Inlägg från: bitte67 |Visa alla inlägg
  • bitte67

    Att bo i invandrartät förort.

    Ulf Harrys Farsa skrev 2010-06-17 18:15:22 följande:
    När pratade du med en Svensk tonårskille uppväxt i Rinkeby eller Tensta senast? (helt en med många invandrar kompisar) påstår du att alla tonåringar i invandrartäta områden pratar bra och riktig svenska?
    Jag pratar med en svensk tonårskille (äh han är inte tonåring längre, fel av mig, glömde) varje dag och även hans invandrade kompisar och INGEN av dem pratar rinkebysvenska trots att vi bor i ett av dessa (ö)kända invandrarförorter till Stockholm (inte Tensta el Rinkeby dock). Det är för övrigt min son. Han hade bäst betyg i svenska under alla år han gick i skolan.

    Jag vill inte sticka under stol att den sk rinkebysvenskan är utbredd i vissa förorter men jag vet också att dessa ungdomar kan, när det krävs, prata "riktig" svenska. För detta är en jargong ungdomar emellan, precis som stockholmsslang en gång var (och är).
  • bitte67

    Jag tycker att det är sorgligt att jag ständigt måste försvara mitt val att bo i en sk invandrartätt förort. Kan man inte bara acceptera att det faktiskt finns folk som trivs här, trots alla skriverier i media. Jag tror inte att jag skulle känna mig tryggare i ett homogent svenskt område. Och jag skulle definitivt inte bosätta mig i city.

    En sak som jag läste och reagerade på tidigare i tråden var att det skulle finnas få högutbildade i dessa områden. Det är inte sant! Det finns åtskilliga högutbildade personer här men de får oftast bara städa, köra taxi eller sitta i tunnelbanespärrarna. Deras skolor är inte lika "fina" som våra och duger således inte, enligt myndigheter och övriga svenska instanser.

  • bitte67
    Ulf Harrys Farsa skrev 2010-06-18 22:47:23 följande:
    Spelar ingen roll om dom kan prata svenska, om jag skulle höra min son köra med nån slafsig piss svenska när han va med sina polare skulle han få en örfil, inget jävla ey len! & Bruuuuschan! här inte.
    Men varför så aggressiv? Har inte du varit ung och svängt dig med slanguttryck? Min grabb pratar perfekt svenska och har alltid gjort, men han kan på skoj bryta och köra med len och abri. Hur han pratar med sina polare skiter jag fullständigt i. Det är hans och hans polares grej.
  • bitte67
    Argo skrev 2010-06-18 23:08:40 följande:

    Står ju redan i TS: 22% trivs i förorter av den typen eller vill flytta dit. Klart det finns folk som trivs där.

    Sedan är det ju lika klart att det finns högutbildade även i den typen av områden, men nu var frågan uppe i ett sammanhang där bildningstraditionen i dessa områden (och på en svensk småort) jämfördes med bildningstraditionen i områden av typen: den svenska medel- och övre medelklassens villaområden. Och där är det en stor skillnad.


    Ja, jag vet vad som står i ts. Men jag menar i största allmänhet, att vi ständigt måste försvara oss och inte sällan blir man stämplad som socialfall för det är ju ALLA svenskar som bor i dessa getton. Det vet ju alla... Och vad gäller bildningstraditionen i åtminstone mitt område vet du inte mycket, det hör jag. De flesta jag känner här vill inget hellre än att deras barn blir advokater, läkare eller något annat högstatusyrke. De gör allt för att deras barn ska kunna studera vidare. Vad sedan deras föräldrar och de själva har för yrken är irrelevant.
  • bitte67
    Von Ellsen skrev 2010-06-20 11:26:28 följande:
    Finns ett "invamdrarområde" som är ganska ökänt i min stad. Det sägs att folk alltid eldar och blir våldtagna om kvällarna. Haha.

    Jag har en vän som bor här, hon har aldrig märkt det. JAG själv har kört igenom området massor av gånger mitt i natten, särskillt på helgerna och det värsta jag sett är en gammal tant ute med sin hund.

    Om dagarna är barnfamiljerna ute på gården och leker, det är verkligen människor från jordens alla hörn, och det gör mig så glad. Alla är trevliga mot varandra, alla barn blir vänner. Ska det inte vara så?? Så vill i alla fall jag ha det när jag får barn.

