Inlägg från: adrift |Visa alla inlägg
  • adrift

    Leksaker

    vittra skrev 2010-04-29 21:32:53 följande:
    Men varför ska inte pojkar ha dockor? Varför är det bara för flickor?Tycker nog faktiskt att du får gå lite djupare i dina resonemang och fundera över varför du egentligen tycker som du tycker, inte bara påstå att det är så och sedan låta det vara. Då kommer du ju aldrig heller till någon större insikt.En docka är bara en docka, en leksak i form av en bebis. Vad är det för tjejigt med det? Ska pojkar inte få lära sig att vårda och ta hand om? Är det din grundläggande åsikt?
    ja menar även saker som barbie, det skulle jag aldrig köpa till min son. Jag anser att det inte är en pojkleksak och att det gör dem mindre grabbiga så att säga. har försökt undvika skriva det för folk har en tendens att fastna på det då, och jag skrev detta för jag ville veta om det verkligen bara var jag som känner som jag känner med leksaker !
  • adrift
    Lady Dahmer skrev 2010-04-30 11:47:33 följande:
    Varför är det viktigt att ditt barn blir grabbigt? är det inte viktigare att han får bli sig själv?
    jag har enligt min egen uppfattning sett pojkar som lekt med dockor mm blivit pipigare och mammigare. inte lika tuffa och vågar ta för sig av världen.
  • adrift
    Busbellan skrev 2010-04-30 12:04:44 följande:
    Inte konstigt att det finns barn som redan från tidig ålder anser att vissa kläder, leksaker mm mm är "flickigt" eller "pojkigt" när det finns såna föräldrar som överför det på sina barn.Eller tror du inte att din son när han blir några år kommer tagit efter detta och även talar om detta för andra barn. Tråkigt när det blir så!
    ja men jag anser inte det är fel, att vi överför det till våra barn. jag vet man formas mkt efter sina föräldrar, och det är både saker man för över medvetet och omedvetet. anser inte det är tråkigt när det sker så, utan vi är ju olika, varför ska det döljas ?
  • adrift
    Lady Dahmer skrev 2010-04-30 15:00:55 följande:
    hahaha vilket jävla trams! Tror du verkligen att det hänger på dockorna om barn blir pipigare och mammigare? Resonerar du lika om en dotter? Vill du att din flicka ska bli grabbigare och tuffare också?

    nej där misstolkar du, om jag inte vill ha min son flickig vill ja väl inte ha min dotter grabbig ??
    du får gärna tycka det är trams, vi tycker olika så det är bara att låta det vara så.anser inte jag begränsar min son till en roll han inte passar in i.

  • adrift
    Busbellan skrev 2010-04-30 13:06:44 följande:
    Så du tycker det är helt ok att din eventuella son när han är 4 år talar om för en dagiskompis att hans har en flicktröja på sig när han kommer i en rosa tröja och detta leder till att den pojken aldrig vågar ta på sig tröjan igen för det är ju en "flicktröja"
    jag har väl inte skrivit att jag ska lära min son mobba folk ?
  • adrift
    Cocarola skrev 2010-04-30 13:18:56 följande:
    Jag vill gärna peka finger och skrika "troll" då jag har svårt att tro att en kvinna som är ung nog att vara i fertil ålder kan ha så ålderstigna åsikter. Men jag kanske har fel, det kanske finns unga människor som fortfarande uppfostras i denna anda, och som uppenbarligen har för avsikt att fortsätta uppfostra nästa generation på samma sätt? I så fall är det enbart att beklaga, att de dömer sina barn till ett beskuret liv med bara hälften av alla de möjligheter som livet har att erbjuda.
    varför är det så svårt att tro ?
    vi är olika till könen, det finns olika leksaker, vi är olika på många vis och det är inget att dölja.
    när mina barn växer upp kommer nog världen se ut som den gör idag, samhället är inte jämställt direkt..
    vrf dömer jag dem att leva ett beskuret liv ? bara för min son inte får leka med dockor hemma ??
  • adrift
    Busbellan skrev 2010-05-01 19:12:36 följande:
    men det är just det du kommer göra genom att lära honom att pojkar inte får göra eller leka med det de vill
    ja skrev ju vill han leka med dockor på dagis är det en annan sak men JAG tänker inte köpa hem sånna leksaker hem till honom... :S
  • adrift
    juzze skrev 2010-05-01 21:02:38 följande:
    Herregud. Man blir mörkrädd. TS: Är du hundra år gammal eller?
    nej jag är inte hundra år.
    och ja denna tråden är på riktigt som någon oxå frågade !
  • adrift
    vittra skrev 2010-05-01 21:19:16 följande:
    Uppenbarligen är det ju som tur är bara du här som har så fruktansvärt könsfokuserat sätt att se på leksaker. Och det är ju åtminstone bra att alla åtminstone i den här tråden i princip undrar om du är helt klok i huvudet
    ja men som ja skrev det är skillnad mellan könen, pojkar är grabbiga och flickor mindre grabbiga för dem är FLICKOR !  Jag anser att jag är klok i huvudet och har en sambo som håller med mig om våran uppfostran till vårat barn.
  • adrift

    jag säger det igen: vill min son leka med dockor på dagis el hos andra fine, men jag tänker inte köpa hem dem. Och som jag skrivit förr tänker jag inte dra bort dockan i handen för honom om ja ser han med en, men köpa hem kommer jag inte göra.


    Zekelina: hemskt. och ja det är min ärliga uppfattning.
    Bedan: Nej det är inte samma sak, barn kan ju leka ihop. Jag har skrivit detta för jag inte vill eller tänker köpa HEM dockor om jag får en son..
    Hanna76: jag menar inte alls så som du tolkat det. Klart vi kvinnor kan ta för oss av världen men inte för vi lekt med dockor eller ex bilar. Och menar absolut tvärtom som du tolkat det med män. Min sambo har inte lekt med dockor, vet fler som inte gjort det och är och kommer bli fina underbara pappor. Och det utan att dem lekt med dockor.

Svar på tråden Leksaker