• Neea

    Ingen napp till bebis= dålig mamma?

    Hej. Jag födde en underbar dotter 18/4. hon är alltså idag 3 veckor.
    Innan hon föddes så kom jag och min sambo överens om att om amningen fungerar bra på ALLA sätt så skulle jag helamma vårt barn.

    Amningen fungerar hur bra som helst och jag helammar. Tycker det är mysigt och hon gapar så stort och fint så jag har inte ont av det fysiskt heller.

    "Problemet" är bara att hon är VÄLDIGT snuttig av sig. Och jag låter henne få snutta på mig. Jag ser inget problem i det. Jag har nämligen läst och hört av min bm på mvc, bm på bb och bm på bvc att om man ger napp till små så KAN det göra dem förvirrade eftersom det är olika sugteknik på napp och bröst och jag vill verkligen inte riskera att förstöra amningen nu när det fungerar så himla bra. Amningen kan ju sluta fungera av andra orsaker när som och jag vill ta vara på den här tiden. Kommer börja plugga till hösten så det är tänkt att jag bara ska helamma tills dess.

    De BM som jag har kontakt med idag tycker att så länge jag tycker det känns bra så kan jag låta min dotter snutta på mig istället för napp, de verkar väldigt positiva till att jag vill undvika napp. Och min Sambo tycker också att det är bra.

    MEN det är såå många (svärmor,kompisar, sambos mor/farföräldrar) som gnäller och tjatar på mig om att jag är elak som inte låter min dotter få ha napp!! Min svärmor säger att jag gör alla andra utanför när hon inte har napp, för då kan inte de gosa lika mkt med henne som jag som mamma kan. Min sambo känner sig inte utanför (vi har pratat om det, så det är inte mina egna slutsatser) så jag förstår inte varför hon gör det?!

    Min mjölk har börjat rinna till ordentligt och ibland blir det för mkt så Nova börjar gråta och får släppa bröstet så tar hon en liten paus och jag pumpar ur lite, ibland gör jag det innan också när brösten är väldigt spända så hon ska få bra tag. Enligt min svärmor så är det mitt fel! "Stackars flicka som inte kan äta bara för att du låter henne snutta så mkt att det bildas för mkt mjölk", hade du inte varit så egoistisk så hade hon kunnat äta i lugn o ro". Så sa hon till mig igår.

    Är det verkligen så? Är jag en dålig mamma som inte ger min 3-veckors bebis napp så mjölken sprutar ibland? trodde den kunde spruta för alla?!

    Jag är absolut inte emot napp, utan om behovet finns kvar så har jag ingenting emot att ge henne napp om x antal veckor/månader. Men varför denna stress?  

    Kanske ska tillägga att hon tar inte bara bröstet för att snutta utan hon äter alltid ordentligt minst 10 min innan hon övergår till att bara snutta.
     

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-11 12:25
    TACK alla som svarat och TACK till alla som stöttat mig i frågan om jag är en elak mamma. Nu vet jag helt säkert att jag inte är det och att et vi gör här hemma är helt rätt, då känns rätt för oss.

    Ska nu börja säga ifrån till alla som kommenterar hur vi tar hand om vår dotter!

    Många av er har också kommenterat min svärmor, att hon inte verkar veta hur amning fungerar, och ni har så RÄTT! HOn har aldrig ammat sitt barn då hennes mjölkproduktion aldrig riktigt kom igång. Man kan ju då tycka att hon inte ska lägga sig i saker hon inte vet ett skit om...

    Hon sa igår kväll att vår dotter lika gärna kunde snutta på hennes bröst som på mina och det ville jag absolut inte! Mitt barn ska enbart snutta på mina bröst och INTE på någon annans!!! Vi har alltid haft en bra relation men detta börjar gå till överdrift! Kanske borde starta en ny tråd om besvärliga svärmödrar....

  • Svar på tråden Ingen napp till bebis= dålig mamma?
  • viseversa

    Men jisses be dom som säger detta att hålla truten nästa gång. NEJ du är inte en elak mamma för att du inte ger henne napp. Och så länge du tycker hennes tuttsnuttande är okej så varför ska andra lägga sig i? ERAT BARN INTE DERAS säger jag.


  • Shmone

    Skit i vad dom säger! Så länge du och barnet är tillfreds med situationen så kör på som NI vill!
    Om det hade varit så viktigt med napp till spädbarn hade dom fötts med en inbyggd! {#lang_emotions_laughing}

    Mina barn har haft napp.. vi har börjat med det vid 2-3 veckors ålder ungefär när VI och BARNET har velat det.

  • pojkens

    du ska ju göra som du och din sambo känner. Vill ni inte ge napp och du inte har något emot att hon suger på dig hela tiden så är väl det superbra! det finns inget problem. Låt de andra tycka vad de vill. Galet. De kommer få tid att vara med henne nog sedan när hon är äldre och inte behöver dig hela tiden. 

  • katten korven

    Det är väl bara bra om hon klarar sig utan napp? min 8 veckors får bara napp när jag inte är i närheten och hon vill snutta lite. Min förhoppning är att hon aldrig ska få ett behov av nappen, för den måste ju sen avvänjas från!

    Sen är det långt ifrån säkert att hon ens vill ha napp, så varför ge henne ett behov hon inte har?

  • viseversa

    Kan säga att jag gav inte Indra napp heller. Men när hon var tre mänader hittade hon själv tummen. och suger på den än! Kanske är lättare att sluta med napp. men jag ansåg inte att hon behövde det. och jag är VERKLIGEN ingen elak mamma för det. älskar mina barn gränslöst.

  • 010306

    Nej gud nej! Inget av mina 3 barn har haft napp. Har väll inget med att göra hur man är som förälder.

  • TheMother

    Du är absolut inte en dålig mamma för att du låter henne snutta på dig!

    Det är faktiskt nappen som är ett substitut för mamma, och så länge du ger henne det hon vill ha är det absolut inte fel.
    Min son vägrade napp (som jag ville ha av bekvämlighetsskäl) så han snuttade istället på mig.

    Det är fult sagt av din svärmor att säga att du är självisk för att du inte ger napp till tösen din. Det är du och din sambo som bestämmer över ert barn, ingen annan! Och det är av er två flickan har behov av att vara nära, inte farmor. Det kommer sen.


    Mamma till Anton 080920
  • mormor56

    Nej låt henne snutta! I mina öron är du en klok mamma och känner efter vad som är bäst för er - stå på dej.
    Mina 2 barn har aldrig haft napp eller nappflaska- den ena använde tummen ett tag runt åtta,nio månader.
    Jag gjorde som du dom fick bröstet när dom var hungriga, ledsna, svårt komma till ro, ja precis när dom ville upp till 1 år.
    Jag tyckte det var väldigt bekvämt och hade inga problem och faktiskt inte omgivningen heller - eller jo det hände ett par gånger när jag ammade på allmän plats att någon glodde lite snett och kanske ogillande det men det bjöd jag på!

  • k girl

    Min son har vägrat napp (annan än mig...) och det är rätt många som har ifrågasatt det också. Vet du vad jag tror att det beror på? Att utan napp blir de tvingade att lämna över ett ledset eller kinkigt barn. Själv tycker jag att det är självklart att ja eller min man ska trösta, sp jag är rätt glad för det. Minns med skräcken i halsen då min svärmor tvingade på sonen napp när han egentligen ville äta (då bestämde vi oss för att aldrig ta med nappen dit).

    Det beroor inte på snuttandet att du har mycket mjölk. Säg bara att mjölkproduktionen kommer att stabiliseras så småningom.

Svar på tråden Ingen napp till bebis= dålig mamma?