• Anonym (Småland)

    Vi med ångest/panikattacker och depressioner...

    Vi med ångest/panikattacker och depressioner...

    Denna tråden är för alla oss som lider av ångest, depressioner och andra liknande sjukdomar. 

    Jag vet att denna tråden betyder mycket för många av oss som skriver här. Innan jag startade våran första tråd så kände jag mig ensam om att må dåligt, men nu vet jag att vi är många fler än man kan tror som mår dåligt.

    Alla ni som har/har haft ångest/panikattacker/depressioner m.m. är jättevälkomna hit! Ni andra som kanske bara har frågor eller som har vänner/anhöriga som lider av detta är också välkomna...

    Alla ni underbara tjejer som skriver här inne. Ni är bäst, glöm aldrig det!!! Kämpa på för vi är starkare än vad vi tror.

    Hjärta


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-13 20:16
    Tänkte om vi skulle försöka oss på en liten lista på oss som skriver här inne...?

    Och lite snabb info om oss. Vet att vi försökte oss på en presentation av oss här inne innan, men det var så svårt att greppa vem som var vem ändå känner iaf jag... De som vill kan ju skriva lite info om sig själv, annars kan man bara skriva sitt namn/alias...?

    Ex på info kan ju vara namn/alias, Kön, Civilstatus, Barn?, Vart man bor, vad man lider av/diagnoser, om man jobbar, pluggar eller är sjukskriven...??
  • Svar på tråden Vi med ångest/panikattacker och depressioner...
  • Maia
    Anonym (Susanne) skrev 2010-07-13 01:20:55 följande:
    ADD är det senaste och om det är det och medicinen fungerar så blir det ju lättare att ta itu med annat också så jag hoppas på det här. Har diagnos inom autismspektrat, ospecifierat typ och social fobi.(Nu heter ju iofs tråden "Vi med ångest/panikattacker och deprissioner" men jag hoppas jag får vara här ändå, blir ju rätt mycket ångest och sånt som följd ;P)  Jag tar absolut inte illa upp, tror jag förstår hur du menar. :)

    Bipolär, har för mig att det finns olika? Du får gärna berätta lite kort hur det är för dig om du vill.
    Det var ju inte dåligt, vad bakade du? Hoppas det gick bra idag!

    Själv har jag varit halft död idag, inte så mycket ångest och sånt men  bara helt slut. Har suttit vid datorn vavat med att ligga i soffan och vila för det är ju sååå ansträngade att sitta och surfa på internet haha...
    Alla dessa diagnoser gör en förvirrad. Klart du får vara här, jag har diagnoser som ger ångest och periodvis depp också.

    Jag är bipolär och lider av borderline så, det är ganska svårt att hålla isär vilket som är vad när jag mår si eller så.
    Jag är bipolär 2. När jag är på topp blir jag inte manisk utan hypoman. Det får du gärna googla på för det är svårt att förklara. Sen är ju iofs alla individer och stannar inte inom en viss ram men för att ge helheten..
    Jag får ökad energi när jag är hyper. Sover mindre, pratar pratar pratar, flera olika projekt (stavning?) på G och huvudet är fullt med idéer och tankar som jag inte hinner få fatt på, därför slutförs inte allt. Kan känna mig sugen på att städa, tar ett fönster men tycker det är tråkigt, fortsätter med att damma men tröttnar direkt. Kan bli lite manisk dock, då jag snöar in på något totalt. Det sista denna ggn var att baka. Jag var tvungen att baka precis hela tiden. Matbröd av olika sorter, kakor som jag provade massa olika recept, osv. Låter väl ganska harmlöst men jag gjorde av med mycket pengar som vi inte hade för alla olika ingredienser som inte fanns hemma plus att jag hade så många degar å jäsning och kakor på G så jag visste inte vilka som skulle få in i ugnen först, plus att jag lagade middag och.. ja. Jag är vanligtvis ingen bullmamma, bakat ca 3 ggr/år förut.
    Nu har jag dock lärt mig att baka och mår jag skapligt så slänger jag gärna ihop en sats bröd eller så.

