• vadskajaghetadå

    Vilka är ni som inte vill ombilda till BR? VARFÖR??

    Varför??
    Jag är så förbannad så jag kokar, dessutom finns det en förening som heter "rädda XXX" (orten jag bor på) och de går runt och sätter upp lappar, jag är självfallet emot våld men jag vet inte vad jag gör om jag får syn på en, spontant känner jag för att slå en stekpanna i hans skalle eller så så jag hoppas dom inte dyker upp här.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-18 12:54

    var har jag skrivit att det BARA ska finnas BR? allt säljs dessutom inte ut så ni kan vara lugna!

    vi får 20.000 att använda i hemmet, sen kan man alltid ta lite mer i lån då värdet ofta är högre, hur mycket exakt det är vet jag inte men det kommer vi göra.

    sen kan man ju undra hur bra folk har det egentligen, som vår lägenhet t. ex för ett par år sen hade vi ett handfat med en kall och en varmvattenkran, när jag råkade tappa en tvålskål på den vart det ett stort hål i som byggdes år 1950!! dessutom var det massa sprickor i.
    vi fick betala för det jävla handfatet!

    *vårt kylskåp, hur stort var det? kyl OCH frys 1 meter.
    vi ville ha ett som "alla andra" snickeriet och allting fick vi betala själva. i dag har vi en helt okej kyl + frys men ändå inte lika stor som de flesta har. vi betalar extra.

    *spisen får man ny efter typ 20 år, den är mycket att hurra för så den vi har nu med keramikhäll betalar vi extra för.

    *elkontakter som saknas överallt betalar vi extra för.

    * säkerhetsdörrar 200 kr per månad

    * luckor tog vi som tillval, ÄVEN fast de inte tillhör OSS fick vi betala massa tusen OCH ett tillägg på hyran.

    finns hur mkt som helst, har fler grannar som klagat på hur lite sthlmshem gjort under alla år, ändå har vi det bra som bara kan boka på nätet så kokommer dom på satt tid dagen efter, har en superbra tvättstuga som man bokar på nätet, allt är itne dåligt men att sitta ch säga att det är så jävla billigt och bekvämt i alla hyresrätter är bullshit!

    det finns ALLTID bra och dåliga HR+BR, era erfarenheter säger egentligen inte ett skit för man kan inte se på det så generellt precis som med vår lägenhet.

    Nä man ska sitta där solidarisk och tänka på alla som det är så synd om mer era betalningsanmärkningar och allt ni dragit på er, troligtvis får ni ändå ta lån då bankerna är väldigt generösa när det gäller denna typen av lån, man behöver inte nån kontantinsats heller och som jag sa behöver inte kontraktinnehavaren stå på lånet.

    enda chansen många har att flytta till nåt större eller förbättra sin ekonomi, få fixa sitt drömkök what ever...
    det ska man tacka nej till.

    dessutom är det ju "bara" 67% som måste rösta ja, det är ändå en hel del som kan rösta nej (eller ja) och fortfarande hyra och leva i princip som ni gjorde innan.

    vi kommer ha firmor att ringa om det börjar läcka vatten. och ni som snackar om kyl,frys och spis går sönder, hur ofta gör dom det? jag har då aldrig vart med om det, sånt finns det dessutom ofta bra garantier för när man köper.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-20 12:37

    KListrar in detta i TS.

    Jag tycker för övrigt också att den ideologin är fel, att vi ska kunna sko oss på andra som får köpa för mer än det dubbla m2 priset, men om det nu är så att man som oss vill bo kvar, vill vara med och påverka, vill kunna bygga om sitt kök, då anser några av er att vi lika väl kan köpa oss en annan BR för att vara lojala mot folket, när vi inte ens vill flytta.
    det är jäkligt lätt för er att sitta och säga som redan gjort erat val som de flesta av er verkar nöjda med.

    Moralpredikningar och pekpinnar, jag är helt plötsligt jätteblå och sniken.

    men tråden har vart till stor hjälp eftersom jag fått mer insikt hur andra tänker, även om jag inte tycker det är rättvist att personer som bott i "sämre" områden jämför sig med hela stockholm och hur svårt det var för dom och deras bekanta att sälja..undrar om ni överhuvudtaget läst de få positiva inlägg som tillkommit?
    nej ni ser bara till er och era erfarenheter.

