• Squirr­el Nutkin
    Äldre 27 Oct 11:48
    1852396 visningar
    18216 svar
    18216
    1852396

    Jag längtar till jul!!!

    Imorgon är jag ledig från jobbet så jag ska spendera dagen i stan för lite shopping. Julklappar och julklappsinslagnings-pyssel på Panduro står på schemat. Än så länge tänker jag mig en rulle rött och en rulle beige inslagspapper. Såg i går att Tidningsbutiken och Tidningskungen nu har julklapps-funktionen igång så nu kan jag beställa korsordstidningen till syrran! Det snöade förresten i torsdags förra veckan här i Oslo men det smälte bort redan dagen efter och det har ännu inte kommit någon mer snö. Det är väl för tidigt antar jag med mer snöande...


    Life's a journey, not a destination!
  • Squirr­el Nutkin
    Äldre 5 Nov 13:58
    Lilla Anna och Långa farbrorn skrev 2010-11-04 15:36:30 följande:
    Nu har jag idag plussat å längtar ännu mer nu! Mysigt!
    Ååhhh va roligt, grattis! En sådan julklapp vill jag också ha!
    Life's a journey, not a destination!
  • Squirr­el Nutkin
    Äldre 18 Nov 11:58
    litenlind skrev 2010-11-17 08:42:05 följande:
    För mig har julen ingenting med kristendom att göra, utan för mig är det sagornas tid. Julen firades ju långt innan kristendomen kom till, det är en hednisk tradition från början, precis som många av de högtider kristendomen tagit efter och gjort om till sina. Men jag har full respekt för de som firar det som en påminnelse av Jesu födelse!
    Vi berättar sagor och leker hela julen, det är glädjens och skrattets stora högtid för oss. På julafton äter vi först grötfrukost och sedan går vi ut en stund. Sedan gör vi tillsammans iordning julbordet och äter. Efter det går vi skattjakt, jag och min mamma har gjort ledtrådar och placerat ut på olika ställen och varje ledtråd leder till nästa och tillslut kommer man fram till skatten som är en korg där våra smällkarameller ligger. De har vi gjort på vår familjepysseldag dagen innan 1:a advent. När skatten är hittad tar alla sina smällkarameller och får äta godiset i dem.
    Sedan är det Kalle på Tv och efter det är det julklappar. När julklapparna är öppnade går vi ut och sätter upp julkärven i äppelträdet och tänder lyktor som ser ut som isgrottor i trädet. Sedan börjar vår tomtejakt. Jag och min mamma har satt upp blankt papper i en snitslad bana ute och alla går med ficklampor och leds av blänket i dem när ficklamporna träffar dem. Vid slutet på jakten finns en lykta med en massa chokladtomtar som alla får. Sedan tänder vi en stor marschall i  lyktan. Sedan hämtar vi ett stort träfat med gröt som vi ställer ut till tomten och så sjunger vi "Hej tomtegubbar slå i glasen". Sedan går vi in och leker och spelar spel och bara myser resten av kvällen.
    Så gör vi på julafton!
    Världens mysigaste sätt att fira julafton på ju! Jag delar din syn på julen, kristendomen och hedningatron, och för mig har julen alltid handlat om att umgås och mysa ihop med god mat, kalle anka och kart bertil jonsson.

    I morgon är jag ledig från jobbet, så då ska jag till IKEA och förhoppningsvis få tag på några flaskor glögg. Å så ska jag ju förstås också kolla in deras julsortiment och så får jag se vad jag får med mig hem av det, hihi. Vi har ju noll och ingenting av julgrejer här hemma eftersom vi numera bor i Norge och firar vår första jul tillsammans här.
    Life's a journey, not a destination!
  • Squirr­el Nutkin
    Äldre 19 Nov 10:59
    Pigelinen skrev 2010-11-18 16:25:21 följande:

    Nu har jag gjort 4 kg julköttbullar... jisses vilken tid det tog att rulla.


