Inlägg från: Squirrel Nutkin |Visa alla inlägg
  • Squirrel Nutkin

    Jag längtar till jul!!!

    Kastar in en bild av vår julgran. Lägenheten är bara 44 kvadrat så vi har inte plats för en riktig gran. Det är alltså värmeljus man har i den.



    Life's a journey, not a destination!
  • Squirrel Nutkin

    Köpte första julklapparna idag. Absolut senaste jag börjat med julklappsinköpen någonsin, men jag ska nog bli klar i tid ändå! Det blev en kniv med borste till syrran som börjat plocka svamp, två glencairns whiskeyglas till sambon och en frozzypack matlåda till mamma (med kylklamp i locket så maten hålls kall). Allt från Designtorget. Matlådan till morsan är egentligen mer tänkt som kylförvaring av hennes insulinpennor när hon är hemifrån utan tillgång till kylskåp. Fint med Designtorget, inte så värst dyrt där Glad

    Fin idé med recepttråden förresten!


    Life's a journey, not a destination!
  • Squirrel Nutkin
    Österbotten skrev 2011-10-27 16:17:24 följande:
    Här är en till julgalning. :) Tänkte höra om nån har några bra idéer på julkalender till en 1 åring. Funderar lite på paket el dyl men har idétorka.
    Jag kommer först å tänka på allt småplock på barnavdelningen på IKEA, små mjukisdjur och leksaker bland annat. Kanske pekbok eller nån rolig badleksak hade varit uppskattat?
    Life's a journey, not a destination!
  • Squirrel Nutkin

    Wii, fick veta idag att jag får ledigt mellandagarna och nyårshelgen! Så 23 december - 5 januari är jag ledig! Tomte
    Känns som jag kan börja planera på riktigt nu

    Men dessvärre vet jag inte riktigt hur det kommer gå med mej och sambon...  Undrar ibland hur lång tid vi har kvar tillsammans. Han vill fira julen ihop med sina barn (från tidigare förhållande) så han kommer dra till vår "gamla" hemstad i Sverige. Detta har jag ju så klart inga argument emot och hade tyckt det vore mysigt med en hotelljul å få träffa barnen igen. Men jag vete sjutton hur hågad jag känner mej för en jul ihop med sambon. Vi har liksom glidit ifrån varandra en del sen juni, det var då han började dra sig undan å spela dataspel o sova på soffan. Får inga riktiga svar när jag frågar varför eller försöker prata om oss. Vi har lite issues sen innan vi flyttade till Norge som gör att jag fortfarande har svårt med tilliten för honom. Så kanske jag blir singel nästa år. Mina föräldrar bor nära gamla hemstaden så jag funderar lite på å fira ihop med dem (och syrran + svåger som säkert kommer också). Ja jag vet inte, har inte kommit mej för att bestämma något. Samtidigt är jag så glad för julen, det är ju trots allt min favorithögtid Ja det blev lite dravel här, hoppas det inte gjorde nåt...


    Life's a journey, not a destination!
  • Squirrel Nutkin
    Annika i Gbg skrev 2011-11-16 07:18:34 följande:
    EmilyTheStrange... det låter tufft men samtidigt som om du kommit en lång bit i tankearbetet redan. Det låter som en bra idé att fira jul med din egen familj. Om du och sambon inte har så mycket gemenskap annars så finns ju ingen anledning att fira jul med honom och hans barn. Åk hem! Njut av långledigheten, prata med föräldrar och syskon om din framtid, få stöd och tankehjälp. Hoppas det inte förstör din jul-känsla... Drömmer
    Jo det blir en jul hos familjen hemma. Jag längtar verkligen efter julen och långlerdigheten. Har haft två samtal med sambon om detta och han har gått med på att gå till en psykolog för att prata om hur han mår, han har erkänt att han börjat må dåligt efter det att han blev av med jobbet i sommras och nu oroar sig mycket för ekonomin eftersom han bara fick en 20%-tjänst. Det var liknande grej som hände för två år sen, men då tog han inte tag i det. Ja, ja, vi får se hur det blir med oss, vi är goda vänner iaf. Skönt att det inte är nåt bråk.
    Life's a journey, not a destination!
  • Squirrel Nutkin
    stjärnfrukt skrev 2011-11-28 11:12:22 följande:
    Hur pyntar ni i era barns rum? Min dotter har ett riktigt prinsessrum där allt är rosa.

