Inlägg från: DreamBitch |Visa alla inlägg
  • DreamBitch

    100mg Tramadol dep..problem?

    Jag vill dock påpeka att 100mg depot är bättre än 50mg eftersom depot-tabletter inte alls ger samma rus. För mig gav dom inget rus alls om jag inte krossade dom men det tror jag inte att han gör. Det är för mycket bök när man går bakom ryggen på någon.

  • DreamBitch

    Kan även tillägga att tramadol fungerar ganska snarlikt som en SSRI och många äter tramadol just för att dom mår dåligt och inte pga smärta.

  • DreamBitch
    Anonym (K) skrev 2010-05-07 09:30:59 följande:
    Ajaj, detta visste jag inte alls, att Tramadol var beroendeframkallande. Äter det just nu pga korsbandsskada. Men nu ska jag sluta ta dem. OT men tack ändå!
    Hur länge har du ätit dom? Det är liksom inget fel med att äta tramadol om man, som du, lider av en skada. Däremot är inte läkarna så duktiga på att berätta att man kan få vissa utsättningssymptom. Det är något som kommer som en chock när man inte längre behöver sina smärtstillande och väljer att sluta med dom. Det bästa man kan göra är att trappa ut dom så brukar det inte vara någon fara.
  • DreamBitch
    Anonym (K) skrev 2010-05-07 09:44:11 följande:
    Jag har ätit dem i en vecka nu men fick även diklofenak så kommer strunta i att äta tramadol nu och istället äta diklofenaken och om det behövs någon alvedon. Tycker det är dåligt att läkaren inte berättar sådana saker. Men jag tackar för informationen.
    Jag tycker dock inte att du ska strunta i att äta dom om du har en enorm smärta. Korsbandsskador är inte att leka med. Dock ska man ju inte äta mer än man behöver. Och om du bara har ätit dom en vecka ska du inte behöva oroa dig för några utsättningssymptom.
    Det är ofta, inte alltid, bara sådana som en gång varit beroende av dom som inte kan äta dom någon längre tid. Jag äter dom inte mer än 4-5 dagar åt gången just för att undvika avtändningar. Men då har jag också varit beroende och åt flera gram tramadol per dag. (1½-2½gram)

    Diklofenak är en bra medicin men jag skulle tippa på att den och någon alvedon inte räcker för att smärtstilla din skada till en början.
  • DreamBitch
    Anonym (K) skrev 2010-05-07 09:55:30 följande:
    Tack för ditt svar. Jag har inte super ont i knäet längre så tror jag ska prova att sluta med tramadolen iaf. Har aldrig varit mycket för mediciner och jäkligt envis så förhoppningsvis går det utan ändå :)
    Ja, det är klart att du ska testa och se om du behöver äta tramadol. Men om smärtan blir för intensiv så tycker jag att du ska ta dom vid behov iaf.
    Man ska inte vara rädd för beroendeframkallande läkemedel bara för att. Ibland är det faktiskt så att man behöver dom.

    Diklofenak kan du äta upp till 150mg/dygn uppdelat på 2-3 tillfällen. Du kan alltså äta 50mg diklofenak 3 gånger dagligen. När det gäller alvedon är maxdosen 4gram/dygn. Så när det gäller alvedon kan du äta 2tabl 4ggr per dag. Det borde också ge en rätt bra smärtlindring.
  • DreamBitch
    Stealth skrev 2010-05-07 10:09:47 följande:
    Jag kan skicka ett varningens ord om diklofenak, jag låg inne i en vecka ganska nyss för att diklofenaken gjorde sår i tarmen på mig. En vecka med morfin.... På sjukhuset sa de att detta var ganska vanligt, och att diklofenak var riktigt elak mot mage/tarm.
    Fast det gäller alla NASID-läkemedel.
  • DreamBitch
    Stealth skrev 2010-05-07 10:35:43 följande:
    (NSAID) Dock är substansen diklofenak känd för att vara elakare. Acetylsalicylsyra har jag aldrig haft problem med, inte heller ibuprofen, ketoprofen eller naproxen. Diklofenak hann jag ta en tablett av.
    Men det gäller ju endast dig personligen. Det är ju inget du kan utgå från när det gäller andra människor.
    "Gastrointestinal blödning, ulcer eller perforation, vissa med fatal utgång, har rapporterats för samtliga NSAID och kan uppträda när som helst under behandlingen utan varningssymtom och utan tidigare förekomst av allvarliga gastrointestinala biverkningar."
  • DreamBitch
    Stealth skrev 2010-05-07 10:56:59 följande:
    Det framgick kanske inte med glasklar tydlighet men det var vad sjukhuset sa till mig. Inte min personliga erfarenhet, det hade bara varit dumt att säga att det är vanligare bara för att jag har det så. Däremot så delgav jag mina erfarenheter för att förstärka att ja, det stämde för mig det som läkarna sa.  (Sen citerar du från okänd plats)
    Mitt citat kommer från FASS.
Svar på tråden 100mg Tramadol dep..problem?