• Anonym

    Fick inget i födelsedagspresent av min man.. Är så besviken..

    Shorona skrev 2010-07-12 14:35:56 följande:
    Var med om samma sak när jag fyllde nu i slutet av juni. Jag väntade i några dagar efter min födelsedag för att se om det skulle komma någon försenad present. Men icke. Då sa jag helt enkelt att jag kände mig lite bortglömd. Och han hade ingen ursäkt egentligen. Både tid, pengar och tips fanns. Dessutom kunde han ha stannat på macken eller affären och bara köpt mitt favoritgodis. Då hade jag blivit själaglad! 8 dagar efter min födelsedag köpte han ett par skor åt mig trots att jag hade sagt på fullaste allvar att jag inte ville ha några skor.
    Jaja, nu tänker jag bara fira var 10:e år.
    Men han ska självklart få sin älskade jacka han har velat ha i ett par år när han fyller i höst!
    varför ska han få en jacka och du inget alls?
  • Anonym
    Shorona skrev 2010-07-12 14:47:26 följande:
    Anonym: för att jag vill ge honpm det.
    låter orättvist att han ska ha nåt men att inte du fick nåt...
  • Anonym
    Ant85 skrev 2010-07-12 15:00:45 följande:
    Resonerar verkligen vuxna människor på det här viset?
    ja jag resonerar så. Har jag inte fått present så skulle det ta lite emot att jag ska fixa present till min sambo speciellt om det är något han har velat ha jättelänge som en resonerade innan....
    Och varför är det sällan tvärtom? Sällan är det väl tjejen som glömmer bort sambons födelsedagspresent och sen kommer killen med en present som han vet att tjejen har suktat efter jättelänge (samma exempel som 'Shorona´ upplevde ovan) varför är det på olika vilkor?
    nåväl, jag vill inte ha det så i mitt förhållande, antingen ger man varandra presenter eller inte alls.
  • Anonym
    Anonym (Besviken) skrev 2010-07-12 13:48:05 följande:
    varför ska jag uppvakta han när han inte uppvaktar mig?
    Ojdå, ni kommer snart ha större problem än en missad födelsedagspresent.
    Nä skärp dig och var större en så.

    Det var en födelesedag! Ingen big deal! Han har inte legat med din mamma, dödat din katt, slagit dig halvt fördärvad, det broptt hangjort sig skyldig till var att  han köpte INGEN present (efter att du sagt " du behöver inte köpa nåt) Herrejösses och du tänker starta någon slags hämd och undrar om du ska fråga hur han ska gottgöra dig?!

    Och om du hade fått en kyss som du skrev förut, hade det då räckt?
    Av någon anledning så tror jag faktiskt inte det.

    Jag förstår att du blev lite besviken men jag kan inte förstå hur du reagerar nu. Det tycker jag bara är otroligt omoget och det kommer slå tillbaka ännu hårdare på dig. Varför inte prata med honom på ett lugn och fint sätt?
    Förklara att du blev lite besviken för att du int fick något och att födelsedagar betyder väldigt mycket för dig.

    Eller så struntar du i att bete dig vuxet och startar något som kommer få din sambo att få magont inför nästa år du fyller år.
  • Anonym

    Jag tycker du är riktigt löjlig och barnslig ts. Han kom ihåg din födelsedag, han sa grattis och om jag inte läste fel så åkte han och köpte pizza till er också. Vad kallar du det om det inte är att uppvakta? Min sambo köpte inget till mig på vår 3-års dag men han fick ett armband av mig som han älskar och alltid har på sig. I år på vår 4-års dag fick jag inget heller, men han fick en ros. Inte är jag sur och tänker hämnas för det heller. Snacka om sandlådefasoner. Om man är så sjukt osäker på sin partners känslor för en, så man måste ha det bekräftat med materiella ting så bör man nog prata med varandra om det. Att tvivla på att man är älskad för att man inte får något på sin födelsedag är inte ett normalt beteende. Skärp dig och väx upp!

  • Anonym

    jag kan förstå ts..
    men dock tror jag att tjejer kanske lever lite i romatik världen att karln ska komma med blommor och presneter, laga stora middagar och ge frukost på sängen då det är års dagar, födelsedagar osv.
    gärna ska han väll ge rosor mitt i veckan för ingenting alls också..då är han ju super romatiskt..

    jag tror inte karlar fattar de där symbolen för uppvaktning..för de tror nog att de uppvaktar oss genom att bara säga jag älskar dig eller helt klart diska..

    vi har en tradition jag och min sambo, vi skriver önskelistor..på så sätt så går det i hop och ingen  behöver stå som ett jävla fån..
    men sen så har min smabo börjat överraska mig med middagar osv mitt i veckan också så jag tycker inte presenter är så himla viktigt. det är väll bara kul att få ett litet paket till frukosten när man fyller år.

    men vad jag har förstått på ts så verkar hennes man bara sagt grattis, ingen puss, ingen förslag på kanske jag sköter tvätt o middag inget som visar att de är din dag. du föddes, jag älskar dig. jag kan ta hand om skaer så du får vila dig och känna dig som en prinsessa typ..
    sköter man allt i ett hem hela tiden vill man nog ha en dag då man är prinsessa! han kunde iaf sjungit för henne och gett henne en kyss de va ju inte presenten i sig utan mer att han tog det som en vanlig dag.