    Hon har en ljusslinga, en snöglob (eller vad heter de som man vänder på så kommer det snö i kulan??) och så har jag köpt en jättefin glasprydnad i form av en tomte som åker i en rosa släde med massa paket som hänger i hennes fönster, samt ska köpa en adventsljusstake.

    Någon som har hittat mjuka, fina tomtar/snögubbar/änglar som de kan ha som prydnad som sitter i fönster exempelvis?? Och gardiner, har ni hittat några skojiga/fina?? :D 
    Kolla på Rusta, de brukar väl ha julpynt i andra än de traditionella färgerna? Kanske du kan hitta nåt som matchar rosa där. Nu var det visserligen jääääättelänge sen jag var där, så jag kan ju minnas fel.
    Life's a journey, not a destination!
  • Squirrel Nutkin

    I lördags, alltså dan innan 1:a advent, bakade jag dubbel sats saffransskorpor och nu är det bara fem skorpor kvar. Trodde faktiskt de skulle hålla en vecka, så naiv var jag Flört Till 2:a advent får det bli lussekatter! Har fixat julklapp till mej själv också, den 16 december ska jag till frissan och klippa håret. Gött å få piffa till sig lite inför jul & nyår!


    Life's a journey, not a destination!
  • Squirrel Nutkin

    Jag har kollat igenom de sista sidorna i tråden men inte hittat svaret, så nu frågar jag istället Flört
    Vad är det för glögg som gäller i år? Bor ju i Norge så jag har ju inte stenkoll på vad som gäller hemma i gamla Svedala, hihihi! Nu finns ju visserligen glögg att köpa där, både i butik å på Systemet, men det vanligaste verkar ändå vara så kallad Tomteglögg som ska blandas med vin. Är lite misstänksam mot det... Drack Duvenkroks alkoholfria förra året som var jättegod.

    Jag ska ju vara hos mina föräldrar i Sverige över jul- och nyårshelgen och tänkte att jag skulle köpa nån skumpa/mousserande till nyårsfirandet. Jag tar gärna emot tips på nåt gott eftersom jag inte är så väl bevandrad inom bubbel-sektionen. GladTomte21 dag kvar till julafton!!


    Life's a journey, not a destination!
  • Squirrel Nutkin

    Nu snöar det i Oslo!!!


    RocketQueen skrev 2011-12-03 16:23:08 följande:
    Det absolut bästa bubblet som finns är Rotari. Den är galet god och löjligt prisvärd. Speciellt roséversionen.
    Viggo och pyrets mamma skrev 2011-12-03 17:35:56 följande:
    Vill du ha ett alkoholfritt bubbel också så tipsar jag om Billabong. Annars gillar jag Blossas glögg som säljs i alla matvarubutiker.
    Tackar för tipsen!
     
    Life's a journey, not a destination!
  • Squirrel Nutkin

    I går kväll kom snön till Oslo!!



    Life's a journey, not a destination!
  • Squirrel Nutkin
    MrsTM skrev 2011-12-07 11:15:05 följande:
    Nu har jag fått världens bästa julklapp, ett plus på stickan!! Skrattande
    Åååh, grattis!! Världens bästa julklapp
    Life's a journey, not a destination!
  • Squirrel Nutkin
    Koppkaka skrev 2011-12-18 19:45:37 följande:
    Näää, jag VÄGRAR köpa Karl-Bertil Jonssons jul på DVD. Den ska ses på julafton, och aldrig annars ;)
    Ja faktiskt så är jag enig! Karl Bertil och Kalle Anka får endast ses på julafton, allt annat är hädelse.

    Idag firar vi minijul här hemma eftersom vi kommer ju fira på var sitt håll på julafton. Sambon ville ju hemskt gärna fira med sina barn (från förr) och jag pallar inte en hotelljul till så jag firar med föräldrar. Men det blir lite mellandagsmys tillsammans då jag kommer dit å "hälsar på". Ja, ja, risgrynsgröten puttrar på plattan, klar om några få minuter. Så snart blir det mysfrukost i soffan under filten. Julklappsöppning om några timmar. Å så kommer vi kolla Charles Dickens A Christmas Carol under dagen också. Tomten är far till alla barnen avverkades i går Flört
    Life's a journey, not a destination!
Svar på tråden Jag längtar till jul!!!