  • Svar på tråden Vilka är ni som inte vill ombilda till BR? VARFÖR??
  • vadskajaghetadå

    men det ni pratar om att bilen dras tilbaks, det är ju knappast så att vi sen står där med lång näsa. vi får väl självfallet en ny bil? det är väl jättebra, nej vår mekanker kan såklart inte rädda den gamla i så fall om det är så illa, so what?

  • Anonym
    sannispannisen skrev 2010-05-20 11:12:08 följande:
    men det ni pratar om att bilen dras tilbaks, det är ju knappast så att vi sen står där med lång näsa. vi får väl självfallet en ny bil? det är väl jättebra, nej vår mekanker kan såklart inte rädda den gamla i så fall om det är så illa, so what?
    Du får inte en ny bil.
  • vadskajaghetadå

    Jag ringde mazda för jag tycker det låter helt skruvat det ni snackar om.
    han pratade om återkallning, och jämförde med volvos bilar som återkalldes, det som stod i pressen, men om så bli så skickar dom ett brev till den registrerade ägaren och tar in och åtgärdar felet, vilket inte är tidsbestämt.
    Sen kommer jag inte ihåg alt han sa, men jag försökte förklara det ni pratade om, ifall bilen är helt körd och dras tillbaka, sånt händer inte hos mazda, menar han på. men jag läste upp inlägg 356 en bil som går sänder på grund av fabrikatsfel (dvs fabriken har gjort fel) dras tillbaka, dvs köpte upphävs.  och då började han skratta och sa "nej nåt sånt har jag aldrig hört"

    sen sa han att sånt inte händer på japanska bilar och då började jag skratta jag med

    men han visste att vi hade köpt en ny hos dom så det handlade ju inte om en kund som ringde och hade planer på att köpa nån av deras bilar heller...vet inte vem exakt jag snackade med men försälljare rent generellt ska man ju inte lita blint på. ringde huvudkontoret.

  • Neige Obskyr

    Hej!
    Har inte läst igenom tråden, men blev så provocerad av TS startinlägg att jag inte kan låta bli att svara.

    Hyresrätter har historiskt sett oftast byggts med hjälp av någon form av statliga subventioner. För en byggherre är det nämligen mycket mer lönsamt att bygga för att sedan sälja av allting till en bostadsrättsförening än vad det är att bygga och sedan själv förvalta byggnaden. Detta gör att det inte byggs särskilt många nya hyresrätter i dagsläget, när dessa inte längre subventioneras. Samtidigt rivs många gamla hus som inte längre är dugliga. Detta leder till ett minskande bestånd av hyresrätter, även utan ombildning.

    När äldre hyreshus ombildas till bostadsrätter innebär det oftast att lägenheter som staten pumpat in pengar i för att de ska vara just hyresrätter, och inte bostadsrätter säljs ut till förmån för privata aktörer, och rakt emot behovet i smahället. Det finns ju fortfarande ett lika stort, om inte större behov av hyresrätter idag som det gjorde när hyreshusen byggdes. Sjävklart är både du och din hyresvärd för ombildningen. Hyresvärden tjänar en slant på att sälja något som staten en gång varit med och betalt, och slipper dessutom att bekosta upprustningen av husen (som hyresvärden enligt svensk lag annars är skyldig att bekosta). Du får en billig bostadsrätt och slipper dessutom besväret med att flytta.

    Men är det rätt att staten ska subventionera ditt köp av bostadsrätt? Är du verkligen förvånad över att det finns människor, som liksom dig själv skulle vilja kunna ha tillgång till förmånen att få bo i hyresrätt under en period av sitt liv?

    Idag är det brist på hyresrätter nästan överallt. Det byggs mycket få nya, och samtidigt har behovet skjutigt i höjden när en ny, rekordstor ungdomsgeneration vill flytta hemifrån. Ungdomar som ännu inte tjänat ihop ett tillräckligt stort kapital för att ge sig in på bostadsrättsmarknaden. Människor som inte vill annat än att du, som har ekonomiska medel, ska köpa en lägenhet någonstans och flytta, så att någon av dem kan ta över din hyresrätt. Problemet är så stort att man börjat tala om ett generationssvek. Och här sitter du och gnäller om att de blir upprörda när de få hyresrätter som finns hotas av att göras om till bostadsrätter?   

