Inlägg från: Anonyhm |Visa alla inlägg
  • Anonyhm

    Varning för film!!! The human centipede.

    Apolline skrev 2010-06-10 13:09:09 följande:

    Varför var de tvungna att lära sig gå? Vad hade han gjort med deras ben? Amputerat dem eller knäckt dem vid knäna och vinklat dem framåt? Och armarna på led 2 och 3, var de fastsydda längst kroppen på den framför eller hängde de fritt?


    Knäna hade han skurit av nån sena i så att de inte kunde sträcka ut benen. Armarna vet jag inte om han hade sytt fast. Hade han det? Jag DÖR. 
  • Anonyhm
    Mad as snow skrev 2010-06-10 13:36:57 följande:
    TS, jag har hört talas om den här filmen och fått den beskriven för mig och jag mår fan skitdåligt utan att ens ha sett den! Och jag älskar också skräckfilmer, eller filmer som andra tycker är magstarka. Jag är väldigt förtjust i Saló 120 dagar till exempel, så är en film som kan tyckas vidrig men som åtminstone är ett verk av en intelligent människa. Trots bajsätande och annat. Men detta!! VEM gör en sådan här film?? Varför? Jag blir helt matt i hela kroppen!
    Precis som jag. Tanken är för motbjudande för att jag ska kunna se den och låta bli att tänka mig in i situationen. 
  • Anonyhm

    Saló 120 dagar ska jag se i helgen. Spoil it for me please? Jag VILL veta i förhand :´)

  • Anonyhm
    Mad as snow skrev 2010-06-10 13:48:44 följande:
    Den utspelar sig i Italien under andra världskriget, och fyra fascistiska "Herrar" som är så kallade Libertiner samlar ett gäng flickor och ett gäng pojkar på ett slott. De kontrollerar samtliga för att se att de är perfekta, och till hjälp har de fyra prostituerade äldre kvinnor. Alla blir uppskrivna i en bok om de vägrar att göra olika saker och de samlas i en stor sal där de prostituerade kvinnorna berättar erotiska historier som herrarna blir upphetsade av.

    Jag rekommenderar att googla en del på nätet och läsa om Pasolinis grundtankar med filmen, innan man ser den. För då blir den till och med förståelig och nästan vacker på sina håll. Markis de Sade som skrev boken den grundar sig på var ju bara en pervers galenpanna och hade knappast samma gruntankar som Pasolini, angående kapitalism och människans värde osv.

    Men de äter bajs i två (?) scener tror jag och det är en del tortyr och annat, men den är gjord för så länge sedan att det med dagens mått mätt är en baggis tycker jag. De enda scener jag mådde dåligt av var när det blev känslomässigt, när jag upplevde att ungdomarnas inre blev nedlusat av herrarna, när det som är gott och vackert i världen så tydligt blev förstört. För att förklara mina tankar extremt förenklat och dåligt.

