Inlägg från: Mamma SL |Visa alla inlägg
  • Mamma SL

    Jag längtar till jul!!!

    Åh jag är inte ensam. Jag hittade den här tråden för ett par dagar sedan och har nu plöjt igenom alla 206 sidor med inlägg (ja, jag har alldeles för lite att göra på jobbetSkäms). Jag längtar som en galning och har till och med börjat göra julinlägg på min julblogg: http://sannasjul.blogspot.com

  • Mamma SL
    ems87 skrev 2011-07-17 15:50:26 följande:
    Lite längtan har man. Jag längtar mest just nu på att sommaren ska ta slut (gillar inte sommaren, så skjut mig då :P ). Längtar till hösten... Sen jul :) Nu har höstkatalogerna börjat komma ut, så mysigt.
    Va? Vilka höstkataloger? Jag har inte fått någon. Vill beställa massa stickat i mysiga höstfärger nu:) Och planera juloutfiten.
  • Mamma SL
    Carolaj83 skrev 2011-07-18 21:03:05 följande:
    Mium-jobbar i stor butiks kedja o våra julsaker åker fram sista helgen i sept/första i okt......o då är det flera som var före oss förra året bla ikea
    Härligt att höraSkrattande
  • Mamma SL

    Yeey, idag kom H&M-katalogen full med höstkläder. Tyvärr vet jag att de flesta av deras stickade tröjor som ser så mysiga ut är ungefär lika bekväma som att klä sig i rockwool, kliigt och sticksigt med andra ord. Men det var kul att bläddra igenom den i alla fall. Nu ska jag koka en kopp julte och läsa gamla julmagasin.


  • Mamma SL
    litenlind skrev 2011-07-25 19:01:28 följande:
    Nu längtar jag också efter julen. De senaste dagarna har jag gått och önskat att det snart var  advent så att man får börja pynta. Fast jag vill eg ha sommar ett tag till, längtar inte efter kyla och is direkt.

    I år är dottern drygt 3 år till jul och vi ska göra mycket pyssel ihop nu när hon är så pass gammal. Några tips på mysigt julpyssel som passar barn i den åldern?

    Vilka är era favvojullåtar förresten? Jag vill ha tips på julmusik som är glad och glättig, avskyr sorglig och dyster (högtidlig kan väl somliga kalla det) musik.

    Även tips på mysiga julfilmer mottages tacksamt.
    Bästa jullåten är Fairytale of New York, inte så munter kanske men lite humor i alla fall. Annars är ju Adolfsson och Falks Mer Jul en klassiker. Att både The Killers och Coldplay gjorde varsin jullåt förra året gillade jag, de är bra.

    Julfilmer då, Ensam hemma-filmerna såklart, Grinchen, Välkommen till familjen, Medan du sov och så den bästa av de alla: Tomten är far till alla barnen. Jag älskar julfilmer så jag tar också gärna emot fler tips.
  • Mamma SL
    Carolaj83 skrev 2011-08-01 19:53:23 följande:

    jag har ett block där jag skrivit upp namnen på alla vi köper julklappar till o efter skriver jag upp om dom säger att dom behöver eller önskar sig något, alltid bra att ha lite allternativ så man inte står där med noll fantasi o panik handlar de sista


    Så gör jag med men jag stannar inte där. Jag skriver allt jag ska komma ihåg, recept, internetsidor att komma ihåg, aktiviteter som inte får glömmas, pyssel och pynt jag tänkt göra, olika dukningsidéer ja allt. Och jag börjar med detta vid midsommar. Senaste veckan har jag ägnat mig åt att bläddra igenom alla mina gamla julnummer från Lantliv, Amelia, Drömhem mm. Ingen liten trave med tidningar och nu längtar jag som bara den.
  • Mamma SL
    Carolaj83 skrev 2011-08-03 16:41:32 följande:
    blir nog ett nintendo dsi till sonen som blir 5, dottern som blir 3 i dec kommer nog få lite barbie saker hon har börjat leka väldigt mycket med de nu

    DS till femåringen kan jag verkligen rekommendera. Det har vi köpt till våra barn, fem och sex år gamla, och de älskar det.

    Nu har jag läst igenom alla mina gamla jultidingar, en hööög trave. Vad ska jag göra nu då? Snart är det i alla fall kallt och mörkt nog att dricka te och tända ljus medan jag planerar shopping/mys-resan till Stockholm första advent.


  • Mamma SL
    Candygirl xxx skrev 2011-08-09 17:07:57 följande:
    Glögg är också gott. Undras vilken smak det blir på årets glögg från Blossa..

    Gaah, sluta. Jag kan ju inte hålla mig, snart ställer jag mig och kryddar egen glöggSkrattande Blossas årgångsglögg är den enda starka glöggen jag köper, bara för att man måste ha provat, men jag gillar mest den vanliga man kan köpa på Ica.


    GossipGirl skrev 2011-08-09 16:19:03 följande:
    Åh, kan ni inte tipsa om alla bra, mysiga julbloggar ni känner till? Jag förstår att de inte kommit igång än men jag har absolut inget emot att läsa gamla inlägg. En blogg jag tycker är fin är Julbloggen - Min vita jul. Men den har jag hi
    ttat nyligen och följde alltså inte i vintras.

    Gärna någon blogg med mycket bilder, recept, stämning och mys! 
    Om du inte har några probelm me att läsa norska så rekommenderar jag de här två bloggarna. Massor av jättefina bilder.

    http://julegleder.blogspot.com/
    http://sjarmerendejul.blogspot.com/
  • Mamma SL
    Gurkan skrev 2011-08-15 09:10:10 följande:
    Fick barn i april -10 och förra året var första julen med liten. Då försökte jag nog för mycket. I år ska jag försöka lägga det på en rimligare nivå oc försöka satsa på att skapa traditioner till vår lilla familj.

    julen har blivit än mer viktig för mig sen jag fick barn. Hatade julen till för en fem år sedan. Har skilda föräldrar och varje år var det att bestämma vem man skulle fira jul hos, vem man skulle göra besviken fast de aldrig sa något så kände man det osv.  När jag träffade min sambo och jag insåg att det är han jag vill bli gammal med så började julen bli viktig för mig. Skriva rim på paketen, vilket min familj aldrig gjort. Klä sig fint på julafton, ta en promenad på förmiddagen, äta gott och bara mysa. 

    Det enda jag inte riktigt vet hur vi ska göra är med tomten. Ska vi införa eller låtsas att tomten kommer på natten och lämnar paket... Annars får sambon vandra iväg och det känns lite trist :)
    Man kan ju kanske klämma lite tomteskägg i dörren och lägga en vante på trappan eller liknande och följa spåren till en säck med klappar. ett tag kvar att tänka på! 
    Har du ingen granne som vill vara tomte? En del äldre som inte firar med sin familj är mer än gärna tomte åt grannbarnen har jag märkt. Extra kul är att det blir svårare för barnen att känna igen tomten.
Svar på tråden Jag längtar till jul!!!