    Nej, jag ska nog ge mig här, jag drar lätt iväg och du får nog större  uppfattning av att googla. Om du är intresserad alltså. Fråga om du undrar nåt, jag är rak och öppen.

    Varför kan jag aldrig skriva små korta, gulliga och enkla inlägg? Varje ggn jag ska svara så blir det en halv färdig bok..

    Var det idag du skulle få veta?
    Håller tummarna för dig. Varför vet jag inte då det ändå handlar om att få en diagnos men, håller tummarna bara för att.
    Skriv gärna och berätta om du vill vad som händer, så får jag googla på dig istället.

    Kramar!
  • Maia

    Ångest igen direkt på morgonen. Har sovit skit kasst då det är så varmt. Kan ångesten framkallas av värmen tro..?

    Idag har jag faktiskt inga planer förutom att ta dagen som den kommer. (även en sån dag måste jag planera i förväg). Hoppas på att orka göra en omgång kanelbullar men inte så mycket mer då det ska vara dåligt väder.

    Återkommer nog sen. Sambo och son uppe. 

  • Maddisen80
    BrejkStyle skrev 2010-07-11 11:41:51 följande:
    Känns lite bättre nu när jag vaknat är mer förbannad en ledsen nu!
    så du är förbannad de får man vara  ibland.
  • Maddisen80
    Anonym (Susanne) skrev 2010-07-11 13:04:08 följande:
    Tiden går så långsamt, vill att det ska vara tisdag NU. Men men, inte länge kvar. Väntar på ett telefonsamtal som eventuellt leder till en ny medicin (ja och diagnos också...) och jag sätter allt mitt hopp till det, kanske inte så bra men det är det som får mig att orka just nu.
    Hoppas att detta leder till något bra för annars vet jag inte vad jag ska göra...
    Hoppas att du får en bra medicin och att den hjälper och att du får en diagnos.
  • Maddisen80
    Maia skrev 2010-07-12 06:52:55 följande:
    Ska till psyk sen och hämta mediciner. Det är ganska nära mitt a-rehab ställe så jag tänkte gå dit efteråt. Jag har tyvärr inte råd att handla så mycket i cafét så jag sitter här och funderar på vad jag ska ta med till sonen att äta till lunch. Det kanske räcker med smörgås och bulle eller nåt.
    Vet heller inte om jag ska ta med badgrejer till lillen, det finns en liten strand där men.. jag vet inte. Nog lika bra att ta med, ser han vattnet så ska han i, ser han inte vattnet så spelar det ju ingen roll om jag har lite extra med.

    I-lands problem, jag vet. Fast som en del av er här vet så har jag svårt att inte veta exakt vad som ska göras. Planering, planering.. Så tröttsamt.

    Hoppas på en bra dag iaf och att lillen får kul och inte bara blir trött och grinig. Vi kommer ju vara där vid den tiden han brukar ha sin vila.
    Oj, vad jag tjötar om ingenting.

    Hoppas ni alla får en bra dag! kramar 
    Hej jag hämtar mediciner 2 ggr i veckan nu. Hur ofta går du och hämta mediciner då ??Så ni har varit på stranden hur var det då? Jag själv har inte badat nåt i år ,men jag ska ta ett dopp innan sommaren är slut iaf.
  • Maddisen80
    Anonym (Ny här!) skrev 2010-07-12 08:00:38 följande:
    Hej!

    Jag är nere i en svacka! Känner mig ångestfylld och ledsen.. Jag är 36 år och har alltid fått vara hyfsat frisk och aldrig varit speciellt deprimerad tidigare.
    Just nu har jag svårt att finna glädjen i vardagen, ändå är det bättre nu än för 2-3 veckor sen! Då var jag mer nere än nu, så det verkar ha vänt!

    Kan man bara ha en downperiod med ledsamhet och ångest? man kan ju inte ständigt vara lycklig.

    Kan det bara bli bra av sig själv? Om man i vanliga fall är en framåt och glad tjej? Om man vilar och tar hand om sig själv?

    Det är så att min son som är 2,5 år har aldrigt sovit bra. I ett år vaknade han 1 gång i timmen hela nätter, nu vaknar han bara 2-3 gånger per natt..

