• msKitten

    "Mensvärk" vid graviditet?

    Man kan ha känningar, men om jag vore du skulle jag kolla om allt är OK. Detta säger jag därför att jag har erfarenhet av en Missed Abortion. Jag hade ont lite här och där under min första graviditet, frågade om det var normalt och alla sa att det är det. Jag hade också mer ont en kväll men tänkte inte så mycket på det. Sen gick det över.


    När jag var på ultraljudet i vecka 18 fick jag en chock. Jag hade fått missfall tidigt i graviditeten (förmodligen runt den där perioden när jag hade lite ont) men aldrig haft blödning eller så. Min kropp hade inte reagerat som den skulle och jag behöll det döda embryot i hela 18 veckor. Jag fick skickas akut till gynakuten och de fick göra en abort på mig med skrapning och allt dagen därpå.
    Jag var rejält chockad. Jag hade inte en aning om att man kunde råka ut för en sån sak! 
    När jag sen blev gravid med min son hade jag inte alls ont på det där sättet som första gången och då förstod jag att hade haft mer ont än vad man borde under min första graviditet - men det var inget jag visste då. Alla sa ju att det är normalt att ha lite ont.
    Så jag råder alla som har "lite ont" att kolla läget, för säkerhets skull.
  • msKitten
    TessLiihten skrev 2010-04-28 17:52:51 följande:
    Vad är det för skillnad på MF och MA?
    MF:missfall där kroppen stöter ut embryot/fostret 
    MA:missed abortion, det har skett ett missfall (embryot dör) men kroppen stöter inte ut embryot/fostret utan det blir kvar i kroppen och mamman är ovetandes att livet i magen är dött. Oftast inga blödningar heller.
Svar på tråden "Mensvärk" vid graviditet?