• Maia

    Vi med ångest/panikattacker och depressioner...

    Anonym (panik) skrev 2010-07-21 20:27:16 följande:
    Jag vill ju verkligen inte att detta ska gå ut över mina barn, imorgon ska jag ringa mellan 9-10.
    Ett stort och ansvarsfullt steg du tar. Hoppas du kommer fram också..
    Är säker på att du älskar dina barn och ber om ursäkt för att mitt tidigare svar kanske var lite hårt. Fortsätt gärna skriva om det känns jobbigt. Jag ska inte döma så hårt. Har några olika psykiska problem och är jätte rädd att det skulle gå ut över sonen senare. Han är iaf hittills den enda som jag inte låtit få ut för mina idéer och vi har en sund mamma-son, gnällig relation. Därför reagerar jag så starkt, pga min egen rädsla.

    Kramar till dig! 
  • Maia
    cassandra86 skrev 2010-07-21 22:46:36 följande:
    USCH idag är ingen bra dag.

    Jag fick en tid av min kurator till psykiatriker för ev sjukskrivning. Kom dit imorse och mådde hyfsat bra för ovanlgihetens skull. Efter 10 minuter säger han att jag är deprimerad med psykotiska inslag( Jag berättade att jag är rädd för att det är något fel på mina lungor) Alltså psykotiska inslagen skulle vara att jag är rädd jag har någon sjukdom.
    Min största rädsla är ju att jag ska hamna i en psykos och bli nerdrogad och så ger han mig den diagnoesen. JAG ÄR HELT KNÄCKT.
    Hela dagen har jag känt mig askonstig, inbillat mig(?) att jag är i en psykos och bara gråter. Rädd att mina barns liv är fördärvat för deras mamma är psykiskt sjuk.
    Min kurator sa senast för några dagar sen att hon absolut inte tyckte jag var psykotisk men jag suger åt mig som en svamp.

    Läkaren ville jag skulle börja med antidepp medicin och antipsykos medicin och lugnande.. Jag är helt confused...
    Tycker faktiskt det låter konstigt att han baserade den diagnosen på det. Var det inget annat med i bilden också?
    Du kan vara lugn, dina barn klarar sig, du tar väl inte ut nåt på dem...? Kan du ta upp detta med din kurator? Man kan ju känna sig ganska rädd och utlämnad av sånt här. Hade du inga mediciner innan?
    Låt det sjunka in och känn efter själv hur mycket tillit du har till läkaren. Kanske har han rätt? I så fall behöver du kanske dessa mediciner. Ibland ser man heller inte helheten i sitt mående utifrån.

    Kramar! 
  • Maia
    sunnyrain skrev 2010-07-21 19:18:32 följande:
    Ja, det är ju bra. :) Han är väl en pappa också?

    Mm förstår det, synd att det ska vara så svårt... Hatar när folk frågar om intressen/hobbies eller vad man vill göra, jag har ju ingen aning. Kan aldrig hålla fast vid något och har nog aldrig haft något jag verkligen brunnit för. Tröttnar alltid efter ett tag.

    Svamla på!Flört
    Pappan finns med så mycket han kan. Under veckorna så hinner han träffa sonen 1/2 timme och på em ett par timmar innan lillen ska nattas. Jag har ju då chansen att lägga mig att vila fast sällan jag gör det.
    Sambon vill gärna att jag hittar nån aktivitet eller intresse så jag får nåt att göra för mig själv men... Vad?

    Tipsa mig gärna.Förmodligen säger jag - nja, till allt men.
    Är lite intresserad av att pyssla med smycken och liknande. Visst, jag kommer inte ut ur hemmet men. Kruxet är att det är ganska dyrt att komma igång då allt måste köpas nytt på en ggn. Fick tipset av en annan här.

    Skulle vilja träna på gym men, hatar sånt. 
  • Maia
    sparvensvingar skrev 2010-07-21 21:50:46 följande:
    hej på er allihopa!

    har inte skrivit på ett tag då måendet inte varit på topp. Fick Lergigan comp utskrivet idag vid behov. vilket känns skönt då jag inte kunnat ta oxascand sedan jag plussade.
    har någon erfarenhet av lergigan?
    hoppas bara att det funkar. är så less på att ha denna ångest ständigt ocg har myclet funderinar på hur det ska gå när barnet kommer.
    kommer jag klara av att ge ett bran allt den han/hon bejöver när jag mår så här?
    Det kommer gå jätte bra när du fått ditt lilla underverk.

