Inlägg från: 84a med 08a |Visa alla inlägg
  • 84a med 08a

    Ersättning eller välling när jag slutar amma vid 6 månader?

    Eftersom råden säger att det är bra att amma fram till 6 mån ålder så har jag antagit att man inte behöver ersättning efter 6 månader heller så vi gick över till välling som nattmål (och mellanmål på dagen i början) när hon slutade amma helt (vid 6,5 mån).

    Men det gör ju ingen skada vilket som, så det är väl bara att ta det man känner för. Ersättning är väl mer "matigt" så det kanske är bra om ditt barn är ganska ointresserat av mat just nu så hon får nog med näring, Välling är dock billigare än ersättning och så behöver du inte vänja av dottern vid ersättning vid ett-årsåldern och gå över till välling, för välling kan de ju dricka upp till att de är 2-3 år (eller längre om man som förälder tycker att det är bra/ok).

  • 84a med 08a
    Sencha skrev 2010-04-26 10:59:00 följande:
    De officiella "råden" är att helamma 6 månader men gärna delamma betydligt längre (2 år?). Man kn mycket väl fortsätta med ersättning till ett år eller längre.
    De där nya råden är ju också j-ligt konstiga. För samtidigt ger man råden att barnet måste äta annat än bara bröstmjölk från 6 mån ålder för att får tillräckligt med näring för att gå upp i vikt och må bra.

    Är det då meningen att barnet bara "poff" ska gå från att helamma en dag till att nästa dag äta vanlig mat ordentligt utan smakportioner och vänjande innan. Ibland är BVC bra roliga:)
  • 84a med 08a
    Sencha skrev 2010-04-26 11:16:24 följande:
    Nu fattade jag inte alls? Rådet är att helamma fram till 6 månader, och från 6 månader börja med smakportioner etc, d.v.s. introducera mat från 6 månader men samtidigt fortsätta amma, i upp till 2 år (eller vad nu den bortre åldern är). Vad är det du menar är märkligt?
    Vad jag har fått höra är att de MÅSTE äta något annat än bara amma från 6 månader. Då antar man ju att maten ska börja fungera med en gång från att man börjar med smakportioner och det har jag hört ytterst få redogörelser som styrker. för vissa tar det 2 veckor, för andra tar det 2 månader eller ännu mer inna deras barn helt har börjat tycka om och äta bra av vanlig mat.

    Skit samma, jag orkar inte prata med dig något mer, jag har sagt vad jag tycker. Jag lägger mig inte i hur du tar hand om dina barn. Jag gav TS tips och råd utifrån vad jag själv hade/har gjort för att hon BAD om det.
  • 84a med 08a
    Sencha skrev 2010-04-26 11:33:53 följande:
    Nej, det verkar ju rimligt att du inte lägger dig i hur jag tar hand om mina barn, eftersom jag inte tagit upp detta i den här tråden. Jag har bara tagit upp de officiella rekommendationerna. Här finns SLV:s info: www.slv.se/sv/grupp1/Mat-och-naring/Kostrad/S.../ Du behöver inte prata med mig mer om du inte vill det. Självklart får du säga vad du tycker. Precis som jag. Men du verkar av någon anledning upprörd över det jag skrivit, och jag förstår inte alls varför.
    det är inte så jävla lätt när man har ett barn på 4 månader som inte vill ta bröstet och inte går upp i vikt säger jag bara. hejdå!
Svar på tråden Ersättning eller välling när jag slutar amma vid 6 månader?