    Åh herregud! Laga du mat till ett kompani eller? Flört Fast köttbullarna lär ju gå åt! Skrattande
    Annanym skrev 2010-11-18 20:18:35 följande:
    Uuuh! Insåg just att det är två veckor till advent (OCH sonens fyraårsdag) och att mitt hem ser ut som kaos efter flytten, att jag är förkyld och trött att det enda jag orkar är att gå och lägga mig på kvällarna och att jag ÄNDÅ måste städa, baka, fixa presenter och rigga ett kalas. Buhuuu! Plötsligt känns det inte roligt längre.
    Om du inte hinner få bort alla flyttkartonger kan du väl bara täcka över dem med någon fin julduk som är stor nog å sätta en julblomma i kruka på?
    Life's a journey, not a destination!
  • Squirr­el Nutkin
    Äldre 19 Nov 16:47

    Herregud kan ni tro följande?? Jag var på ikea idag för att kolla in deras julgrejer och inte en endaste rulle presentsnöre hade de! Förvånad Hela deras sortiment av julsaker var framme, men inget snöre fanns att tillstå. Norrbaggar, alltså Skrikandes. Fick åka in till stan å köpa en packe med guld, silver å rött. Å vet ni vad - de hade snöre med Till Dig o God Jul skrivet på svenska för 109 NOK rullen, kanske 5-10 meter. Nej, inte 10,9  utan 109,0 NOK!! Snacka om importavgifter. Presentsnöre, liksom! Ja jag tog mina tre rullar för 29 kroner å gick, hihihi.


    Life's a journey, not a destination!
  • Squirr­el Nutkin
    Äldre 23 Nov 12:16
    Elsis skrev 2010-11-22 21:15:17 följande:
    Två fönster putsade hittills, bara 16 kvar, men de ska väl hinnas med hoppas jag. Det snöade lite väl mycket för fortsatt fönsterputs idag.
    Oj sexton fönster kvar, du bor i ett hus förstår jag!
    Miot skrev 2010-11-22 23:56:33 följande:
    Fick reda på att dom fått in en vikarie för mig under julen idag! Så nu jan jag äntligen börja njuta och planera som jag vill :)
    Grattis till ledigheten! Då är det bara å spurta sista månaden in i mål med planeringen, hihihi.
    Life's a journey, not a destination!
  • Squirr­el Nutkin
    Äldre 23 Nov 12:19

    Det verkar som de flesta kommit igång med julbaket. I helgen åker min sambo till Charlottenberg för att köpa julmust och glögg eftersom det inte verkar finnas något sådant i Norge. Helskumt. Saffran står också på köplistan så när han kommer hem sätter julbaket igång!


    Life's a journey, not a destination!
  • Squirr­el Nutkin
    Äldre 9 Dec 12:45

    Ho, ho, ho, kan ni fatta att julafton är om bara 15 dagar?!

    Jag är ledig några dagar nu så jag ska baka en ordentlig laddning med mjuka pepparkakor (brukar alltid baka i muffinsplåt, supersmidigt) och saffransskorpor. Vi syndar i år och köper färdiga pepparkakor, men de brukar ju faktiskt vara väldigt goda! I dag ska jag skicka post- packet med julklappar till syrran och föräldrarna. De vet inte om att de ska få sina julklappar till julafton för vi har sagt att jag ska ha med dem när vi alla träffas hos våra föräldrar i januari. Dubbel julklapp med andra ord, hehehe!

    Nä nu ska jag hälla upp en kopp kaffe till sen ska jag in till stan och köpa ingridienserna till kakorna!


    Life's a journey, not a destination!
  • Squirr­el Nutkin
    Äldre 17 Dec 11:02

    Wiii, nu är det inte många dagar kvar! Jag jobbar idag, imorgon och i övermorgon, sedan är jag ledig över jul- och nyårshelgen. Vi ska fira julafton på måndag eftersom vi åker utomlands på onsdag, tio dagar i Hong Kong. Jag får resan i julklapp av min sambo Hjärta.


    Life's a journey, not a destination!
  • Squirr­el Nutkin
    Äldre 4 Jan 11:19

    Ja då tittar jag in hær och sæger tack å hej før mej før denna gång! Kom hem från Hong Kong-resan igår, det var helt underbart, vi førlovade oss på nyårsafton. Å så mycket shopping førstås, en MacBook Pro till mig bland annat. Jag hoppas vi ses i 2011 års version av denna tråd! Eller om vi bara hoppar tillbaka in i denna tråden nær det blir dags, med tanke på att de inte stænger trådarna længre?

    Jag hoppas ni alla hade en riktigt god jul å ett underbart nyårsfirande!!


    Life's a journey, not a destination!
Svar på tråden Jag längtar till jul!!!