    Så jag är TRÖTT
    Tror att det kan vara en bidragande orsak till att jag är nere nu?

    Hoppas ni kan ge mig några lugnande råd.... att allt blir bättre snart.....

    Kram
    Välkommen hit ,hoppas att du kommer trivas med oss i detta gäng. Det är ju bra att de är lite bättre än förut iaf.,em tråkigt att de inte är riktigt bra.  De blir nog bättre  snart, äter du några mediciner mot ångesten ?
  • Maddisen80
    Maia skrev 2010-07-12 08:51:00 följande:
    Ok. Jag har löst mitt mega problem, för alla som känner stort behov att veta.
    Det blir till sonen, smörgås, bulle och fruktpuré.

    Bulle till mig så kan jag köpa kaffe där bara för att köpa nåt.
    Då vet alla!
    Har jag tråkigt i väntan på att gå? Ja, lite kanske.  
    Ja men de va ju bra att de blev bulle och fruktpure  till sonen och  kaffe åt dig.
  • Maddisen80
    Anonym (Småland) skrev 2010-07-12 14:57:45 följande:
    Kikar in och läser lite snabbt vad ni skrivit. Välkomna alla nya, som jag inte sagt det till innan.

    Har så mycket att göra nu innan vi åker, allt som ska köpas, packas, fixas och sen fixa i trädgården och huset innan vi åker med...

    Kram på er
    hej hur är läget med dig då ,hoppas att de är bra,här är de inte så bra,men men de får gå ändå.
  • Maddisen80
    Emma w S skrev 2010-07-12 19:32:00 följande:
    Imorse mådde jag bra när jag vaknade! Det var så skönt att få göra det.

    Men den här värmen tar nästan knäcken på mig. Funderar på att gå ut i bilen så jag kan få svalka. Det är 29 grader ute och 30 grader inne, hoppas jag kan få ner temperaturen där inne tills det är dags att sova. Jag sitter ute i skuggan men det blåser ju ingenting! Jag är så extremt dålig på att dricka också så det blir lätt att jag får vätskebrist och det hjälper inte mina ångest direkt.

    Men än så länge mår jag hyfsat även ikväll! *peppar peppar*

    Hoppas ni alla har en fin sommarkväll och att ni mår bra! {#emotions_dlg.flower}
    Hej visst är de extremt varmt ,de är inte roligt precis, man orkar inte göra nånting, vi har 34 grader. Jag är dålig på att dricka vatten med ,vi får försöka hjälpa varandra att påminna om att dricka vatten.
  • Maddisen80
    Anonym (Sally) skrev 2010-07-12 21:55:13 följande:
    va gör ni när ingen psykolog/läkare fattar ett skit?? Hur avgör dom egentligen?
    Psykologen senast frågade precis när jag stog vid dörren, föresten brukar du ha självmordstankar?

    Jag svarade: Ja det händer , men min kärlek till min dotetr är starakre, men det är jobbigt när tankarna och olusten tränger sig på...

    han svarade: jaha okej.. hejdå

    Jag komemr antagligen bli tvungen att ta ett nytt jobb ( har precis sagt upp mig pga av ångest/stress /depression) pga av en läkare ( ej ordinarie) säger att hon ej ska sjuksriva mig för jag BEHÖVER arbeta...
    Jag är så ledsen... jag går på ungdomsgarantin och utan sjukintyg är jag tvungen, just nu känns det som jag hellre skjuter mig i skallen.. har inte ens orkat kontakta någon på vården är rädd att bli avvisad igen..

    Vet ej hur jag ska orka, tanken var att familjen ska åka på semster en vecka nästa vecka men jag komemr antagligen vara tvungen att stanna hemma och arbeta/praktisera jag mår så dåligt.. orkar ingenting...
    Har gått upp 7 kg pga stress och hetsätning..
    hej jag har gått upp med pågrund av psykisk stress och press fkassan vill att jag ska arbetsträna fast jag kommer få sjukersättning,men jag klarar inte av arbetsträning pga funktionshinder, ångest. När ingen  läkare eller psykolog lyssnar då bruka jag kontakta privat läkare, de har jag fått gjort några gånger.
Svar på tråden Vi med ångest/panikattacker och depressioner...