    När jag inte mår bra och är själv med sonen så larar jag ju det nödvändiga. Ät/mat rutiner är ju det viktigaste så att säga. Sen får det bli ganska mycket barnfilmer. En tur till lekparken, tid varierar. Ingen förälder är på topp jämt och det finns dagar då man inte orkar. Jag blir dålig på att stimulera honom med inomhuslekar men han pysslar ganska bra av sig själv. Sen när de börjar på dagis så får de så mycket där. Sonen började redan när han var 13 månader och har älskat det från början. Han går ju bara 3 dar/vecka men.

    Vad trött jag blir på mig själv som flyger iväg så när jag bara ska svara enkelt på ett inlägg.

    Ville bara säga att det ordnar sig, du kommer ha "tillåtelse" att må dåligt även med ett barn.
    Kramar! 
  • Maia
    Emma w S skrev 2010-07-21 22:47:03 följande:
    Just nu känns det inte sådär jättebra. Maken är fortfarande iväg, idag är det dag 12 av 23 (mer än halvvägs jippi) och nu börjar det kännas jobbigt.
    Jag missköter min mathållning, mitt vätskeintag och min medicinering. Så ikväll har jag inte bara ångestkänningar utan även en uppblåst mage av fel kost och ont i huvudet.

    Jag önskar att min man kunde ringa hem och säga att han saknar mig. Det hade värmt väldigt mycket just nu.
    Rätt som det är så är han hemma.

    Du vet att du måste sköta medicinering osv. Försök iaf.

    Varma kramar. 
  • Maia
    Lindha82 skrev 2010-07-22 07:05:59 följande:

    Är själv livrädd, eller litar kanske inte till fullo på mig själv och mitt mående, nu har jag under grav. inte haft någon medicinering alls, och mitt humör är något fruktansvärt och depresion ångest och även social fobi kom tillbaka på köpet, vissa dagar bara orkar jag ingenting, har ingen lust, bara gråter, orkar inte ens gå upp ur sängen, blir som ett liutet barn och vill helst bli "omhändertagen" för att resa mig upp igen, jag vet att jag kommer få börja med medicinerna igen så fort min lilla är född och att jag är i behov av dessa fgör vardagen ska fungera, men jag är ändå osäkedr på mig själv, att jag inte ska klara det, även om jag längtar som bara den tills dess att hon kommer.


    Lever även i en relation som är destruktiv, som jag inte riktigt tar mig ur, psykisk misshandel vilket inte är en hjälp på traven, men det handlar om  min rädsla att vara själv också, klarar inte av att somna på kvällarna själv och är rädd att vara ensam, men måste sluta med egotänkandet och komma ur det här.


    Hur fixar ni era dagar som är mammor, äter ni någon medicin? Hur fungerar det när ni är trötta och tålamodet tryter? Tar ni mycket hjälp av familj och vänner?


    Hej,
    Vilken jobbig sits du är i.
    Påpekar nu det uppenbara. Du borde tänka på att lämna din sambo/man om det handlar om misshandel, fysisk eller psykisk. Ditt barn ska inte behöva växa upp i en sån miljö. Du tror att du inte klarar vara själv men tar du steget så blir du nog förvånad över vad du klarar. Det är svårt, tufft, ensamt till en början men, sen kommer vändningen och du blir stolt över dig själv.

    De dagar jag är hemma med sonen, nu 20 månader, så fixar jag det. Jag är på lite olika mediciner och de ställer till en del då vi ff inte hittat rätt dos så, humöret svänger väldigt.
    Är jag trött så sätter jag sonen framför teven (svårt att göra med bebisar). Tryter tålamodet så, visst bråkar vi ibland och jag kan bli tjatigare än jag behöver men det är inget så allvarligt att det är annorlunda mot andra "vanliga" föräldrar. Ibland år man helt enkelt ta ett steg tillbaka och andas. Jag har vid nåt tillfälle stängt in mig i sovrummet för att andas medans sonen stod och bankade på dörren och grät. Låter hemskt? Säkert men jag var tvungen att pausa för att efter ca 1 minut kunna gå ut och ta hand om sonen. Vi har familj att ta hjälp av men det blir liksom aldrig av.

    Den i denna familj som skulle svara dig bäst är nog sambon som ensam fick ta hand om sonen hela hans första år.
    Man klarar mer än man tror och försök att inte tvivla på dig själv för mycket.
    Fundera iaf på vilken miljö ditt barn ska växa upp i.

