Vi som lagar egen barnmat Recept 4-6 månader.

Jag har med egengjord barnmat när vi åker bort över dagen. Den är fräsch och fungerar bra. Men problemet uppstår om man skall vara borta t.ex. tre dagar på en mindre resa. Då är det inte så fräscht med egen mat längre..
Här åt vi banan till mellanmål igår. Enkelt och gott.
Gjorde nyss en stor sats äppelpure med kanel och ingefärga. Gott.
Till hjälp använde jag mig av en stavmixer och ett liters mått. Har funderat på att investera i en braun, men skall köra slut den gamla stavmixern först.
..eller blanda ut med sötpotatis.
det verkar gå hem bland många barn.
idag ska vi inhandla fisk och ärter. nya puréer på gång.
Idag bestämde vi oss för att byta ersättning åt lilltösen. Mjölkersättningen Tutteli, som vi använt, har bytt tillverkningsland. Tidigare gjordes den i Finland och nu flyttades tillverkningen till Holland. Så nu blir det Semper nästa som tillverkas i Danmark, känns lite bättre med ett nordiskt land.
Vilken ersättning använder ni?
vilka alternativ till mellanmål har ni?
Vilken bra tråd!
Jag har en liten kille på drygt 3 månader.
Nu är det ju så som ni vet att rekomendationerna är att
man inte ska börja med smakisar o gröt fören vid 6 månader,
men vi tänker nog börja strax efter 4 månader iallafall..
Har ni gjort det trots rekommendationer?
Smörgåsrån är ju poppis hos bäbisar, när kan man ge det ungefär?
Föresten, nu har jag äntligen hittat en köpt burkmat som lilla fröken accepterar, så vi gör lite reklam för Semper eco med ris och kyckling!