Inlägg från: BaraCarolina |Visa alla inlägg
  • BaraCarolina

    Brudöverlämning på prinsessbröllop - ja eller nej?

    Jag tycker hon ska få göra som hon vill.

    Men vi hade klydd när vi gifte oss, hade en ung präst (kvinna) Hon tycket inte det. Men jag ville och det var viktig för mig att min pappa va delaktig. Del för min mamma inte har funits i livet och han alltid har funnits där för mig. Jag ville att han skulle bli en del av cermonin.

    Hon va emot det och jag satte ner foten direkt och sa till henne om att jag frågat om det va ok och fått ett Ja, vill hon inte så bytar vi kyrka. Så han fick leda fram mig och så stolt och lycklig han va.

    Jag ser det inte som att man blir överlämnad från en man till en annan.

    Men jag tycker alla ska få göra som de vill

  • BaraCarolina
    Joual skrev 2010-04-23 21:18:23 följande:
    Åh, en bridezilla. 
    *asg* eller en kvinna som vet vad hon vill, kan ju tillägga att min man tyckte samma.
  • BaraCarolina
    Stinky skrev 2010-04-23 21:22:33 följande:
    Ja, därför att det är prinsessans bröllop, och det är hon och hennes blivande man som bestämmer hur de vill ha sitt bröllop. Folk får tycka vad fan de vill, men det viktigaste är att de får som de vill ha det.
    Precis det är deras dag, de får göra som de vill och det gäller även de som inte är prinsessa till vardags{#lang_emotions_tongue_out}
  • BaraCarolina
    rednose skrev 2010-04-23 21:26:55 följande:
    jag tycker det är lite sjukt att folk ens ska ha en åsikt om andras viljor vad gäller DERAS vigsel.
    Håller me
  • BaraCarolina
    Rockan skrev 2010-04-23 21:51:20 följande:
    Fast det är ju precis det du blev. Om någon som inte känner dig eller eran situation tittar på ert bröllop så ser den personen dig bli lämnad från en man till en annan, symboliken är övertydlig. Jag förstår verkligen att du inte upplever det så eller tänker så, & jag förstår också önskan om att inkludera föräldrar i vigselakten men jag kan önska att man hittar andra sätt att göra det istället för att använda sig av en sed med en sån hemsk historia, & som fortfarande är en stark symbol världen över för kvinnans lägre värde.
    Vad folk som inte känner mig tycker, spelar mig ingen roll. Det viktigaste den dagen är att jag och min man va nöjda och det va vi {#lang_emotions_tongue_out} Bästa dagen i mitt liv än så länge.

    Sen tror jag inte så många ser det på det gamla sättet länge, iaf inte bland mina vänner och bekanta.

    Men som jag skrivet innan, de är brudparets dag de bestämmer, hur , var och när.

    Ha en fin kväll
  • BaraCarolina
    nollåtta skrev 2010-04-23 22:04:47 följande:
     Hur kände din man när du var överlämnad?Jag ska gifta mig i sommar och frågade min blivande man på skämt hur han skulle reagera om jag ville att min farsa skulle leda fram mig. Han sa fullt allvarligt att han skulle överväga att göra slut. Han menade på att jag flyttat hemifrån och skaffat barn utan att konsultera mina föräldrar, och varför skulle jag då vilja bli överlämnad som ett stycket kött? Jag förstår honom och skulle aldrig drömma om att bli överlämnad. Vi är jämlikar i vårt förhållande.
    För hans del spela det ingen roll, han vet vad det betyde för mig. Min mamma tog livet av sig när jag va liten (6år) Sen va det bara han och jag i flera år. tills jag va 12. Då träffa han kvinnan som han är gift med nu {#lang_emotions_laughing} Jag ville att min pappa skulle göra det för att vara delaktig. Min extra mamma läste ett stycke ur biblen....

    Varken min man, pappa eller jag. Eller någon i min omgivning såg det som om jag blev överlämnad som ett stiycke kött. De vet att jag är en kvinna som kan ta hand om mig själv och kan fatta mina egna beslut och vet vad jag vill.
    Så det va inget vi ens tänke att jag va en köttbit som överlämnades som en "dum kvinna" säger han nu *s*
  • BaraCarolina
    CallGirl skrev 2010-04-23 22:06:02 följande:
    Brudparet får bestämma om man väljer att gifta sig borgerligt. Annars får man rätta sig efter prsät, kanor och vigselordning
    Jag ringde och frågade om vi fick göra så och fick svar Ja av kvinnan jag prata med. Där av att jag sa som jag gjorde. Annars hade vi valt en annan kyrka.
  • BaraCarolina
    Lady Namárië skrev 2010-04-23 22:09:24 följande:
    Tvärtom, faktiskt. Svenska kyrkan ser helst att man följer deras vigselordning, och många präster säger nej till dumheter som brudöverlämning. Och om det gäller alla andra brudpar borde det väl rimligtvis gälla Vickan och Daniel också?
    Kalla det dumheter om du vill, jag tänker inte säga att folk som inte vill ha det sysslar med dumheter. Jag tycker brudparet ska få välja själva. Det är deras dag.
  • BaraCarolina

    Nä orkar faktiskt inte gaffla mer i denna tråden. Tråkigt när folk börja kalla andras åsikter för dumheter bara för att de inte är av samma åsikt.

    Om bruden vill bli överlämnad eller ej tycker jag personligen är upp till brudparet. Inte upp till prästen eller andra. Det är brudparets val, deras dag
    Är inte det viktigaste att brudparet får sin drömdag??

    Ha en fin helg alla, för överlämning eller ej {#lang_emotions_tongue_out}

  • BaraCarolina
    MarrebarreW skrev 2010-04-25 14:21:51 följande:
    Om det är det hon vill så tycker jag att hon ska få det! Jag tycker att den gamla symboliken är förlegad och att de tjejer som vill ha det så idag inte alls är förtryckta utan vill ha det så för att de har en bra relation till sin far. Har själv en kompis som fick övertala prästen till att tillåta överlämning av sin pappa vid sitt kommande bröllop. Pappan var nära att gå bort för nåt år sedan och hon vill så gärna att han ska få medverka ordentligt på hennes bröllop. Till sist gav prästen med sig, men annars hade de bytt präst!
    Håller me dig fullständigt
Svar på tråden Brudöverlämning på prinsessbröllop - ja eller nej?