    Det ända dåliga med området är ryktet, och de förbannade jä*la fallfärdiga lägeheterna! Rusta upp dem för bövelen!
    Så låter det om mitt område också. "Det är mycket gängbråk, våldtäkter, rån, bilbränder och misshandel osv, osv". Bilbränder kan jag skriva under på, men det andra? Öh, nej. Men det intressanta är att  vi som bor här är de sista som får veta något. För media slår alltid upp det så stort och man undrar om de rapporterar från nån krigszon eller förorterna. Vi som bor här upplever det sällan så som det beskrivs i media. Visst förekommer det brott även här, men kan inte tänka mig att det är värre än någon annanstans.
  • bitte67
    Annanym skrev 2010-06-21 10:05:57 följande:
    Jag röstade förresten "Bor i invandrartätt område och vill flytta." Inte för att det är invandrartätt utan för att skolarna är så dåliga. För övrigt trivs jag utmärkt i min invandrartäta förort.
    Eller så kan man göra som jag. Bo kvar och låta barnen gå i skolor utanför kommungränsen. Skulle nämligen inte ens sätta mina barn i de sk "finare" områdena i min kommun, där rasism och andra fördomar odlas friskt.

    Btw; jag går hellre ut sent på kvällen där jag bor än vid Stureplan och Hornsgatan.
    Stinky skrev 2010-06-21 11:19:28 följande:
    Varför vägrar du inse att kriminaliteten ÄR högre i invandrartäta förorter? Du sitter här och kämpar med näbbar och klor, men kriminaliteten i de invandrartäta förorterna blir inte mindre för det.
    Jag BOR i en invandrartät förorter, i ett område där kriminaliteten ÄR hög. Jag säger INTE att ALLA invandrare är kriminella - för det är de inte - men jag hävdar fortfarande att brottsstatistiken är högre i de invandrartäta områdena. Allt som händer, kommer inte till allmänhetens kännedom. 
    Nej, fortfarande är brottsstatistiken högst i innerstan och jag förnekar inte att den är hög i förorterna. Men rätt ska vara rätt. Det är heller inte allt som kommer till allmänhetens kännedom vad gäller all annan kriminalitet i Sveriges avlånga land så man behöver inte svartmåla alla invandrartäta områden mer än nödvändigt. I de sk "fiiina" områdena som Danderyd, Lidingö mm förekommer det mycket som aldrig tillkännages för att de inblandade inte vågar anmäla pga förövarens ställning i samhället, bla kvinnomisshandel som sker inom husets fyra väggar och hålls där, gömt.
  • bitte67
    Ulf Harrys Farsa skrev 2010-06-21 13:53:40 följande:
    Är det nån som kan förklara varför det i vissa bostadsområden samlas ett stort antal "stulna" kundvagnar på hög? Har dom som bor där inte förstånd nog att dra tillbaka dom dit dom ska?
    DET är faktiskt något som jag också undrat. Men en teori jag har är att många kanske inte har bil och i stället för att bära hem tunga kassar hellre kör hem varorna i en "lånad" kundvagn och "glömmer" köra tillbaka den. Men vad vet jag, jag är ju bara en enkel förortsbo...
  • bitte67
    Dorian Ertymexx skrev 2010-06-22 11:14:03 följande:
    Och på samma vis är det inte alltid de som bor i ett område som bränner bilar, kastar sten eller annat. Ingen kackar i eget bo.
    Exakt! Bulls eye!
  • bitte67

    Jamen vafan! VAD är det ni vill höra??? Ja, okej! Jag är otrygg, jag hatar att bo i förorten, alla som bor här är terrorister, kriminella, socialfall. Så är ni nöjda nu???

    Kan man inte få bo i sin (invandrartäta) förort och trivas och känna sig trygg, UTAN att ni ska påpeka hela tiden hur jävla otryggt och farligt det är??? Vi har fattat att ni inte gillar förorten, fine. Men låt oss nu vara ifred. Jag skiter fullständigt i eran statistik eller vad i hela fridens namn ni viftar med hela tiden. Fast jag undrar fortfarande vad ni har för statistik, då den jag har sett visar på att kriminaliteten är högst i innerstan!

  • bitte67

    Jo, jag tar åt mig. För det låter på vissa som om jag inte har rätt att trivas att jag är en idiot för att jag råkar trivas. Att ständigt få höra hur jäkla dåligt det är där man bor, fast man inte själv upplever det så, är rätt tröttsamt. Jag har heller aldrig förnekat att det finns problem här i förorterna, men det är inte så jävligt som folk påstår. Mycket beror på hur trygg man är i sig själv. Är man en otrygg person så spelar det ingen roll var man bor. Du kan bo långt ute på landet med få grannar och vara otrygg eller bo på Hornsgatan eller vid Stureplan och vara hur trygg som helst.

    Didaj: Vad har moskéer med detta att göra? Och jo, det finns en moské på Södermalm i Stockholm. Vid Björns trädgård närmare bestämt. Och varför inte? Vi har religionsfrihet i det här landet.

Svar på tråden Att bo i invandrartät förort.