Inlägg från: Lillatroll |Visa alla inlägg
  • Lillatroll

    Hur mycket "frihet" har era barn ute?

    Det här tycker jag är jättesvårt just nu och min sambo och jag diskuterar detta. Skulle därför vilja höra lite hur andra föräldrar gör. Sonen fyller fyra år i slutet av sommaren. Vi bor i ett mycket lugnt bostadsområde på en gata utan genomfartstrafik. Dom enda som kör där är i stort sett dom som bor där (eller gäster). 


    Sonen har börjat få lov att vara ute själv lite och få leka med kompisar själv ute. I så fall är dörren öppen så jag hör honom och jag är i köket så jag kan ha uppsikt ut. Tex när lillasyster ska äta som kan ta en evighet så känns det taskigt att ha sonen inne om solen skiner ute och kompisarna leker. Ska ju ärligt säga att jag ser ju honom inte hela tiden men det gör jag ju inte när jag är ute med honom heller. Vi har tydliga regler kring var han får vara och det har han skött hittills. Men nu börjar han tänja lite på reglerna. Han får inte gå till lekplatsen själv fast vissa kompisar får det. Lekplatsen ligger på samma gata men jag vill att en vuxen är med. Han får inte springa hem hur som helst till kompisar utan då ska jag följa honom dit, hälsa på föräldern och kolla så att det är ok att han är där. Även om kompisarna bor nära.
    Sonen vill nu gärna få lite mer frihet och springa med framförallt dom äldre barnen som är fem, sex år gamla. Men det vill inte jag. Han har inte fyllt fyra än och jag tycker det är tillräckligt frihet som han har. 
    Som sagt, skulle bara vilja höra hur andra föräldrar gör. Är ni alltid ute tillsammans med barnen eller får barnen röra sig lite fritt själva (beror ju givetvis på hur man bor)
  • Svar på tråden Hur mycket "frihet" har era barn ute?
  • Lillatroll

    Så roligt att så många har svarat. Tyvärr ligger jag genomförkyld och orkar inte läsa allt just nu. Men jag återkommer när alvedonen har kickat in

  • Lillatroll

    Nu har jag läst igenom era svar och det var så skönt att få höra hur andra resonerar. Det blev aktuellt här hemma igen i går. Jag och lilltjejen var förkylda med feber, sonen var bara snuvig och hade ingen feber så han ville ut och leka. Och det fick han faktiskt inte. Så taskig var jag För jag orkade inte vara uppe utan låg i soffan eller på golvet hela dagen och det känndes absolut inte bra att sonen skulle vara ute själv. Han blir jättesur men så fick det bli.


    Idag är jag piggare så han fick vara ute och leka medan jag lagade mat i köket. Då kunde jag ha fönstret öppet och hålla lite koll på honom. Så det känns som om jag har hittat min gräns på något sätt. 
Svar på tråden Hur mycket "frihet" har era barn ute?