Inlägg från: SysterYsster |Visa alla inlägg
  • SysterYsster

    TjatterMAJorna 2005, del 21

    Jag hänger såklart på i nya tråden... Livet rullar på i 120 så jag läser och reflekterar men tar mig sällan tiden att skriva... tyvärr...
    Idag kom vårat hus ut på hemnet. Vi ska (äntligen enligt mig...) flytta närmare stan. Nu bor vi ju på¨landet 2,5 mil utanför, men ska in 1,5 mil till en "förort" Så äntligen är huset ute och snart kommer radhuset ut som vi vill ha! Spännande!! Å så har jag praktik på min DSk-utbildning på en vårdcentral, massa uppgifter i skolan, mannen har nyss fyllt 40 och snart fyller Emma... gaaalet vad det snurrar på! Hoppas ni har det bra alla!!
    KRAM!!

  • SysterYsster

    Tack tjejer för Emmas grattis! kul att ni kommer ihåg oss fast jag är dålg på att skriva här. Just nu är det gaöet mycket omkring mig. Vi ska ju flytta som jag skrev om sist (läääänge sen ;))  så det har varit mycket med besiktningar och kontrakt, etc etc med både köpande och säljande hus. Idag besiktade vi vårat hus vi ska sälja och jag tror det gick bra :) Ska bara vänta på att handpenningen ska trilla in nu ;) Sen är det massor i skolan, jag läser ju vidareutbildningen till Distriktssköterska och nu på slutampen innan sommarlovet  och under praktiken har de fullkomligt kastat på oss uppgifter så jag sliter på!!

    Aannaa , härligt med Gotland, vi var där i somras och det var underbart fint!!

    Dalis, Hoppas Lisa inte blir mer allergisk, ni har väl haft ert på den fronten kan man tycka!

    Edwina. tråkCSN, jag har också haft ett krav en gång på 15tusen... INTE skoj!

    Nu ska jag försöka få Emma ligga kvar i sängen efter en stor marängtårtbit... Hmm lycka till mig;)

  • SysterYsster

    Japps, Jenny full rulle :) Jösses ett år sen!! Klyschan är så galen sann... tiden går sååå fort! jag har suttit i telefon hela kvällen typ för att kolla upp alternativ på bredband, telefon och tv... har nån nå tips är jag tacksam, Vi ska ha ADSL och mannen vill absolut ha viasat sport och fotboll... annars är väl kraven inte sååå stora, men gärna minst 8mbit bredband...

    Jenny, Praktiserar P ute hos oss här i Frösåker?? ;) Vad gör han?

    Imorgn har jag ledig dag med tjejerna, hoppas på solsken och vattenspridare :)

    Ang hämta lämna är jag kanske inte riktigt representativ, men mannen jobbar 05.45-15-30 ungefär så han hämtar alltid om inte jag slutar tidigare, det händer att han kan lämna till 06.30 om det behövs, vilket kommer bli fallet i sommar när jag återgår till mitt arbete, fast natt. Då kommer jag inte hem förrän runt 8... Annars lämnar jag mest och han hämtar mest. Vi har svårt att felxa på jobben så att vi kan gå omlott, men eftersom jag arbetar så oregelbundet och pluggat senaste året så har det ju blivit lite flexibelt iaf... Får se hur det blir när vi båda jobbar kontrostider... då är det ju en annan femma...

    Go ANNA i mello!!

  • SysterYsster

    Halloj!
    Har stårr på loppis hela helgen. Dryyyygt, och tyvärr lite folk så det blev en liten förstjänst... Men jag åkte iaf hem med en kartong av 9 :) men man undrar ju hur folk tänker när dr frågar vad nåt kostar, å man svarar 5kr, sen lägger de tillbaka saken... Hmm trodde det jag skulle säga gratis eller :O

    Sanrt hamnar vi väl utan internet vi med eftersom vi flyttar från den 15/6... Ska bli spännande och nu när skolan slutat kan jag ju koncentrera mig på flytten till 100%!