    Men jag är fortfarande helt stum över den här jävla tusenfotingsfilmen. Varför ställer man upp på en sådan film? Varför görs den? Mina tankar går ju osökt till att sådana här saker faktiskt existerar/har existerat, med tortyr och mänskliga experiment (om än inte såhär jäkla vridet). Jag kan inte se på sådana filmer utan att tänka på det. Det gör mig otroligt illa berörd. Jag vågar inte ens trycka på länken ju! 
    Tack! Du sätter ord på mina tankar. Jag blir inte heller illa berörd av själva filmen men precis som du mår jag otroligt illa av tanken på att människor faktiskt har blivit och blir utsatta för så vidriga saker att jag inte klarar av att tänka på det. Jag reagerar på ett personligt plan eftersom jag sätter mig in i det. Samma sak hände när jag såg back to cold mountain. Soldaterna binder fast en mamma vid någon påle eller något och lägger hennes sjuka spädbarn framför henne på den iskalla marken och låter henne stå där och skrika hjälplöst i panik att de ska ta upp barnet som skriker och fryser och är sjukt. Jag blev helt känslomässigt fördärvad eftersom jag verkligen kände paniken på ett personligt plan. Jag gick omkring hur länge som helst och tänkte mig in i att behöva se mitt spädbarn ligga på det viset utan att kunna hjälpa. Jag är kanske osund men jag kan inte hjälpa det. 
  • Anonyhm
    Mad as snow skrev 2010-06-10 14:04:26 följande:
    Nej du är absolut inte osund, du har bara en jäkla inlevelseförmåga. Jag är precis likadan ju, och jag har reagerat hårt på filmer som andra inte tycker är något särskilt med alls. Jag minns när jag såg Gladiator med mina föräldrar, och det slutade med att jag satt och grinade och nästan skrek för att jag var så upprörd. Eftersom det var en scen där en man kissade på sig av rädsla innan han skulle in i "manegen". Och jag blev så jäkla upprörd över att det blir underhållning och action över sådana saker, människors rädsla och skräck och förnedring. Och jag tänkte mig in i hur rädd han måste ha varit.

    Men där är det ju jag som är otroligt överdriven ibland, och jag minns hur trött min farsa blev på mig för att jag alltid ska vara sådär dramatisk och känslig. Och samtidigt kan jag som sagt titta på filmer som Saló och då inte sitta och grina. Men det är ju för att sådana filmer görs för att också visa på mänsklighetens vidrighet, och då behöver jag ju inte bli upprörd över att det görs som underhållning.  

    Men tortyrfilmer som den här senaste, som bara går ut på en story som är så tunn att det inte är klokt och människor som förnedras och torteras bara för att det är coolt typ - det gör mig helt illamående. Fast samtidigt kan jag ju inte låta bli att analysera det (och jag vill egentligen trycka på länken), och hela ämnet gör att jag skriver inlägg med helt darrande händer! Ha ha, jag blev 12 år när jag kom in i den här tråden. *skärper till mig* 
    Haha exakt den gladiatorscenen blev jag också otroligt illa berörd av. Sådant tycker jag är hemskt just eftersom jag har en sådan inlevelseförmåga. Och därför klarar jag inte av centipeden heller. Det är för vidrigt. 
  • Anonyhm
    Lilysmamma skrev 2010-06-10 14:28:48 följande:
    Kollade precis på trailern. Ska ettan äta, sen bajsa vilket blir tvåans mat som sen vidare bajsar in i treans mun? Päckligt!
    Yes. 
  • Anonyhm
    Matruskan77 skrev 2010-06-10 19:53:45 följande:
    kunde inte få skiten ur huvudet på flera dagar.
    *fniss*
  • Anonyhm
    ToK skrev 2010-06-10 19:57:21 följande:

    Jag såg den för några veckor sen och blev tyvärr besviken! Det var inte alls så bra och äcklig som jag hade trott. Den är som vilken skräckfilm som helst.


    Den blev ju utnämnd till världens äckligaste. TRAMS säger jag. Inte undra på att den bara har 5/10 i betyg, den är inge bra. Tyvärr. Och jag älskar skräckfilmer. Den var inte tillräckligt äcklig för att nå upp till det den blivit kallad, så jag blev väldigt besviken.


    Jag tror att det handlar om vilken förmåga man har att sätta sig in i situationer.  Har man den förmågan är den förmodligen mer äcklig än om man bara glor på filmen och inte riktigt förstår den känslomässigt. 
  • Anonyhm
    idiblon yes skrev 2010-06-10 20:01:05 följande:
    Well, då underskattar du bland annat mig jävligt grovt. Är det för att du vill tro så, eller är det för att du verkligen gör det?
    Jag tror att det är så. Ser man filmen och lever sig in i situationen tycker man att det är jävligt obehagligt. Om man nu inte tycker att det verkar trevligt att sitta fast mellan någon som skiter en i munnen osv. 
Svar på tråden Varning för film!!! The human centipede.