• Anonym

    Vantrivs på jobbet, hur ska jag hantera detta?

    Leta ihjälp dig på nya jobb eller börja studera...

  • Anonym
    Anonym (Letar nytt jobb) skrev 2010-05-18 13:21:31 följande:
    Ja, precis! Man tappar arbetslusten, vilket gör att man inte presterar så bra som man skulle kunna. Det i sin tur ger dåligt samvete och självförtroende.. Allt annat i mitt liv är bra, väldigt bra till och med. Jag borde liksom skutta runt på små rosa moln, men det här problemet överskuggar allt annat. Jag har alltid varit en överpresterare, "tjejen som det skulle gå bra för" osv.. Och det kommer det göra, men just nu känns det..långt borta.
    Jag känner också igen mig precis i det du skriver. På gymnasiet läste jag natur men man blir ju inget yrke av det utan förbereds för att plugga vidare. Jag har bra betyg och bra resultat på högskoleprovet. Jag läste ett naturämne på universitetet men slutade efter ett år eftersom jag kände att det var fel ämne för mig. Nu har det gått flera år sedan dess och eftersom jag inte vetat vad jag ska läsa istället har jag sommarjobbat och vikarierat och sedan 1.5 år har jag fast tjänst på en kundservice.
    Jag avskyr verkligen mitt jobb, jag är trött på att svara i telefon hela dagarna och lyssna på människor som gnäller och hur mycket jag än kör på och presterar så får jag bara höra "det är bra, MEN" av chefen så nu orkar jag inte anstränga mig längre, tappade lusten till det efter att bara ha jobbat där någon månad. Cheferna är aldrig nöjda utan det är enorm statistikhets och fastän jag är bäst på flera områden så är det alltid saker som inte duger och jag känner mig inte uppskattad alls. Sedan lönen på 17200/månad gör ju inte saken bättre. Vi jobbar dessutom fram till kl 20 ca 1 kväll/vecka utan ob-tillägg eftersom övertiden ska "ingå i lönen".

    Det enda som är bra med mitt jobb är arbetskamraterna, de är jättebra och trevliga men problemet är ju att man aldrig hinner prata med dem eftersom chefen då kommer och säger att man måste hoppa in på telefon och det är väldigt sällan man har rast eller lunch samtidigt.

    Vi har fått kämpa jättemycket ens för att få igenom förmiddagsrast, cheferna ville bara att vi skulle få ha en kvartsrast på eftermiddagen, inget mer (då hade man alltså enligt schemat telefontid i 3-4 timmar utan uppehåll innan lunch). Cheferna tyckte att "vadå ni får ju gå på toa och hämta kaffe på arbetstid så då behöver ni ju ingen förmiddagsrast". Som tur är ska jag börja läsa på universitet till hösten igen, det ska bli så skönt även om inkomsten bara blir 7500/månad.
Svar på tråden Vantrivs på jobbet, hur ska jag hantera detta?