    Ha det gott alla majjisar!

  • SysterYsster

    Dalis, är verkligen ingen expert, gillar inte att stå på loppis egentligen, men vid flyttar är det ofånkomligt... Jag hade inte prismärkt alls, hittade på för stunden. Efter ett tag ser man vilka som är vana loppishandlare och vilka som är där för första gången. vissa som inte vet hur billigt de skulle kunna pruta det till kan man ju ge ett lite högre pris ;) de betalar oftast märkte jag, medan de andra som har stående bord på loppisen ville köpa allt för mindre än 5kr typ.. det spelade liksom ingen roll vad man sa för pris... men hellre att säga 20 om man tänker 10 för säger du 10 så blir det garanterat 5...

    Edwina, drygt med sjukdomar!! Hoppas på bättring! Vi utsatte Hanna för vattkoppssmitta igår hos grannen., så nu är det bara vänta och se...

    Morty, klart man vill veta om olyckor! Även om fröken som var med gått hem för dagen gjorde det ju inget om hon berättade läget för den fröken som är kvar... det är inte kul att hitta bulor och blåmärken när man kommer hem!

    Jenny, Kul att P trivs, håller tummarna! Japp det var på Bäckby vi stod, vi får se om vi gör en vända till i höst!

    Nu ska jag käka lite lunch, gå på dagisavslutning, sen börjar jag jobba inatt igen efter min tjänstlediget...

  • SysterYsster

    Vist! wow vilken uppskattning!! :-O
    Bäckby har öppet hela veckorna, googla på bäckby loppis det ligger på hejargränd... Just nu kostar det typ 350kr för en hel vecka, men vem orkar det?!?! Det verkar bli bättre med folk i höst igen och då t r o r jag det brukar kosta 300kr för en lördag och 350 för en helg... Just nu i sommarvärmen, var det knappt värt besväret för det var lite folk, men de säger att det brukar vara mycket mer!

    har haft två tunga nätter på jobbet, en med ett dödsfall och nu inatt galet mycket ungdomar som supit till på skolavslutningen... hoppas på en bättre natt inatt!!  Nu ska jag masa mig dit så får vi se :) ha en lovely lördag alla!!

  • SysterYsster

    Vist, japp 300kr var ju svindyrt tyckte jag med.... men men alla sa att det var sååå bra så jag tog det... vi får se om det blir där eller om jag testar nåt annat ställe nästa gång.
    Och Imorgon får vi nycklarna till vårt nya radhus :):) wiiiihooooo vad jag längtat!!!

  • SysterYsster

    Hejsvejs! Längesen som vanligt .... läser ofta, men kommenterar sällan... Pluggar för fullt just nu och jobbar samtidigt... Inte den bästa kombon, men för 10 veckor funkar det. Sen, den 1/11, börjar jag på nytt jobb som distriktssköterska på en VC. Ska bli superkul!

    Vist, jag undrar om du jobbar ihop med en gammal klasskompis till mig A-K A? hennes FBuppdateringar har mest bestått av jobbflyttuppdateringar, Får för mig att ni är på samma ställe när jag läser dina inlägg!

    Jenny, roligt med jobb åt P, hoppas på körkort snart så han kan ta sig till och från jobbet enklare! Det är ju skit att det inte kan gå bussar! Skolbussen är ju inte så rolig att åka ut med som går runt 06.30...

    GRATTIS Dragonia och FT till småkillarna!!!

    Dalis, det låter underbart med solsemester!

  • SysterYsster

    Vist, haha vad roliga de är med sina hemlisar. Hemma är det mycket viskande just nu. Vad roligt att du jobbar med henne! Hälsa från mig då ;) Helena, vi har väl inte setts på huuuuur länge som helst!

