Inlägg från: Maddisen80 |Visa alla inlägg
  • Maddisen80

    Vi med ångest/panikattacker och depressioner...

    Maia skrev 2010-07-13 07:01:30 följande:
    Ångest igen direkt på morgonen. Har sovit skit kasst då det är så varmt. Kan ångesten framkallas av värmen tro..?

    Idag har jag faktiskt inga planer förutom att ta dagen som den kommer. (även en sån dag måste jag planera i förväg). Hoppas på att orka göra en omgång kanelbullar men inte så mycket mer då det ska vara dåligt väder.

    Återkommer nog sen. Sambo och son uppe. 
    hej för en gång skull sov jag bra inatt, jag sov hos svärmor.  jag ska sortera tvätt tills imorgogn så tråkigt .
  • Maddisen80

    på torsdag när jag ska till sjuksköterskan då ska jag fråga hon om hon tror att jag kan få bli inlagd igen för jag orka inte mer. i söndags var jag på medicinakuten i lund och den läkaren verka inte tro på mig. jag sa att jag inte orka leva med smärtan och då sa hon så ont har du väl inte så du inte orka leva jo de har jag, så jag tog isdubben på min krycka och försökte skära handen så dem tog bort isdubben. jag stå inte ut mer, jag är 30 år . Blodprovet som visade om man hade blodpropp de var lite lätt förhöjd,men de var inge blodpropp,men undra vad de är då när inte vätskedrivande hjälps.

  • Maddisen80

    sjuksköterskan jag tyckte va bra där jag hämta mediciner, hon är inte bra längre tycker jag,för jag sa att jag ville bli inlag på psykiatrin ,men så sa hon att jag är frisk ,jag är förfan inte frisk,jag har ångest,depression mm  jaja besviken

  • Maddisen80
    Maia skrev 2010-07-13 17:06:36 följande:
    Hej!
    Jag hämtar också 2 ggr/vecka. Det är bra för då brukar ssk prata med mig om hur jag mår osv. Tycker mycket bättre om våra pratstunder än att gå hos psykolog.

    Idag har inte alls varit kul. Sonen går mig på nerverna, gör allt han inte får och skrattar bara när jag försöker ryta ifrån. Jag är nere och det hjälper ju inte. Varit väldigt passiv idag och har ett otroligt ät sug. Bara det gör mig mer irriterad.

    Kan inte skriva mer, för irriterad och nere.

    Kram på er.
    Hej jag frågade sjuksköterskan jag hämta oss ,hon har ju semester nu ,så frågade jag om jag kunde prata med ersättarna ,men de var inte säkert att dem har tid sa hon ,jag är i behov av att prata med sjuksköterskor.

    inte roligt att du är irriterad och nere, jag mår inte heller bra,de är jobbigt att må dåligt :(
  • Maddisen80
    Anonym (Trött) skrev 2010-07-13 17:17:53 följande:
    Hej Alla!

    Här är en nybliven 2 barnsmamma som tyvärr mår skit just av ångest.  Har en riktigt dålig period nu när jag inte kan andas 80% av min vakna tid. Otroligt jobbigt. Har bara haft tungt att andas kvällstid innan och nu hela dagarna, tror såklart jag är dödssjuk. Någon mer som haft sådana perioder? När ni vatt säkra på att ni inte får luft hela tiden?
    Hej ja jag har haft så i många perioder tyvärr, känns som man ska dö när man inte få luft. De är väldigt jobbigt att må så dåligt.
  • Maddisen80
    Anonym (Småland) skrev 2010-07-13 21:51:54 följande:
    Vad är det för isdubb som du har/hade? Var detta nu som du gjorde detta eller i vintras?! Jag tycker att sjukvärden behandlar dig (och mig och många andra) skit, rent ut sagt!!! Men lova att du kämpar på, du kommer att må bättre en dag och då kommer det vara värt allt detta... Jag vet själv, jag har haft perioder när jag mått bättre och sen sämre igen och bättre igen... Det är skitsvårt när man mår sämre, men kämpa på!!! Vi finns här för dig med!!! Kramar i massor, ta hand om dig Hjärta
    Det är isdubb man kan ha på vintern om man ha kryckor så blir de inte så halt,de är vassa som knivar, de var nu i söndags jag  försökte skära mig på dem. Jag hatar sjukvården nu ,gillar dem inte alls . Jag vet att ni finns för mig och alla andra,de är lättare att prata med er än sjuksköterskan ,för sjuksköterskan sa ju att jag är frisk ... kramisar. i fredags hade jag druckit alkohol sen tog jag medicinerna mina ,men de har jag inte talat om för nån sköterska,men ska de på måndag.
  • Maddisen80
    Anonym (Småland) skrev 2010-07-13 22:18:45 följande:
    Oooohhhh är så nervös!!!

