Jag längtar till jul!!!
Nu är allt köpt och inslaget till paketkalendern. En del julklappar är köpa och inslagna, de flesta är bestämda
Nu är allt köpt och inslaget till paketkalendern. En del julklappar är köpa och inslagna, de flesta är bestämda
Pepparkaksmått, julgranskulor, klistermärken, plastdjur, tatueringar, burkar med pärlor, lösmustacher, leklera, kavel
Jag tyckte till maken att jag skulle börja med julkort igår men det tyckte han var en månad för tidigt.
Jag väntar till denna veckan :)
Smula jästen. Rör i porter, julmust, soja och sirap. Rör till jästen har löst sig. Blanda i rågsikt och salt. Rör till en jämn deg. Rör i russinen. Täck bunken med plastfolie. Ställ att jäsa över natten.
Mjöla jäsformarna med grovt rågmjöl, häll ut överblivet mjöl på bakbordet. Ta ut degen på bakbordet och forma till en klump. Dela upp i två delar och vik och forma varje del några gånger och lägg sen i jäsformen. Strö överblivet mjöl över. Sätt ugnen på 300g. Låt jäsa under bakduk i 1h
Vänd ena jäsformen upp och ner på en bakspade och skussa in brödet i ugnen. Sänk till 250 grader och grädda i 20min. Sänk värmen till 225 grader. Kolla temperaturen, för varje grad kvar till 90 grader låt brödet vara inne i två minuter till. Upprepa proceduren med bröd nummer två.
Nej men det är bara att dra i hörnens och sen lägga ovanpå. Sök på vila-vika bröd för mer info
Det luktade lussekatter när jag gick till jobbet i morse. Jag blev så sugen
Jag var på en 2nd hand idag och två jultidningar för fem kronor styck följde med mig hem :)
Jag kan tänka mig pepparkaksdeg skulle bli bra pajbotten.
Här snöade det visst i natt men nu är det snöblandat regn.