  • SysterYsster

    Vist - Emma bödde massor med näsblod. I början mest på vintern då det är torrare luft, det avhjälpte vi ganska bra med nozoil, men nu i somras har hon blödit flera gångeri  veckan från båda näsborrarna. Sen blir det ju liksom att det inte ritkgit stannar av så det kan småblöda lite i flera dagar i stöten. Sen räcker det typ att nån kollar på näsan så börjar det igen... ringde familjläkarne och fick ta prover, sen en remiss till ÖNH-kliniken som nu etsat i båda näsborrarna och nu på två månader har hon inte blödit alls! Unerbart! Hon led verkligen av det, att behöva ha "den eländiga tussen" Lillasyster blöder också ganska lätt, mn vi får se hur jobbigt det blir. Etsningen förresten gick så jäkla bra. Hon var tvungen att sitta still i mitt knä i typ 5 minuter och så var det kklart. Hon hade dessutom verkligen sett fram emot att få laga näsan så det var inga problem. <jag hade sett framför mig värsta scenariot med sövning och grejer haha. Där fick jag ...

    Mia A det är ju en risk att de så små har följdsjukdomar, men det är annars ganska god prognos att vara född i v 27 nuförtiden. Hoppas allt går bra! 1000g är en bra vikt!

    Edwina, hade ni inte tagit glutenprover? vad visade de? det låter som han flackat av ganska rejält ändå! Just buken och baken brukar vara väldigt tydligt på dessa barn!


    Aannaa jag tycker det låter överdrivet med tillväxthormon, Ligger de på ”låga” kurvor men ändå följer dem skulle inte jag vara orolig, men börjar de tappa mycket så är det ju något som stör.


     


    Är gräsänka denna vecka. Mannen är med kompisar i Portugal på golfresa och firar att de fyllt gubbe. Jag njuter lite av att ha ensamtid och tror att det blir en kick i vardagslivet att få länga lite efter varandra. Försöker ta igen tid med vänner man sällan hinner träffa och göra sånt jag vill om kvällarna.

  • SysterYsster

    Edwina - bra att få glutenprover tagna! rumpan på glutenbarn (i skolboken ska väl tilläggas) brukar vara ganska platt om man kollar från sidan, liten såp att säga... ofta stämmer de symtomen som beskrivs hur barnen ser ut ganska bra allihopa med mage,rumpa, armar och ben som du skrev tidigare, men det är inte helt enkelt för föräldrar heller att avgöra... magen brukar man kunna se...


    over and out för idag efter en pysselkväll men vännerna!

  • SysterYsster

    Har precis skickat iväg uppsatsen för granskning en sista gång innan det är slutseminarie. Ska bli grymt skönt att ha den ur vägen!!

    Edwina, Kan faktiskt ha varit en feberkramp som vi lyckades avstyra, eller en som inte blev mer... En feberkramp kännetecknas annars av liksidiga ryckningar i armar och ben, men alldeles innan kan de bli som du beskriver det och liksom försvinna. Vet iofs inte om det går att avstyra en feberkramp....?

    Aannaa,, tråk med VAB, örontemp är supersvårt, påverkas ju av så mycket (vax, läge etc)men brukar hon vara lågtempad? Annars är det ju inte direkt feber vi de där temparna? Vi har lyckats få använda rektaltemp ända tills nu på Emma, men ibland protesterar hon så det blir väl till att skaffa en örontemp här med!

    Krya på alla majbarnen! Det är många som verkar sjuka! Kram!

  • SysterYsster

    Jenny, oj, ska ni och kolla på skola? Finns det många att välja på i erat område eller ska han börja privat? Här ute i Irsta finns ju bara en skola, men tre avdelningar, så vi får se. För oss tror jag kompisarnas val styr mer än annat, så vi föräldrar försöker snacka ihop oss om vilken vi ska välja och sen hoppas på att barnen får gå tillsammans!

    Vist, Tråkigt med dagiskorten! man f å r bli besviken :) Kram!

    Fina bilder Aannaa, jag har varit dålig med kameran sen hanna föddes (jo jag vet två år!) det finns liksom inte tid och utrymme har jag tyckt, ska verkligen shape up och även ta fram videokameran ibland!

Svar på tråden TjatterMAJorna 2005, del 21