Inlägg från: Philipsson |Visa alla inlägg
  • Philipsson

    30+, barnlös och singel...

    eternal sunshine skrev 2011-06-29 17:40:46 följande:
    Alla kvinnor i min släkt är singlar. En kusin till mig fick barn när hon var 40, med en ful idiot som sedan inte ville kännas vid barnet.
    Jag har misströstat sedan länge... har man som jag lite krav så är det komplett omöjligt att hitta en man, i Sverige. Om man inte gillar flint, ölmage och svenssonliv är allt bara ÖKEN. 
    Hahaha...det är ju så att män som är nåt att ha, också vi ställer vissa krav på de framtida mödrarna till våra barn. Ni i er släkt har kanske taskiga gener så att männen (omedvetet) skräms bort av det.
  • Philipsson
    UBL skrev 2011-07-05 05:54:22 följande:

    Hahaha, öken var ordet. Vet inte hur gammal du är men själv är jag 50, och jag har inte varit sambo sen jag var 26år! Har haft ett par mindre seriösa pojkvänner efter det, fram tills jag var 33, men sen dess - nada!


     


    Så om du tror det är svårt nu (ifall du är yngre menar jag) så vänta bara, utbudet blir inte direkt bättre med åren :-S De fåtal man kan tänka sig (kanske 1 på 100-300) är garanterat upptagna. De blir inte dumpade av sina fruar. Och de som blivit dumpade... ja, varför skulle man vilja ha dem, det finns ju som regel en anledning till skilsmässa.


     


    Lyckades man inte hitta Mr Right i 20-årsåldern är det rätt mycket ett lönlöst företag. Man blir bara kräsnare och kräsnare och mindre flexibel och kompromissvillig själv, samtidigt som singel-männen gubbar till sig bra mycket tidigare än vad kvinnorna gör. Kvinnorna är slanka å fina å männen är överviktiga.. Tjejerna har fint hår och fräschar upp sig och männen bara tappar hår.. Och tröstar sig själva med alkohol och fotboll/golf/Porsche/prylar/whatever. Inget man är intresserad av i a f.


     


    Nä, jag räknar med att få vara singel hela livet nu. Tyvärr kom jag på lite väl sent att jag trots detta nog skulle vilja ha ett barn till.. Verkligen skitbesvärligt när man ingen har att ligga med... hahaha.


    Problemet är väl att folk blir sig själva nog med åren, för att ta till Ibsen. Och ju mer man blir sig själv desto svårare blir det hitta nån som passar, eftersom ju också de har blivit sig själva nog. Avståndet, skillnaderna, mellan individer, ökar med åren. Vi blir karikatyrer av oss själva.

    Den uppfattning jag får av ditt inlägg är att du verkar vara oförmögen att se brister hos dig själv som en delförklaring till att du inte har hittat nån och/eller ingen har hittat dig. Du tycker att du borde vara jätte-eftertraktad och tycker att det är andras fel att det i praktiken inte är så. Det är en mycket inskränkt syn på mänskligheten och jag drar slutsatsen att du är föga attraktiv, åtminstone avseende din personlighet.
  • Philipsson
    Han måste vara självständig ( läs: vuxen) och ha en stor socialkompetens inte bara mot mig utan mot alla.
    Är inte dessa motsatspar? Om man har s.k. hög social kompetens så är man ju per definition anpasslig och av den anledningen mer eller mindre osjälvständig.
  • Philipsson
    MatsAtari skrev 2011-10-25 11:11:17 följande:
    Det är ganska välkänt att kvinnor bara är intresserade av män med högre social status än de själva av någon anledning så de flesta singlar är lågutbildade män och högutbildade kvinnor.
    Ja, i framtiden kommer säkert de flesta högutbildade kvinnor leva i lesbiska relationer medan de lågutbildade männen kommer att leva ensamma.

    Många högutbildade är ju dessutom upptagna med lågutbildade kvinnor, så det finns inga presumtiva manliga partners för de högutbildade kvinnorna att välja bland. Därför blir de lesbiska och inseminerar sig med sperma från (högutbildade) män med feta yrken.

    Var det nån som sa att denna värld är cynisk? Jo, det är den...:)
  • Philipsson
    Astakvasta skrev 2011-11-01 21:22:28 följande:
    Är det så att singelkvinnorna i takt med sin utbildningsnivå gradvis blir lesbiska? Om så är fallet varför skulle de lågutbildade männen inte också bli bögar?

    När det blir den här typen av diskussioner hörs oftast röster att kvinnorna ska "ställa upp" eller "ta vad som blir över". Ingen har dock förklarat för mig hur jag plötsligt ska attraheras av män jag inte har något gemensamt med för att det är synd om dem.

    Om ni vill ha något nytt att bita i hörde jag av ett relationsproffs:
    En man behöver att hans kvinna är stolt över honom.
    ( obs! Kvinnan behöver inte känna detta det är MANNEN som ska känna.  Det behöver inte heller gälla makt, pengar, intelligens. Det kan gälla att mannen känner att kvinnan är stolt över att han är väldensbästa pappa, en egenskap som de flesta kvinnor skulle uppskatta högst)

    Om en singelman som läser detta inte bara vill beklaga sig för att han är singel , utan vill har som mål att hitta en kvinna att leva med är tipsen alltså: Hitta en kvinna som kan känna sig stolt över dina egenskaper. Då kommer du att känna att du hittat rätt.

    Kommentarer på det?
    För det första lägger jag inga värderingar i det hela utan konstaterar bara att det är så det ser ut.

    Själv tror jag att det kommer att komma en manlig revolution, där han s.a.s. upphör att vara det som kvinnan definierar honom som. Tidigare generationer inklusive min egen har fostrats i traditionen att vi ska spänna ut våra fjädrar (muskler, pengar, intelligens, status etc) framför en rad av kvinnor, som väljer ut den hon vill ha, för avel. Av nödvändighet måste detta förändras. Mannen kommer att bli tvingad att inse att det handlar om honom själv, att han måste bli precis lika självspeglande, egoistisk, som kvinnan: Livet måste inte gå ut på att leta efter en kvinna, vilket de flesta män tycks tro.

    Nej, min erfarenhet, vad jag har sett runtomkring mig och har förstått, så är männens sexualitet fixerad. Det är 95% hetero och resten är avvikare.  Bland kvinnor däremot, är i princip samtliga avvikare. Det är det sociala sammanhanget som bestämmer om en kvinna blir hetero eller homo. Kvinnan är s.a.s. per definition bisexuell.
Svar på tråden 30+, barnlös och singel...