• Uhngoliant

    Blir så arg och besviken!

    Jag och min sambo har en dotter. Vi har disskuterat fram och tillbaka och kommit framtill att vi inte ska ha mer än ett barn dels för att min kropp tog oerhört mycket stryk under förra graviditeten/förlossningen och dels p.g.a. min psykiska ohälsa men även av många andra orsaker som ekonomi och tid. Dottern är nu 3 år, jag är 26 och sambon 28.

    Det jag blir så irriterad över är allas tjat! "När kommer nästa barn då?" "Är det inte snart dags för en till unge" "När ska Idun fått småsyskon då?" osv. osv.
    Jag blir så arg och ledsen så jag bara vill skrika rakt ut!
    Tycker det är så fruktansvärt respektlöst! När jag sen svarar och säger att nädå här blir det inga fler barn så har människorna mage att svara "Jodå det blir det nog så småning om" "Säger du nu ja" "Klart Idun ska ha småsyskon"
    GAAAH varför kan inte folk fatta att ett NEJ är ett NEJ!
    Sen ska de såklar ha reda på VARFÖR vi inte ska skaffa mer barn.
    Jag själv tycker allt kring den förra graviditeten och förlossningen är ganska jobbigt att prata om så jag slingrar mig bara lite och byter samtalsämne. Men varje gång detta kommer upp på tal så mår jag så otroligt dåligt!
    Många tycks tro att man är en sämre förälder bara för att man bara vill ha ett barn.

    Fick senast igår höra att jag var överbeskyddande och att "stackars" Idun levde i en glasbubbla här med oss! (sagt av en nära kompis till mig som har två barn)
    Hon som alla andra i min närhet som har fler barn kan liksom inte få in i sin skalle att vi bara ska ha ett barn.
    Det är tydligen synd om barn som växer upp utan syskon...

    Alltså dethär har börjat gå så långt så jag har börjat säga upp bekantskapen med folk som nedverderar mig för att jag inte vill ha fler barn!
    Jag tycker inte det är någon förlust men det börjar bli riktigt jobbigt och kompiskretsen tunnas ut mer och mer, p.g.a. att alla jag känner som har barn har två barn och tydligen vet allt mycket bättre än jag. Däremot så har jag inga problem med folk som har 3-4 eller kanske 5-6 barn för då verkar de på något sätt passerat "duktighets gränsen"

    Är det någon mer än jag som upplevt sig nervärderad och nästan mobbad för att man bara har ett barn?
    Vad ska man säga/göra för att få folk att sluta tjata?
    Jag blir ju så ledsen när de beteer sig som dom gör men tydligen är det mig det är fel på och inte dom, de har rätt att tala om för mig hur jag ska uppfostra, att jag ska ha fler barn osv. osv. men vad har jag?


    ♥IDUN♥
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-04-19 12:10
    Vill tillägga att detta inte gäller ALLA!
    Men ibland så blir jag bara så irriterad på respektlösa människor!
  • Svar på tråden Blir så arg och besviken!
  • Uhngoliant

    Jag är oxå ensambarn och jag har aldrig lidit. Jag har snarare fått väldigt mycket stöttning i allt jag gjort. Min Mamma har aldrig missat en tävling jag varit med på med hästarna och hon har alltid kunnat ställa upp för mig.
    Men tydligen tycker mina "vänner" att jag blivit extremt bortskämd och nu är de rädda att Idun "ska gå samma väg"

    Den enda nackdelen jag kan komma på med att vara ensambarn är att jag har väldigt lätt för att bli utnyttjad... Jag är så van vid att mina föräldrar och övrig släkt alltid hjälper till om jag behöver hjälp och självklart hjälper jag dom om de behöver hjälp.
    Tyvärr är det många av mina "kompisar" som utnyttjar mig p.g.a. att jag är väldigt hjälpsam. Det hade kanske varit annorlunda om jag fått dela mina föräldrar och släkt med ett syskon...
    Men men det får jag aldrig veta.


    ♥IDUN♥
  • Uhngoliant

    Jag och min kompis har gjort en paktDemon
    Hon har inga barn alls och det händer ofta att hon får frågan varför hon inte har det, det har i hennes fallhelt enkelt fallit sig så att det inte blivit några barn.

    Men iallafall vi har slutit n pakt att frånochmed nu ska hon säga till alla som undrar att hon inte kan få barn och jag ska säga att jag fick skador förlossningen så jag inte kan få mer barn.
    Vill ge förstå sig påarna en riktig näsbränna{#emotions_dlg.djavulsk}


    ♥IDUN♥
  • Uhngoliant

    Jag har faktiskt varit så ful så jag nästan helt klippt banden med de "kompisar" som låg på oss som värst att skaffa fler barn. Jag är lycklig att jag har ett barn och behöver inte ha fler. Har mer och mer lärt mig ignorera folk som tjatar om att vi måste skaffa fler. Tycker mest dom är sorgliga som överhuvudtaget kan med att lägga sig i sådana saker. Men tycker fortfarande det är jobbigt med folk som inte ger sig utan ska ha reda på varför vi inte ska ha fler barn och kan argumentera i evinheter varför det är "bättre" att ha fler barn... Varför skulle två barn vara bättre än ett!?
    Men det är väl lite så att man faller lite utanför den svenska ramen där det ska vara lite villa, volvo, husvang och två barn.
    Men det är trist att nästan alla paketerbjudande gäller två vuxna och två barn. Tycker det borde vara mer flexibelt.


    ♥IDUN♥
Svar på tråden Blir så arg och besviken!