• Pocahontas

    Det är SÅ härligt att amma!

    När jag tittar ned på mina små prinsessor när de äter så blir jag så glad! Ikväll såg ena ut som en hungrig tigerunge när jag la henne till bröstet och hon morrade runt och hade sig när hon skulle suga fast, så gulligt! Och den andra var trött och kinkig och när hon fick lägga sig och amma så såg hon så nöjd och fridfull ut! Hon blundade och åt och resten av världen försvann för henne. Det var bara hon och hennes bästis vänsterbröstet där. Då kände jag mig helt överlycklig över att jag kan ge mina barn det, vilken tur jag har!

    Är ni fler som känner så? trots att man blir snudd på livegen periodvis när man ammar och trots smärtan i början och trots allt kämpande med att få upp mjölkproduktionen i början...

  • Svar på tråden Det är SÅ härligt att amma!
  • Pocahontas

    Man kommer ju minnas det här hela livet!

    När de är 15 och arga kommer man tänka, du var så söt när du låg där och snuttade lilla vännen (ska du inte bli så igen !

  • Pocahontas

    Hhoney - bra kämpat att försöka amma och pumpa också! Jag tror amningshjälpen sa till mig att hudkontakt (mage mot mage) hjälper bebisens suginstinkt... men lite osäker, du har säkert redan kollat upp sånt.

    Jag har fått kämpa som tusan med amningen (smärta i såriga bröstvårtor, mjölkbrist de första 2 månaderna, ammat nästan dygnet runt periodvis, måste amma asocialt hemma då jag dubbelammar), kanske därför jag uppskattar så när det väl funkar krångelfritt. Förstår verkligen ångesten när det inte funkar...

  • Pocahontas
    greywolf skrev 2010-09-01 21:15:27 följande:
    Det är något så fint och... jag vill säga romantiskt men det kanske är ett tokigt ordval (förstår någon känslan jag menar?) med att amma, att jag vill att hon ska vara bebis för alltid!
    Så känner jag också! Mina små bebisar. När vi har haft fullt upp med middagsbjudning ikväll känner jag att nej nu BEHÖVER jag ha dem nära för mig själv. Det är det ljuvligaste man kan känna.
    Vad fint med din mormor också !
Svar på tråden Det är SÅ härligt att amma!