    På dina tilläggskommentarer låter det dessutom som att din hyresvärd eftersatt underhållet av fastigheten rejält. Det är renoveringar som den hyra du och andra betalt under alla år ska gå till att bekosta. Genom ombildandet smiter hyresvärden ifrån sina skyldigheter mot de boende. Skyldigheter som står i lagen. Du belönar ett svekfullt och på gränsen till olagligt beteende utan att ens tänka efter, för att du tror att du själv kommer att tjäna på det.

    Slå gärna stekpannan i huvudet på mig om du vill. Jag kommer inte att tycka att du är mindre egoistisk, trångsynt och ondskefull för det. 
     

  • vadskajaghetadå
    Neige Obskyr skrev 2010-05-20 11:47:45 följande:
    Hej!Har inte läst igenom tråden, men blev så provocerad av TS startinlägg att jag inte kan låta bli att svara.Hyresrätter har historiskt sett oftast byggts med hjälp av någon form av statliga subventioner. För en byggherre är det nämligen mycket mer lönsamt att bygga för att sedan sälja av allting till en bostadsrättsförening än vad det är att bygga och sedan själv förvalta byggnaden. Detta gör att det inte byggs särskilt många nya hyresrätter i dagsläget, när dessa inte längre subventioneras. Samtidigt rivs många gamla hus som inte längre är dugliga. Detta leder till ett minskande bestånd av hyresrätter, även utan ombildning.När äldre hyreshus ombildas till bostadsrätter innebär det oftast att lägenheter som staten pumpat in pengar i för att de ska vara just hyresrätter, och inte bostadsrätter säljs ut till förmån för privata aktörer, och rakt emot behovet i smahället. Det finns ju fortfarande ett lika stort, om inte större behov av hyresrätter idag som det gjorde när hyreshusen byggdes. Sjävklart är både du och din hyresvärd för ombildningen. Hyresvärden tjänar en slant på att sälja något som staten en gång varit med och betalt, och slipper dessutom att bekosta upprustningen av husen (som hyresvärden enligt svensk lag annars är skyldig att bekosta). Du får en billig bostadsrätt och slipper dessutom besväret med att flytta. Men är det rätt att staten ska subventionera ditt köp av bostadsrätt? Är du verkligen förvånad över att det finns människor, som liksom dig själv skulle vilja kunna ha tillgång till förmånen att få bo i hyresrätt under en period av sitt liv?Idag är det brist på hyresrätter nästan överallt. Det byggs mycket få nya, och samtidigt har behovet skjutigt i höjden när en ny, rekordstor ungdomsgeneration vill flytta hemifrån. Ungdomar som ännu inte tjänat ihop ett tillräckligt stort kapital för att ge sig in på bostadsrättsmarknaden. Människor som inte vill annat än att du, som har ekonomiska medel, ska köpa en lägenhet någonstans och flytta, så att någon av dem kan ta över din hyresrätt. Problemet är så stort att man börjat tala om ett generationssvek. Och här sitter du och gnäller om att de blir upprörda när de få hyresrätter som finns hotas av att göras om till bostadsrätter?   På dina tilläggskommentarer låter det dessutom som att din hyresvärd eftersatt underhållet av fastigheten rejält. Det är renoveringar som den hyra du och andra betalt under alla år ska gå till att bekosta. Genom ombildandet smiter hyresvärden ifrån sina skyldigheter mot de boende. Skyldigheter som står i lagen. Du belönar ett svekfullt och på gränsen till olagligt beteende utan att ens tänka efter, för att du tror att du själv kommer att tjäna på det.Slå gärna stekpannan i huvudet på mig om du vill. Jag kommer inte att tycka att du är mindre egoistisk, trångsynt och ondskefull för det.  
    Jag tackar för det långa utförliga inlägget.

    (Vi har för övrigt en massa nybyggda hyresätter i vårt område, men jag vet att det är en bristvara)

    Som jag skrev tidigare, om det vore svart eller vitt, dvs allt säljs eller inget, då skulle det bli ett självklart nej från min sida.
    Men ett bornde som förhoppningsvis gynnar en själv och sina grannar från ett relativt illa skött, som bara blir sämre OCH dyrare, och det är knappast bara här.
    Dessutom känns det mer naturligt att ha en styrelse bestående av oss boende som är mer engagerade än ett gäng fastighetsdirektörer som aldrig satt sn fot här.

