• Asra

    Sen språkutveckling! 2,5 år

    Vårt andra barn är lite sen i sin språkutveckling han är snart 2,5 år och pratar bara några enstaka ord. Eller det kanske är ett 50 tal ord men han bygger inte meningar eller konverserar så mycket. Han verkar mest vara en observerare och inte jätteintresserad av att prata. Han pratar inte rent men vi förstår honom och han kan många språkljud.

    Vårt första barn var i stället mycket tidig i sin språkutveckling och pratade obehindrat i flerords meningar i denna åldern.

    Jag har inte varit så orolig innan utan tänkt att det sätter igång snart, men häromdagen såg jag en film ifrån när vårt första barn var strax under två år och pratade så påtagligt mycket bättre. Det är svårt att inte jämföra och undra varför.

    Jag vill gärna höra berättelser ifrån er som har upplevt barn med sen språkutveckling, kom de igång med talet, hur gick det sen hade de problem längre fram o.s.v.

    tack!

  • Svar på tråden Sen språkutveckling! 2,5 år
  • Asra

    Tack!

    Min son visar också vad han vill, tar instruktioner och förstår det mesta. Han pratar ju mer och mer men bara enordsmeningar.

    Jag var inte orolig runt två år utan tänkte att det kommer snart, nu är han snart 2,5 år och det har inte satt igång ordentligt ännu.

    Läser gärna om fler som har erfarenhet!

  • Asra

    Tack Life is peachy!
    Du låter ganska laid back och lugn. Själv blir jag oroligare när jag surfar runt och läser om olika språkstörningar.

  • Asra

    Trebarns far och Sarisparis, tack för era svar!

    Jag har faktiskt kontaktat en barnlogoped som vi ska träffa snart, om inte annat för att lugna ner mig själv lite. Hoppas jag i alla fall!

    Trebarns far jag har läst lite om er dotter i olika trådar här på FL och jag tror inte vi har en liknande problematik. Ditt råd är bra, bättre att kolla upp en gång för mycket än inte alls.

Svar på tråden Sen språkutveckling! 2,5 år