• Emeli

    Adoptera barn från Irak!

    Förra året adopterades 9 barn till Sverige från Irak. Eftersom det inte finns någon svensk adoptionsorganisation som arbetar i Irak, måste det varit s.k. enskilda adoptioner. Det är med andra ord inte omöjligt att genomföra adoptioner därifrån. Kontakta MIA www.mia.eu för närmare information.

  • Emeli

    Det ska vara (är?) svårt att få medgivande för att genomföra en enskild adoption. Det kräver mycket nära anknytning till landet i fråga. Enskilda adoptioner är ofta ifrågasatta, inte utan anledning i många fall. Se t.ex. denna tråd www.familjeliv.se/Forum-13-253/m53060304.html. Handlar visserligen inte om samma land, men om enskild adoption.

    Om ni funderar på att adoptera är det bäst att ni ställer er som sökande i minst en auktoriserad adoptionsorganisation. Det är i de flesta fall mycket långa väntetider innan man får ett barn, och ni vinner lite tid om ni ställer er som sökande redan nu. Medgivandeutredning etc kan ni vänta med tills ni har funderat färdigt.

  • Emeli
    Marianne76 skrev 2010-07-13 15:42:36 följande:
    Hej.

    Det är inte svårare att få medgivande för adoption oavsett om man planerar genomföra en enskild adoption eller genom förmedling. Det är MIA som beslutar om man får genomföra en enskild adoption efter att man ansökt om att få göra det och då specificera anknytning till det tilltänkta landet.

    Hej
    OM det finns en anknytning till landet som anses vara tillräckligt stark, och OM det finns en lagstiftning i landet som gör att adoptionen kan genomföras på ett tillförlitligt sätt är det så klart inte svårare. Många uppfyller inte dessa krav, och då blir det så klart svårare.
Svar på tråden Adoptera barn från Irak!