Inlägg från: Signa tur |Visa alla inlägg
  • Signa tur

    Se hit alla singelkillar! Här hittar ni desperata singelmammor :-D

    Men vad är det här för kul tråd? Får man ju skumma igenom. Är singel men har inte hunnit bli desperat ännu.. ;)

  • Signa tur
    MysTic PrincesS skrev 2010-07-15 21:37:32 följande:
    Hål i hjärtat.. enkelt förklarat. Alla barn föds med det, men det ska slutas efter en stund. Det stör mig lite att de missat det så länge, sen upptäcka det och sen förneka, för att sen återigen höra det. Men nu händer det nått iaf....

    Det kan bli tal om operation för att stänga hålet... beroende på storlek
    Hej, hoppar in med ett litet inlägg här..

    Har en son på 1,5 år som också HADE blåsljud på hjärtat. Det är nu åtgärdat med ett ganska enkelt ingrepp, en kateter i ljumsken upp till hjärtat och där stoppar de in en metallplugg (olika beroende på hur stort hålet är). Han fick ligga kvar på obs och nogranna kontroller i 8 timmar efter ingreppet sedan hem över natten och tillbaka dagen därpå för ultraljud, röntgen och övriga kontroller. Säkert blir det så för din grabb också om det behövs åtgärdas och om jag fattat det rätt att det är ductus det handlar om i ert fall.

    Att de kanske missat blåsljudet KAN, säger inte att det är så och jag är osäker på om den håller på så i 3 års tid , bero på att den här ductus öppnas och stängs hos en del. Jag får hoppas att det var så för er skull för man vill inte gärna att doktorerna ska ha missat en så allvarlig sak.
  • Signa tur
    MysTic PrincesS skrev 2010-07-15 22:22:09 följande:
    Hej

    Tack för ditt inhopp här. Det var intressant läsning. Hur upptäcktes det på din son och hur lång tid tog det innan ingreppet? Jag hoppas isf att det är ductus, men det är ändå irriterande att de missat det så många ggr. Han blir 4 år snar med. Vad händer om det inte åtgärdas?

    Tror inte Ts stör sig på att vi går lite ot här... Drömmer
    Min son föddes för tidigt så det var ren rutin att det upptäcktes. Den stängdes senare för att sedan vid hemfärd vara öppen igen. Vad jag har förstått så är det inte helt lätt att höra det här blåsljudet alla gånger heller. Vi gick på kontroller på barnhjärtmott. regelbundet med ultraljud på hjärtat i ca 1 år innan de bestämde sig för att göra något.

    Om man inte åtgärdar det så kan det bli slitsamt för hjärtat, i min sons fall hade han ena förmak förstorats så hjärtat fick jobba mycket hårdare. Symtom är att de blir trötta och kanske inte orkar äta lika mycket. Nu vet jag bara om hur det är med småbarn/bebisar men jag tror det är ungefär samma för stora barn. Så länge han är pigg, har aptit, inte dålig cirkulation är det säkerligen ingen som helst fara.

    Ductus är den där fosterförbindelsen som är öppen under tiden bebisen ligger i magen, den orsakar ett blåsljud när man lyssnar på hjärtat.

    Ni borde väl få en tid till en hjärtmottagning nu?

    För oss föräldrar känns allt stort överlag om ens barn får en åkomma, är det då hjärtat så känns allt mycket värre men har han gått så lång tid och hade det varit ett allvarligt hjärtfel så hade det märkts av.

    Ja, det blev lite OT men jag ville bara berätta min historia så du inte ska och oroa dig allt för mycket över din lilla kille.
Svar på tråden Se hit alla singelkillar! Här hittar ni desperata singelmammor :-D