    Nu är det inte många dagar kvar tills vi åker... För er som inte vet, så ska vi (min man och barnen och jag) bila ner genom typ halva Europa, ner till Balkan... Sen kanske Italien-vägen hem istället för att köra via Balkan, som vi kommer göra när vi kör ner... Intressant fakta, eller hur!!!???!!!

    Vi har packat det mesta, men jag är rädd att vi ska glömma nåt, komma på nåt som vi måste fixa och det är för sent att fixa det m.m. Gaaaah, vad måste man ha med sig när man åker utomlands?! Mer än pass, pengar, intyg på bilförsäkring och hem/reseförsäkring, medicin, kort från FK, kläder, BADKLÄDER!!! m.m.???

    Gud, jag hoppas verkligen att jag kommer att klara detta och att jag inte kraschar nu bara några dagar innan vi ska åka...

    Jag tar gärna emot en styrkekram eller fler, om det är någon som har en över... Skäms Det kan jag verkligen behöva...
    Hoppas att ni får en väldig fin resa tillsammans och bra väder.  När var de ni skulle åka ??? När jag packar något bruka jag alltid glömma nånting fast man skriver upp på en lapp vad man ska ha med sig . Solskydd behöver ni,duschgrejor, tandborste.
  • Maddisen80
    Anonym (Trött) skrev 2010-07-14 09:36:56 följande:
    Hej igen!
    Tänkte berätta lite om mig själv. Jag är 24 år och bor i Skåne. har två barn , 2 år och en bebis på 2 månader. Första panikattacken kom när jag var 14 år och mådde dåligt i nästan 2 år. Sen blev jag bra på något vis fram tills jag blev gravid med första barnet, eller egentligen började det lite innan. Fick en svår första förlossning med blodförlust på nästan 3 liter och jag trodde jag skulle dö. Detta triggade nog igång min dödsångest. Läste om struplocksinflammation i BVC boken och fick därefter svårt att andas. Varje kväll. Gick till läkaren som tog prover , hade lite förhöjt TSH (som nu är normalt) Annars var allt bra. Under min andra graviditet fick jag hög puls, runt 120 konstant. ´Blev inlagd då dem trodde det kunde vara en propp i lungan(hade ont bak i ryggen) , inget fel hittades merän ett litet ofarligt hjärtfel som är jätte vanligt . Efter detta har jag trott dagligen att jag har propp i lungan. Man röntgade inte lungorna så har aldrig fått det bekräftat att där inte skulle vara ngt fel.

    Jaa så mina största problem just nu är att jag är så otroligt rädd för att det ska vara något fel på mina lungor, att jag kommer kvävas till döds. Det var ju tidigare mestadels bara på kvällen men nu är det hela dagarna. Jag brukar inte längre få kraftiga panikattacker utan jag har "milda" ångestattacker i flera timmar istället. Och brukar aldrig få skenande hjärta utan bara att jag håller på o bli galen och inte får luft. Generaliserad ångest har dem sagt jag lider av.

    Har tagit kontakt med en kurator på Psyk som jag ska gå till två dagar i veckan och idag ska jag på läkarekontroll med min bebis och ska be honom om en remiss till astma allergi mottagningen.  Just att få lungkapaciteten kollad. Trots att om det skulle vara något fel på lungorna skulle jag inte kunna andas normalt, man skulle kunna se det utifrån med det gör ingen, det är bara känslan antagligen. Men MEN finns alltid där, Tänk OM det skulle vara. Men samtidigt man kan aldrig vara garanterad..

    Undersökningarna som gjorts på mig är EKG, CT hjärna(har en ofarlig cysta i huvudet) och tagit blodprover. Allt detta har varit bra.

    Kram på er!
    Hej så du bor i skåne du med ,de gör jag nu ,men förut bodde jag i Timrå utanför Sundsvall. Så du har två små barn ,vad härligt ,de är så roligt med barn ,men själv har jag inga barn inte ännu iaf.  Välkommen hit ,hoppas att du kommer trivas här med oss i detta härliga gäng. Men tråkigt att du mår dåligt med .Jobbigt att du inte heller må bra fysiskt ,jag har själv ont i vänster ben och läkaren trodde att de va en propp för benet är varmt,svullet och blodprovet var lättförhöjd,blodproppsprovet,men de gjorde ultraljud har gjort de 2 ggr men hittar inge propp,men jag är väldigt orolig ,de kunde ju gjort röntgen eller magnetröntgen med, för jag har haft ont i 2 månader,d e blir värre och värre för varjedag som går.

    Vad bra att du har kontakt med kurator man behöver ju prata med någon .
  • Maddisen80
    Maia skrev 2010-07-14 13:42:58 följande:
    Ska denna dag aldrig ta slut?!
    Jag orkar inte, vill inte. Vill ha oväder, sitta framför teven med sonen och massa godis.
    Jäkla piss dag!  
    Jag mår dåligt utav den här varmen ,vill ha regn istället och svalt och skönt. Man orkar inte göra nåt när de är varmt.
Svar på tråden Vi med ångest/panikattacker och depressioner...