  • Anonym

    Jag har aldrig fått något utav min sambo (har varit ett par i 5 år, förlovade i 4) när jag fyllt år...iår så fick jag tjata mig till en, eller att säga flera gånger "du kommer ihåg att jag fyller år om en vecka va?" och det är inte heller så himla roligt.

  • Anonym

    och alla skriver: "det hade inte behövt vara något dyrt, det räcker med en blombukett från macken eller mitt favoritgodis" men jag är rätt övertygad om att det för många inte hade räckt, då hade man klagat ändå. Eller?

  • Anonym

    Men, ni som har karlar som "glömmer bort" att uppvakta er - hur är de med sina egna födelsedagar? Hur skulle de tycka att det var om ni sket fullständigt i att uppvakta?

  • Anonym
    Anonym (Besviken) skrev 2010-07-12 12:52:07 följande:

    Jag skäms för att säga att jag inte har fått nått alls i födelsedagspresent till dom som frågar vad jag fått,"


    Fråga vad man fick för födelsedagspresent eller julklapp gjorde jag och mina kompisar när vi gick på mellanstadiet. Nu när vi är lite äldre frågar man inte sånt längre.
  • Anonym

    Så som TS beskriver kände jag mig typ när jag var 10 år och inte fick det jag önskade mig. Sen nångång i mitten av tonåren slutade man bry sig om presenter för att istället uppskatta andra saker. Vet inte om det har med mognad att göra.

  • Anonym

    Min sambo är också dålig på att komma ihåg/få ändan ur och fixa presenter. Jag blir jätteledsen om han glömmer/missar min födelsedag och förstår dig TS!! 
    Kram! 

  • Anonym

    Min sambo har aldrig köpt vare sig födelsedagspresenter eller julklappar till mig på eget initiativ. Jag har alltid fått följa med och visat vad han ska köpa och dessutom fått slå in dom själv. Det känns kanska tråkigt då jag tycker det är roligast att bli överraskad. Han säger att han aldrig vet vad han ska köpa även om jag ger honom tips på vad jag önskar mig.

  • Anonym
    Anonym (Besviken) skrev 2010-07-14 12:27:19 följande:
     Alla människor är olika! För vissa räcker det om dom får bara ett grattis och inget mer.. Vissa vill bli lite uppvaktade på sin födelsedag, som jag till exempel. ALLA människor är inte likadana och kommer aldrig vara det så jag tyckler inte alls att jag är löjlig och man kan inte komma och säga sånna saker som du sagt. Att jag är löjlig för att jag blev ledsen för att jag inte blev uppvaktad.  och jag tycker inte att man blir uppvaktad genom att få ett grattis på födelsedagen.

    Som sagt så handlar det här inte om att jag inte fick nån present utan att jag inte blev uppvaktad!!!!

    vi skulle äta det till middag å jag ville inte åka iväg å handla så därför gjorde han det..
    Men många har ju påpekat att det du sa: "nej, du behöver inte köpa nån present nu om du inte redan gjort det" mkt väl kan tolkar som nej tack till uppvaktning. Jag hade tagit det så också.
  • Anonym

    jag får köpa mina egna paket om jag skall få några

    å detär ju bra det med  för då får man ju alltid sånt man vill ha!  vad kan man begära från en man   asg asg    Nä me som sakt är ju itne allt..ett grattis å frukost på sängen betyder ju mer

  • Anonym

    Ja visst blir man ledsen ts!   Men tyvärr är det ganska vanligt har jag hört att män struntar i att köpa present, de säger att de inte hunnit....
    Men egentligen har de inte engagerat sig bara, de tycker inte att de behöver anstränga sig, de har ju en redan på kroken..

    När min sambo sa att han inte hunnit en gång förut, (och jo han hade många tillfällen att handla på, men struntade i det)
    Så tog jag och köpte något riktigt fint till mig själv från vårat gemensamma konto   sen dess har jag fått födelsedagspresent av honom, blir billigare så Flört

Svar på tråden Fick inget i födelsedagspresent av min man.. Är så besviken..