det går annars!


    Han springer runt för fullt här hemma och pratar en massa!!! Den egna viljan är också stark och märks mer och mer. Nu syns 4 tänder tydligt i överkäken men de 2 i underkäken tar tid på sig....


    kram på er alla hoppas ni har det mysigt med era små!!!

  • BounceT

    Hej
    här har vi haft en bra helg, Kalas för A och lite vårväder.
    A mumsade i sig frukt och grädde och fick en massa paket. Det var fullt ös och han somnade efter 1 timme, det är jobbigt att fylla år  :)
    Vi ska på 1 årskontroll  på torsdag och det ska bli kul att se hur mycket han väger. Ska ju få spruta också o jag undrar verkligen hur det ska gå. Han är så stark och det kommer ju kännas när de ska sticka honom...... 
     
    hur har ni andra det??
    kram

  • BounceT

    LILLAHÖNAN: stort grattis....så fantastiskt!! det är märkligt vad livet tar för vändningar!!! lycka till.....och hoppas allt går bra.  :)

    1årskontrollen gick bra, (trots att han skrek då vaccinationen gavs), 10kg och 76 cm.   :)

  • BounceT

     


    Grattis alla fina mammor på morsdag!!!!


    SMS: SÅ kul att höra av dig.....blev lite orolig där ett tag men förstår du haft det tufft. JA det är lätt att det blir för mycket i livet...och IVF-karusellen är ingen lätt match. Och så lägga till det som hänt i din familj m dödsfall m.m. kan ju få vem som helst att klappa ihop. Härligt att du är tillbaka och känner att du kan fokusera på framtiden. Kul att höra att ni också har vårdnadsbidraget. Jag jobbar också lite helger nu och ska sedan börja jobba halvtid i sept då A börjar förskola.Blir en helt annan fas i livet med hämtning och lämning.....och få ihop allt i vardagen.


    Lilla hönan : Grattis!!! så härligt....hoppas förlossningen gick bra!!! Du är inte ensam...min syster kände precis likadant...och jag har kompisar som beskriver detsamma som du gör. Det är nog viktigt att sänka kraven och be om hjälp då man inte orkar och behöver vila (det är ju svårt att vila med 2 små). kram på er!!!


    Här är det fullt ös....A springer mest nu och pratar en massa. Det fullkomligt sprutar ut ljud och ord men man förstår inte så mycket :) Han gillar att pussla och titta i böcker och så gillar han musik. Busar också mycket och bygger med klossar och älskar att vara ute!!! Det är mycket egen vilja och lite trots ibland tycker jag....mycket ska vi vuxna vänka oss vid. Men det är en härlig tid att se utvecklingen gå så snabbt. Tänk att han är 14 månader!!!! Just nu har A varit förkyld med krupp och jobbig hosta. Nätterna är värst och vi tycker han får mycket mardrömmar av hostmedicinen. Men ger vi honom den inte så vaknar han lika ofta för att hosta.....svårt att veta hur man ska göra.....jag har såklart fått hans förkylning och har tappat rösten (tur att sms och dator finns).


    Hoppas ni alla får en fin dag!!


    kram


     

  • BounceT

    SMS: nej tråden är inte avslutad.....bara inte hunnit skriva på ett tag!! Lille A slapp fler kruppanfall och har inte varit mer förkyld.....så hoppas vi slipper det framöver. Ja han är 15 mån nu och hade inte gått upp så mycket i vikt på 15-månkontrollen. Så vi ska på en extra vägning 1 aug. jag är inte orolig eftersom jag vet att han äter bra och rör sig så mycket....springer mest hela tiden. Han hade växt 2 cm på 3 mån så det är ju bra. Vi har varit på lite semester och haft det underbart. Tyvärr så är det svårt med nattningarna nu för A, kan inte somna själv utan vi får sitta hos honom....vi har haft det lätt hittills så det var väl vår tur nu med lite motgång.....hoppas det också vänder snart.


    De här fina dagarna som varit har vi varit ute nästan hela dagarna och A älskar att bada....ojoj. Han bara springer rakt ut och blir lite förvånad när det är lite kallt :) det glömmer han snabbt och springer i vattnet igen!! Skönt att kunna njuta av naturen och djur mm. Gunga är ju också en stor favorit.


    kram på er


     

Svar på tråden Vi Gravida från RMC Malmö del 9