Inlägg från: Mamma SL |Visa alla inlägg
  • Mamma SL

    Jag längtar till jul!!!

    bustösen skrev 2011-10-03 08:19:19 följande:
    va mysigt! hade jag inte varit gravid så hade den där cidern varit slutsåld, älskar äpple/kanel smak, var det en sån man kan värma också? 
    Nja den ska nog vara kall.
    lollsanT skrev 2011-10-03 08:21:49 följande:
    Tror äppel och kanelcidern finns varje år. Har druckit såna förut iaf Smakar lite som äppelkaka
    Fick du veta något när julölen kommer ut så man kan köpa hem? Gubben brukar köpa en "provpåse" först för att se vilken som är godast  
    Nope det glömde jag att fråga, haha. Jag tänkte också köpa en provpåse och bjuda hem lite öldrickare på "julölsprovning".
  • Mamma SL

    Har ni julgardiner? När man tittar i alla julmagasin lyser julgaridnerna oftast med sin frånvaro men visst har väl de flesta julgardiner? Ni som har beskriv gärna hur de ser ut, jag har stort gardinbekymmer just nu.


  • Mamma SL
    Mama Mia skrev 2011-10-10 07:55:25 följande:
    Julgardiner och julgardiner... snarare juliga gardiner. Tomtar är bannlysta på mina gardiner, orkar nämligen inte ha såna som man "måste" plocka ner så fort julen är över.  (Är inte så mycket för tomtar öht, annars heller...)
    I Köket har jag blårutiga med julstjärnor (blomman), i vardagsrummet rödrandiga, hallen fick vita med gröna (?) snöflingor, ett sovrum har vita, tunna med broderade hjärtan och lekrummet fick det juligaste: tradiotionella röda rutiga med både längder och kappa och en extra volang på kappan. (dom känns verkligen julgardiner)
    Nej några tomtar vill jag verkligen inte ha jag heller, det fick jag tillräckligt av under min uppväxt. Men gärna juliga osm du säger. Jag funderar på ett par vita med lite rött från Jotex, jag har lagt in en bild på min blogg, ni får gärna säga vad ni tycker om dem.
  • Mamma SL

    Jag tänkte köpa fejkgrangirlanger (så naturtrogna som jag har råd med, orka göra egna) och sätta upp runt brokvisten tillsammans med ljusslingor (eller ännu hellre girlanger med inbyggda lampor), sen nån slinga i trädet. Det mesta pyntet får sta under tak eftersom vi de senaste jularna haft typ två meter snö och jag tänker inte stå och gräva fram pyntet varje gång det snöar.


    molly50 skrev 2011-10-11 12:41:59 följande:
    Numer så tar vi in granen några dagar innan julafton. KDagen före jul brukar vi ägna åt att slå in de sista julklapparna och koka knäck och sådant. Annars är risken stor att det blir uppätet innan jul. ;)  
    Så några dagar inan brukar den komma in här. Och vi brukar alltid ha en riktig gran. :)

     

     Oj, dagen innan måste paket och godis vara klart för då har jag fullt upp med skinka, sill, brödbak och bordsdukning. Trots att jag planerar som en tok slutar det med att jag stupar i säng efter midnatt. Men det är lätt värt det.


    Granen tar vi in ungefär en vecka innan jul, tillräckligt för att man ska hinna njuta av den innan man vill hiva ut den, men inte så länge att alla barr har ramlat av innan julafton.

  • Mamma SL
    ninagirrl skrev 2011-10-11 14:57:37 följande:
    Den 27 nov är det 1 advent :)
     
    Japp, då ska jag till Stockholm på julshopping/julmysresa med mamma.
  • Mamma SL

    nu är jag riktigt sugen på att se någon julfilm, tror det får bli "Äntligen hemma" ikväll, den är ju så mysig, och även om jag inte är någon USA-fantast så måste jag erkänna att de kan det där med julstämning.


  • Mamma SL
    Mamma SL skrev 2011-10-12 10:00:37 följande:
    nu är jag riktigt sugen på att se någon julfilm, tror det får bli "Äntligen hemma" ikväll, den är ju så mysig, och även om jag inte är någon USA-fantast så måste jag erkänna att de kan det där med julstämning.

    Självklart menade jag "Ensam hemma"!

  • Mamma SL
    längtanstider skrev 2011-10-13 10:21:02 följande:


    fjolårets pepparkakshus!
    Vilket tålamod du måste ha, imponerande.
Svar på tråden Jag längtar till jul!!!