Inlägg från: Supersmurfen |Visa alla inlägg
  • Supersmurfen

    Första barnet BF januari 2011

    lilja01 skrev 2010-05-22 10:44:19 följande:
    Nu är jag också lite smått förvirrad ;)Trodde att man brukade få ett VUL på inskrivningen för att få lite mer koll på hur länge man gått, BF, o.s.v.. Hur ska man annars kunna veta? :)  (Min mens och ÄL har varit väldigt oregelbunden)Vad händer på inskrivningen? Någon som varit på samtal?
    Förlåt, va inte meningen att vara varken förvirrad eller förvirrande.. :) Jag bor i Västmanland och här är det inte vanligt att man får göra ett VUL vid inskrivning. De tar lite blodprover för att kolla blodvärde, om man har någon sjukdom (t.ex. HIV) osv. I övrigt vet jag inte exakt vad som händer vid inskrivningen.

    Jag har bara varit på ett första möte där vi gick igenom vad jag får/bör äta eller inte äta och lite om motion osv. Eftersom jag hade regelbunden mens så är min BF säkert ganska korrekt men det är först vid det vanliga ultraljudet som dom mäter fostret och fastställer en lite mer exakt BF. De ultraljudet är här runt v.18-20 eller nått liknande så det är ju ett tag kvar...
  • Supersmurfen

    Kan tillägga att min "riktiga" inskrivning är om ett par veckor..

  • Supersmurfen
    denimbee skrev 2010-05-22 17:18:40 följande:
    hoppar också in här. .. första barnet.. vi började försöka i aug. förra året efter ppiller stopp i maj ... plussade på 3e pergokuren!!! BF 18 jan!!
    Härligt! Grattis! ..och välkommen till tråden..

    Hur mår du?
  • Supersmurfen
    denimbee skrev 2010-05-22 18:03:14 följande:
    jådå, bara bra faktiskt.. känner av molvärki magen, antar att det är växtvärk... men känns inte hela tiden.. bli illamående när jag inte ätit på ett tag, och så ömma bröstvårtor... men är på ett strålande humör ,, men även konstant trött...hu mår du själv? när är BF?
    Det där låter precis som jag mår också fast humöret är kanske lite mer växlande och väldigt beroende på om jag ätit nyligen eller inte..

    Jag har BF 17/1 och är idag i v5+4
  • Supersmurfen

    Här är en till som börjat må lite illa idag... Hoppas att det inte håller i sig, va ju så skönt att bara ha lite molande värk och trötthet.. Tur man inte är naiv ;)

    GravidElla:
    Får nog kolla upp dom där tabletterna.. tack för tipset!

  • Supersmurfen
    Stronza simpatica skrev 2010-05-24 19:46:24 följande:
    Ja gud vad naiv man àr, trodde pà allvar att jag minsann bara skulle kànna molvàrken och tròttheten, men idag har jag vart urdàlig hela dagen och illamàendet startade sà fort jag vaknade och hàllet isig. Sà har kan jag inte ha det i 3 mànader, kommer inte palla det, man kan ju inte jobba eller nàt ju. Har legat i sàngen hela dagen. Men man fàr tròsta sig med att det àr ett gott tecken dà!!
    Hehe, ja man får nog göra det.. För trots allt så är det ju värt att må dåligt för att få ett mirakel.. :)
  • Supersmurfen
    Stronza simpatica skrev 2010-05-25 21:24:15 följande:
    Jag àr ju ingen expert precis men skulle det vara MF sà skulle det gòra betydligt ondare àn att du kan somna . Ibland har jag starkare molvàrk och ibland mindre. Du skall se att allt àr bra, jag hàller tummarna.
    Det har inlägget lugnar mig också lite! Skönt. Förstår inte att man ska vara så orolig precis hela tiden... dumma känsla!
  • Supersmurfen
    lilja01 skrev 2010-05-26 08:48:26 följande:
    Har fortfarande lite svårt att fatta att jag/vi är gravida. Sambon fattar nog ännu mindre. Vi ska på inskrivning den 1:a juni, hoppas att det känns lite mer "på riktigt" då :) Vore härligt med lite mage också! :)
    Jag vill också ha mage, NU! Vill visa hela världen att jag är gravid... {#lang_emotions_laughing}
  • Supersmurfen
    lilja01 skrev 2010-05-26 08:50:21 följande:
    Har ni berättat för nära och kära?När och hur ska ni göra/har ni gjort?
    Jag har faktiskt berättat för min bror eftersom han berättade för mig att dom väntar. Kunde inte hålla mig!! Det kommer bli lite drygt en månads åldersskillnad om allt går bra, dom väntar i december alltså..

    Mamma ska får veta om 1,5 vecka! Det blir lite läskigt... :)
  • Supersmurfen

    Hej,
    Hur är det med er alla? Jag har inte hunnit läsa ikapp ännu.. har varit borta utan internet i några dagar..

    Så hur är det med er? Hur mår ni?

    Läste bara nu lite på sista sidan och ni pratar om blödningar och risk för MF.. Usch! Själv är jag precis i slutet av v.7 nu och ännu är läget stabilt (tror jag). Molande värk, endel illamående och från och till växtvärk i brösten.. Konstant hungrig också! Känner att detta är ganska lindrigt i förhållande till andra...

Svar på tråden Första barnet BF januari 2011