    Kramar och ursäkta rörigt svar.
  • Maia

    Panik känslor, ångest som duger till. Lillen vill leka men jag orkar inte nu.
    Vi ska till psyk sen och hämta mediciner och göra lite ärenden. Hade hoppats på att det skulle vara väder så han kunde få leka i stora lekparken i stan, där det brukar vara många barn men, inte som vädret är nu.

    Har tagit mina sista stesolid nu och hoppas de ska verka snart.
    Snart blir det frukost, iaf för lillen känner mig inte hungrig. Tror vi går tidigare till stan än jag tänkt för jag hatar att sitta och vänta på satta tider. 

  • Maia
    Anonym (Ny här!) skrev 2010-07-22 08:18:14 följande:
    Kämpa på Maia! Det blir nog bättre framåt dagen.. Du är så otroligt duktig som klarar av att vara en bra mamma mitt i alltihopa!
    Själv lägger jag mig bara ner och överlämnar ALLT till min man när jag är låg. Är otroligt lyckligt lottad som ens har det valet!

    HjärtaStor KRAM till dig!!Hjärta Som alltid kommer med goda bra råd även när din egen vardag kan vara tuff och hård!
    Tack!
    Ja, sonen får nog bara en tur ute i em. Han har ju regnkläder fast inte jag men, lite vatten skadar ju ingen. Hoppas på att hitta en ny billig barnfilm när jag är på stan sen. Måste ändå till BR för att köpa present till brorsans son som har 4 års kalas på söndag.

    Jag kan bara överlämna allt på sambon när han kommer från jobbet och på helgerna. Har dock bara semester denna och nästa vecka, sen börjar lillen på dagis och jag på a-rehaben igen.

    Goda råd vet jag väl inte, tycker mest jag svamlar. Visst är det konstigt.. Man ägnar sig åt att ge råd till andra men kan inte själv ta till sig vad man säger..?

    Hoppas du har en bättre dag idag. Jobbigt med förväntansångest. Tror det kommer bli jätte bra bara ni kommer iväg. Husvagn är jätte mysigt. När åker ni och hur länge ska ni vara borta?
    Massa kramar! 
  • Maia
    Lindha82 skrev 2010-07-22 10:17:39 följande:
    Tack för ditt otroligt fina stöd och att du delar med dig om barnalivet:) Det kan tyckas jag gjorde ett dåligt val av far, jag vet, men allt har uppmärksammats nu när vi flyttat i hop o skulle ha barn, men han har injte bidragit med någonting, han lever i princip sitt liv, ljuger om vasrt pengar går osv bidrar inte mycket till hemmet och gör inga ansträngningar , joo han söker jobb men han söker inte tillräckligt med bidrag och då tycker han jag ska stå för det mesta för jag har mer pengar, medan när han får sina lever han för dagen, inte en pryl har han bidragit med till barnet, han blir sur o grinig över att jag är långsam och inte orkar, han tycker jag ska bekräftsa honom i allt han gör, han tycker han inte får tillräcklig uppskattning osv, jag läste lite och jag har fått tanken att han har väldigt narcissistiska drag. Han kan inte ta ansvar och det har jag mer uppmärksammat nu när barnet är på väg och man själv måste se till att ha ordning omkring sig, han kan skrika och gapa här, man får absolut inte säga emot honom och verkligen passa sina ord. Det som bekymrar mig är att jag snart ska föda och att det kommer bli tvist om barnet, men jag hoppas jag kan kämpa för enskild vårdnad, det är jag som har fast inkomst, lägenheten står i mitt namn osv...han har en missbrukarbakgrund men inte aktiv nu men det är ändå 6 punkter han blivit åtalad för så jagf antar att jag har enklöare att kunna få ta ansvaret! Jag vet att jag komnmer fungera bra när jag kan börja med min medicinering, nu har graviditeten vart jobbig med mycket ångest och deppression och hemmiljön gör ju inte saken bättre, men jag har bestämt mig för att vara stark och jag ska fixa det här, har borderlineproblematik på det hela, och därav min sep.ångest, men som sagt måste tänka på barnet och har bra stöttning runt i kring, det är bara att han är en svår person och det känns inte lätt att bli av med han, jag bara orkaaaar inter, försdöker hålla mig undan, sköter hushållet och boar inför lilltjejjen kommer<:)
    Men du gumman, jag tror det är bra att gå undan i bland, det ska man inte ha dåligt samvete för det sa min barnmorska med, hellre undan en stund o lugna sina nerver så att man sedan orkar, jag tycker du verkar kämpa på bra, får man fråga är du ensam eller lever du i en relation? Tack för allt stöd med vad du skrev, det var vettigt tack tack
    Jag vet hur det är att leva med en sån man. Till slut fick jag dock modet och styrkan, kanske inte styrka men jag orkade helt enkelt inte mer, var så nerbryten. Lämnade i hast, blev hotad ett tag men slutligen gick det över och tack vare min familj så underlättade det ju. Tror nog jag klarat det även utan familj men de var ett stort stöd. Nu hade jag, som tur är, inte barn med denna man. Det är väl det svåraste för dig?

