• Äldre 13 Jul 21:49
    20703 visningar
    116 svar
    +1
    116
    20703

    Det är SÅ härligt att amma!

    När jag tittar ned på mina små prinsessor när de äter så blir jag så glad! Ikväll såg ena ut som en hungrig tigerunge när jag la henne till bröstet och hon morrade runt och hade sig när hon skulle suga fast, så gulligt! Och den andra var trött och kinkig och när hon fick lägga sig och amma så såg hon så nöjd och fridfull ut! Hon blundade och åt och resten av världen försvann för henne. Det var bara hon och hennes bästis vänsterbröstet där. Då kände jag mig helt överlycklig över att jag kan ge mina barn det, vilken tur jag har!

    Är ni fler som känner så? trots att man blir snudd på livegen periodvis när man ammar och trots smärtan i början och trots allt kämpande med att få upp mjölkproduktionen i början...

  • Svar på tråden Det är SÅ härligt att amma!
  • Birka
    Äldre 13 Jul 21:52
    #1

    Håller helt med! har en tuttgalen 4 månaders nu och det är hur mysigt som helst Stora tjejen gick det inte lika bra med men som tur är så finns ju ersättning.

  • Äldre 13 Jul 21:59
    #2

    Håller med jag också! Min son är 6 månader och man märker att intresset börjar dala. Men än kan han ligga och mysa hur länge som helst om han är trött. Kommer sakna det den dagen vi slutar amma. Tur jag ska skaffa fler barn i framtiden!

  • Äldre 13 Jul 22:01
    #3

    Ja jag tyckte det var så mysigt att amma och jag är så glad att jag snart får en bebis igen så jag kan få uppleva detta fantastiska igen.


    Mamma till Kevin född 0706. BF med lillebror Lukas 2010-08-14
  • Äldre 13 Jul 22:01
    #4

    Man kommer ju minnas det här hela livet!

    När de är 15 och arga kommer man tänka, du var så söt när du låg där och snuttade lilla vännen (ska du inte bli så igen !

  • Äldre 13 Jul 22:50
    #5

    Tyckte också att det var himla mysigt, men tyvärr så kunde jag inte amma mina flickor så mycket!

  • mammat­alman
    Äldre 13 Jul 23:01
    #6

    åååå va mysigt det är Baby min son är 7mån o älskar verkligen "tutten" nu. Han har tidigare varit mer mat intresserad men nu i värmen så lockar bröstmjölken mer än kött o potatis

  • Äldre 13 Jul 23:09
    #7

    MIn 4-månaders har redan bestämt att ersättning ur flaska är lättare att få i sig än bröstmjöken=lat. Känns jättetrist då jag inte valt själv att sluta. Han behövde tillägg och på den vägen är det.

    Han kunde vara precis som du beskriver TS, ibland nästan aggressiv så jag satt och skrattade och ibland bara blundade han och koncentrerade sig på att äta. Mysigt!

  • Äldre 13 Jul 23:25
    #8

    Åh, det är verkligen jättemysigt att amma! Min äldsta dotter slutade när hon var 10 månader och jag saknade det jättemycket! Jag önskade att hon hade ammat mycket längre för den där närheten tycker inte jag man kan få ens med dom innerligaste kramarna och sen är det ju så nyttigt och smidigt till på köpet!
    Nu njuter jag igen av att kunna amma min yngsta dotter på 3 månader och jag hoppas verkligen att hon vill amma lite längre än storasyster gjorde. Det är sannerligen underbart! Kyss

    Storasyster som nu är 22 månader pekade här om dagen på bröstet när jag ammade lillan och sa "nam nam?" (= får jag smaka?) och jag hoppades nästan att hon skulle ta bröstet och amma lite hon med. Istället tog hon munnen där men gjorde sen en äcklad min och sa "BLÄÄ!" väldigt bestämt, haha. Hon har nog vant sig vid komjölken och tyckte inte alls om min. Tungan ute

  • Äldre 20 Jul 16:00
    #9

    Ja det är kalas att amma! Jag har två tonåringar (som jag ammade ca ett år vardera) och väntar nu en liten till och hoppas så att amningen ska funka bra. Amning verkar problematiseras så mycket så jag oroar mig lite för att det av nån anledning inte ska gå denna gång men hoppas innerligt att det gör det. Det är som en guldkant på babyperioden.

  • Äldre 24 Jul 09:48
    #10

    Nej, tycker att det är väldigt överskattat och ångestladdat.

Svar på tråden Det är SÅ härligt att amma!