    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article500166.ab

    http://www.stockholmsvanstern.se/bostadspolitik/admin/regeringens-bostadspolitik-leder-till-hojda-hyror/
    jag kommer för övrigt att rösta rött i år, som alla andra år.

    jag har länge tyckt att det känns som en risk att hyra,bo i stockholm i dag. varje år höjs hyrorna, för att inte tala om när det är dags för stambyte i min orts 50-tals fastigheter.
    vår värd kommer kanske sälja fastigheten ändå, och vill inte ens tänka på hur det skule sluta....
  • vadskajaghetadå

    den första artikeln var från 2007, missade det.

  • vadskajaghetadå

    Jag tycker för övrigt också att den ideologin är fel, att vi ska kunna sko oss på andra som får köpa för mer än det dubbla m2 priset, men om det nu är så att man som oss vill bo kvar, vill vara med och påverka, vill kunna bygga om sitt kök, då anser några av er att vi lika väl kan köpa oss en annan BR för att vara lojala mot  folket, när vi inte ens vill flytta.
    det är jäkligt lätt för er att sitta och säga som redan gjort erat val som de flesta av er verkar nöjda med.

    Moralpredikningar och pekpinnar, jag är helt plötsligt jätteblå och sniken.

    men tråden har vart till stor hjälp eftersom jag fått mer insikt hur andra tänker, även om jag inte tycker det är rättvist att personer som bott i "sämre" områden jämför sig med hela stockholm och hur svårt det var för dom och deras bekanta att sälja..undrar om ni överhuvudtaget läst de få positiva inlägg som tillkommit?
    nej ni ser bara till er och era erfarenheter.

  • Neige Obskyr

    Jag förstår absolut att du personligen är för att ombilda just din bostadsrätt, som jag skrev nyss så tjänar ju oftast både hyresvärdar och hyresgäster på ombildandet. Den stora förloraren är staten om allmännyttan. Det jag tycker är märkligt och vänder mig emot var att du uttryckte en stor aggresivitet mot dem som hade motsatt åsikt, dvs var emot ombildandet.

    Jag kan förstå att det, på den plats i livet där du befinner dig "känns det mer naturligt att ha en styrelse bestående av oss boende som är mer engagerade än ett gäng fastighetsdirektörer som aldrig satt sn fot här". Och av det jag äste i artiklarna dulänkar till förstår jag att du oroar dig inför en eventuell avreglering av hyresmarknaden. Men du får ju alla fördelar även om du skulle köpa en bostadsrätt någon annanstans. Det byggs ju trots allt bostadsrätter så att det knakar.

    Misstolka mig rätt, jag tycker alltså inte att det är fel att du själv vill ombilda. Om jag själv skulle få erbjudandet om att ombilda min hyresrätt till bostadsrätt skulle jag antagligen tacka ja bums. Rent ekonomiskt blir det ju ungefär som att vinna på lotto.

    Därmot är jag emot ombildning som fenomen eftersom det bidrar till att göra det ekonomiskt lönsamt för hyresvärdar att missköta sina fastigheter, och är något av en förskingring av samhällsinvesteringar till privatpersoners fördel. 

    Jag tycker att det är jättefint att du stödjer ett parti som vill satsa pengar på att bygga nya hyresrätter, och håller absolut med själv också. Men jag tycker även rent politiskt att man ska ta vara på de hyresrätter samhället redan investerat i, och att man med hjälp av den lagstiftning som redan finns ska sätta hårdare press på hyresvärdar att sköta sina fastigheter, istället för att låta dem smita undan med en bonus på köpet via ombildningar.
     

  • Neige Obskyr

    Jag såg inte ditt sista inlägg innan jag postade, så jag förtydligar:

    Jag tycker inte att du är dum som vill ombilda till bostadsrätt. Om du får frågan om du vill ombilda till bostadsrätt tycker jag inte att du ska tacka nej bara för att vara solidarisk.

    Jag tycker att ombildningar som fenomen är fel och borde förbjudas. Och jag tycker att ditt startinlägg lät trångsynt när du ondgjorde dig över att andra människor inte ville att ombildningen skulle ske. Det gav intrycket av att du saknade förmåga att sätta dig in i hur andra människor upplever situationen.

Svar på tråden Vilka är ni som inte vill ombilda till BR? VARFÖR??