    Hoppas verkligen du hittar orken att ta hand om detta.

    Jag är en duglig mamma. Börjar inse det nu efter att alla runt mig har påpekat detta länge. Det har bara varit och, är ibland ff, mina egna höga krav på att vara en bra förälder.

    Jag lever med sonens pappa.Han är väldigt ansvarsfull och hade det tufft förra året men tog sig igenom det helt själv, plus alla problem jag orsakade.
    Han är underbar och jag kunde inte få bättre. Uppskattar nog mer efter exmaken.
    Jag lider också av borderline så, om jag skriver att jag hatar honom så vet du vad det handlar om. Får panik om han blir arg på mig och allt som hör till. :/

    Stora kramar till dig och jag hoppas du får ordning på saker. 
  • Maia
    Anonym (undran) skrev 2010-07-22 11:01:24 följande:
    Vad glad jag blev att du svarade . Allt började med att jag genomgick en livskris och hade humörsväningar med ca en veckas intervall. En vecka uppe i varv..svårt att sova..uppe tidigt..ner i vikt. Sedan nästintill apatisk när det var som värst..svår ångest..vill bara sova...deppig alltså.

    Jag vet att detta låter som klockren bipolär. Men jag hade dels en kurator som guidade mig igenom min livskris och jag hamnade vid ett tillfälle hos öppenpsykiatrin som utredde det hela, gjorde tester och kom fram till att jag vid den tiden var utmattningsdeprimerad. Har aldrig tagit medicin men skulle verkligen behöva det mellan varven och framförallt då när jag hade min livskris. Detta var i 20 års åldern.

    Jag misstänker, efter att ha läst på om Bipolär sjukdom, att jag fastnat i ett förstadie till denna sjukdom alternativt tillhör kategorin rapid cycles. Mitt dilemma är att om jag söker hjälp blir jag stämplad..min omgivning kommer att se på mig som antingen manisk eller deppad och det är inte så kul. För som jag förstått det är tex rapid cycles den absolut svårast formen av bipolär att medicinera. Det säger ju sig självt, sinnestillståndet är så snabbt skiftande att medicinen inte hinner med att verka förrän humöret ändrats igen...

    Så jag ser ingen anledning till att söka vård. Jag tar mig igenom mina skov och har redan satt min diangos själv..och eftersom den.. om jag har rätt i vad det är jag lider av..är så svårmedicinerad så ser jag ingen anledning till att gå ut med att jag är sjuk.

    JAg har läst att för att det är när man inte klarar av vardagen som man får en diagnos som tex psykisk sjuk. JAg klarar av att leva såhär, även utan backup från min man som jag nyligen berättat för hur jag mår. Däremot så lider jag något så fruktansvärt att inte själv kunna bestämma vad jag gör. Eftersom depressionen gör mig förlamad och "manin" eller vad det nu är...gör mig handlingskraftig och utmattad. Ibland känns det som att jag är normal också.

    Under mina "uppåt" perioder gör jag inget särskilt häpnadsväckande, jag ruinerar oss abslut inte, storhandlar inte heller men shoppar något mer än normalt det ska jag erkänna. Jag är irritabel till slut, men det är jag även som deprimerad.
    Är själv bipolär 2. (känns som jag hoppar på allas diagnoser här) De två är de enda jag har, lovar, bipolär 2 och borderline.

    Svårt det där. Viktigt att inte sätta egna diagnoser men vad jobbigt att skifta så. Har jag själv gjort men tror det varit i samband med justeringar av mediciner. Jag skiftar ff men inte typ 10 ggr på en dag iaf.

    Hoppas du klarar dig men annars är det nog bra om du söker dig till psyk igen.

    Kramar!
Svar på tråden Vi med ångest/panikattacker och depressioner...