• Anonym (hus)

    Hur blev du rik?

    Köpte hus som har ökat löjligt mycket i värde, men det ger ju inte direkt mer pengar i handen att spendera om vi inte säljer vill säga. Och man måste ju bo någonstans ändå. Men visst känns det konstigt att helt plötsligt sitta på 4 miljoner "extra" efter ett år när vi brukar grattulera oss själva om vi sparar drygt hundra tusen om året... 

  • Anonym (hus)
    Anonym (Aktier) skrev 2010-06-23 18:37:02 följande:
    Du må ursäkta men rik anser jag man är när man knappt behöver jobba längre eller helt enkelt inte alls. Ett övervärde i ett hus betalar tyvärr inga räkningar eller ger mat på bordet. i bästa fall ger det livskvalité.

    Jag är inte speciellt rik men får i alla fall två-tre månadslöner per år i aktieutdelning per år.  Så teoretiskt sett skulle jag kunna jobba 80% med heltidslön. Huset jag ägt i knappa 10 år räknar jag inte med i om jag är rik eller inte.
    Självklart ursäktar jag dig! Och precis som jag skrev så ger det ju inte mer pengar i handen att spendera direkt och man måste ha någonstans att bo. Men just i det här fallet så skulle vi teoretiskt kunna hoppa av hela circusen och sälja huset och, tillsammans med våra övriga besparingar, leva utan att dra in mer pengar någonsin.  

    Sedan får du i din tur ursäkta mig, men din definitiona av rik är ju inte heller direkt övertydlig då det beror på vem eller vilka som ska försörjas och till vilken standard. 

    Joseph Heller ska enligt utsago en gång ha haft en finansvalp till bords som skröt över hur mycket mer pengar han hade än den berömda författaren, som då svarade att han hade något som finansvalpen aldrig skulle få: "the knowledge that I've got enough".  
Svar på tråden Hur blev du rik?