• Kalasb­yxa
    Äldre 24 Jul 20:31
    52961 visningar
    220 svar
    220
    52961

    Hur kan men ge sitt barn tex oboy?

    Jag kan verkligen in förstå hur man kan ge ens barn oboy?  ALLA föräldrar borde få gå en kurs om kost....

    1glas OBOY (ca:2dl) innehåller ca: 15sockerbitar, oboy är ju socker med chokladsmak? Skulle du ge ditt barn 15st sockerbitar att knapra på?

  • Svar på tråden Hur kan men ge sitt barn tex oboy?
  • Äldre 25 Jul 15:26
    #91

    Mina barn får oboy till frukost, och smörgås, de är varken överviktiga eller har hål i tänderna. Jag resonerar som så att det är bättre att de äter och får i sig frukost innan de går till skolan än att gå dit med tom mage och allt vad det innebär. Frukost är ju det vikigaste målet på dagen och att gå till skolan utan frukost försämrar studieresultaten, ger sämre kostvanor, huvudvärk, magsmärtor osv. Däremot äter vi bra och varierad mat med grönsaker och frukt under resten av dagen och veckan, och mina barn har aktiviter där de rör sig. Det viktiga tror jag är att man äter varierat och rör sig, sen om det ingår ett glas oboy dagligen eller inte spelar ingen roll. Det är där felet ligger att barn som får hål i tänderna eller blir överviktiga kanske inte borstar tänderna, rör sig, äter varierat osv.
    Men var och en får göra som de vill så länge det inte skadar någon annan, det är inget som du, jag eller andra ska moralisera över.

  • Äldre 25 Jul 15:27
    #92
    Ghostrider skrev 2010-07-25 15:09:46 följande:
    Japp, det var ju något speciellt med att komma hem från plugget och ta ett glas Oboy och en skogaholmsmacka när man var liten! Tungan ute Här i den här familjen dricker vi Oboy och läsk och vad vi känner för, ungen är 13 år och är varken överviktig eller har haft ett enda hål i tänderna. Hurra för Oboy!!!
    Här kör vi med Pågenlimpa istället för Skogaholms. Men oboyen är nog densamma
    Välkommen Hannah, Kl 18.08, 2010-06-23
  • Äldre 25 Jul 15:28
    #93
    Liba skrev 2010-07-25 15:26:27 följande:
    OMG! Socker är ju det värsta man kan ge sitt  barn...veeet inte allla det?!Såna som ni som ger barn socker borde inte få vara föräldrar...HUR kan man ens tänka tanken oboy, eller ge barnen ketchup till korven, sylt till pannkakorna, glass på sommaren  eller kakor på kalas?!  =O
    Lysande!

    Sen förstår jag inte hur man kan ge tårta på kalas heller.
    Herregud, det finns ju rågflingor!

  • Faluma­mman
    Äldre 25 Jul 15:28
    #94

    drack oboy själv som barn och inte var jag fet eller hade hål i tänderna heller. rör man på sig och borstar tänderna varje dag så är det ingen fara. och barn gör ju av med så mycket energi, så vad kan ett glas oboy göra för skada då och då? håller med en föregående talare om att jag tycker att det är värre när folk röker när dom är gravida eller bland spädbarn men det blev väl ett annat ämne


    Prinsessa 2005, Prins 2008
  • Friday­yy
    Äldre 25 Jul 15:32
    #95

    Frukt innehåller också jättemycket socker, smaka på banan och vindruvor är ju som russin. Kolla innehållsförteckningen på bebisgröten, det är inget tillsatt socker men jättemycket sockerarter i från frukten.

    Våra barn får oboy när de vill det men det blir inte så ofta ändå. Ofta vill de hellre ha mjölk till mackan. Min lilla gillar inget annat än mjölk att dricka, fast hon får. Det är inte ofta vi köper nytt oboypaket.

  • Äldre 25 Jul 15:36
    #96
    Weird One skrev 2010-07-25 15:28:01 följande:
    Lysande!

    Sen förstår jag inte hur man kan ge tårta på kalas heller.
    Herregud, det finns ju rågflingor!

    Haha..eller hur!  =P
  • veh
    Äldre 25 Jul 15:42
    #97
    Kalasbyxa skrev 2010-07-24 20:31:41 följande:
    Jag kan verkligen in förstå hur man kan ge ens barn oboy?  ALLA föräldrar borde få gå en kurs om kost....

    1glas OBOY (ca:2dl) innehåller ca: 15sockerbitar, oboy är ju socker med chokladsmak? Skulle du ge ditt barn 15st sockerbitar att knapra på?
    Nej men gud vad lustigt, att det på drygt 1 msk oboypulver kan rymmas säkert en hel deciliter socker...! Och chokladsmak motsvarande säkert en tesked kakaopulver dessutom!

    Ärligt talat, om barnet inte äter så mycket sötsaker jämt och ständigt i övrigt så ser jag inte problemet. Jag själv har ALDRIG gillat att dricka mjölk, så för min del så var det oboy i ellerså drack jag ingen mjölk alls. Och min mamma tyckte att jag borde få i mig kalciumet, och att litet socker i hennes taniga lilla dotter var ingen större fara i sammanhanget...

    Tycker nog att det är värre då med typ "crunchy"-musli och liknande, som innehåller frikostiga mängder av både socker och fett, såpass att man lika gärna skulle kunna ha kaksmulor istället...
  • Malin o Henke
    Äldre 25 Jul 15:47
    #98
    Amy1983 skrev 2010-07-25 15:03:56 följande:
    Är helt med på detta! Ett under att man överlevde förr i tiden! Oboy e gott!
    Jag håller med er som är "för" O´boy!! Jag drack O´boy VARJE morgon när jag var liten, hade ett uppehåll i tonåren, men dricker det igen nu nästan varje dag!! SJÄLVKLART är det INTE bra med för mycket socker! Men om resten av kosten är bra o varierad så kan man VISS få dricka O´boy, läsk eller äta godis lite då o då!! Sen kanske man ska vänta så länge det går INNAN man ger det till sina barn!!

    som nån skrev tidigare; HYSTERI är var det är nu för tiden med både socker, fett mm.mm..

    Men det är vad JAG tycker o tror!!
    *Längtar till nästa PLUS!!!! O då SKA det gå!!!!*
  • Äldre 25 Jul 15:51
    #99

    Jag är ingen anti-socker-fanatiker annars, men just när det kommer till söta drycker är jag väldigt restriktiv. Dricker man något sött går det snabbare ut i blodet än om man äter det och särskilt barn är väldigt känsliga för den typen av stimuli. Skulle inte ge min son varesig läsk eller oboy förrän han närmar sig skolåldern och då bara vid väldigt enstaka tillfällen.

  • Äldre 25 Jul 15:54

    Om man i stort äter en bra och varierad kost och rör på sig ser jag inte vad problemet med Oboy är?


Svar på tråden Hur kan men ge sitt barn tex oboy?