• kalli89

    hur mycket egentid har ni sen erat barn föddes?

    ja som rubriken,

    och hur gammalt är erat barn?
    vem har  barnet när ni har eran " egen tid "?
    o vad gör ni då?

  • Svar på tråden hur mycket egentid har ni sen erat barn föddes?
  • jenlul
    petsod skrev 2010-05-17 10:58:33 följande:
    Vår dotter är 5 år och jag har hela tiden set till att få egentid. Om jag inte har haft det på ett tag kan jag känna hur det börjar koka inombord och jag tappar lätt tålamodet, då vet jag och min man att det är dags att jag får hitta på något.Min man jobbar nästan alla kvällar i veckan så min svärmor brukar hämta från fsk 1 gång/v och då är det fritt fram att gå på stan, bio, äta ute med någon kompis osv.På helgerna kan jag ha hur mycket egentid jag vill men ju äldre dottern blir desto roligare är det att tillbringa tid tillsammans så mitt behov har nog minskat genom åren.
    Skönt att höra att jag inte är ensam om att tappa tålamodet när det tryter med egentiden. Ibland känns det nästan så...
    Min tjej är förvisso bara nästan 7 månader, men eftersom hon ätit flaska sedan två månaders ålder har jag alltid fått min egentid. Som jag så väl behöver...

    På min egentid är det sällan jag gör något för bara mig, men för min är egentid att få lämna lilla damen och fixa ärendena själv eller städa själv... En stund där jag inte behöver tänka på hennes behov, utan kan lämna det till pappan i huset och fokusera helt på det som jag ska göra. Inte vara lite här & lite där.
  • Helene70

    Vår pojke är 4,5 månader och jag trodde inte man skulle ha så här mycket egentid som jag faktiskt har.

    T.ex. på dagarna när mannen är på jobbet kan jag ta mig ett långt bad utan några problem. Lillen sitter då i babysittern och har sina monologer. På eftermiddagarna när mannen kommer hem så är  det han som ansvarar för omvårdnaden av lillen och på helgerna delar vi 50/50.

  • RebeccaE

    Jag räknar inte tiden när dottern sover som egentid eftersom jag ändå måste vara tillgänglig hela tiden.

    Har på senaste tiden börjat ta mig en "frikväll"/vecka då jag kan göra vad jag vill utan barn och sambo. Jag och sambon hittar på något tillsammans ca 1 gång/månad då är Hilda med mormor och morfar.

    Hon är 14 månader


    Hilda mitt hjärta
  • MIC

    Det känns som NOLL men visst har vi egentid mellan 19-21.30 innan man själv däckar i soffan..Sonen väcker oss på morgonen. Ingen närvarande mormor eller farmor och tyvärr inga sykon i närheten heller. Så barnvakt är inte att tänka på ens...trött är bara förnamnet på hur man känner sig vissa dagar.


    Isak - min solstråle - 080701
  • Tigrino

    Egentid mellan 19.00-06.30 ungefär... när han sover vill säga  
    Första gången egen-egentid hade jag förra veckan när jag och pappa åkte till Biltema och Ossi var hos sin mormor, det tog kanske knappt 2 timmar.
    Jag ska försöka få vara iväg lite själv nästa helg, när sambon är ledig Men kommer antagligen komma hem efter en-två timmar och fråga hur det går... "har han ätit, har han sovit, har han druckit vatten till maten"?
    Vår son är 5 månader ungefär.

    Det är inte förrän nu jag har känt lite behov av egentid, faktiskt! I somras när vi var på semester i Båstad visste jag att jag egentligen hade kunnat gå på restaurang på kvällen, tagit ett glas vin eller bara varit vid havet. Eftersom han sover hela nätter så gott som utan undantag... Men jag ville inte, det kändes inte bra att vara ifrån.   


  • 4 grabbar

    har 5 barn 15,13,6,4 och 10 månader

    har aldrig ngn egentid


    Karma slår tillbaka - gott som ont
  • korfu08

    Vi har en dotter 4,5 år och vi har en aktivitet i veckan och sen på helgerna gör vi alltid saker i hop, och vår dotter går på dans på lördagar. Jag tycker vårt upplägg är bra och i bland träffar vi lite kompisar på tu man hand.

    Jag har inte så stort behov av egen tid, går på kör en dag i veckan och sedan vill jag vara med min familj, men nästa helg skall jag och sambon åka bort och då får vår dotter vara hos morfar.

  • Miss Cee

    Sonen är 1 år.

    Jag går och tränar varje fredag.
    Sen har vi båda "egentid" när sonen somnat för natten, någon gång mellan 21-22. Då tar vi oss iaf några timmar fritid innan vi går och lägger oss. Den stunden får all disk etc stå. Sånt gör vi på dagtid när sonen är vaken.

    Sen händer det ju då och då att jag är inne på stan själv (om jag ska köpa kläder till mig) eller om jag är iväg på något (någon form av hobbygrej) där det inte funkar att sonen är med. Det händer kanske någon gång i månaden.

    Maken har enbart timmarna på kvällen, eftersom han inte efterfrågar mer. Hade han velat träna eller åka iväg på något så hade han självklart kunnat det.

  • Tangent

    Mitt barn är 7 år.
    Har egentid i bilen fram och tillbaka till jobbet, när jag går och klipper mig och ibland efter han somnat på kvällen men ofta somnar jag bara en liten stund efter min pojke.  Några ggr per år gör jag något på egen hand t ex fikar med en kompis då brukar pojken vara hos pappa eller mormor&morfar.
    Min sambo har egentid några kvällar per vecka + mesta tiden på helgen. Då tränar han eller är ute på stan.

  • bomman

    Har ingen egentid direkt. Har två barn på 2 och 5 år. Saknar inte egentid heller direkt. Så jag och mannen jobbar oregelbundet båda två så saknar jag snarare familjetid när både jag och mannen är hemma med barnen!

Svar på tråden hur mycket egentid har ni sen erat barn föddes?