• Kalasbyxa

    Hur kan men ge sitt barn tex oboy?

    Jag kan verkligen in förstå hur man kan ge ens barn oboy?  ALLA föräldrar borde få gå en kurs om kost....

    1glas OBOY (ca:2dl) innehåller ca: 15sockerbitar, oboy är ju socker med chokladsmak? Skulle du ge ditt barn 15st sockerbitar att knapra på?

  • Svar på tråden Hur kan men ge sitt barn tex oboy?
  • sanne82

    Ordentlig mat och ordentig dricka och ordentligt med motion.. ett sunt liv och massor med kärlek!
    Sen lite socker och gott på det så blir det bra Skrattande

  • trolltotten
    Busbellan skrev 2010-07-25 12:38:56 följande:
    Den är underbar!! Små små daimbitar i och så blir det nästan sån där härligt seg kola i botten sen
    Men vad fasen! Var bor du? Jag SKA ha daimsmak på min oboy i kväll. Jag ska leta igenom varenda jävla affär till jag hittar den!!!!!!
  • Sarah84

    Min dotter på 3 år kan få oboy ibland. Händer dock kanske någon gång i mån bara. Vi dricker de sällan är hemma.


    *Agnes 2007-05-14 * Gustav 2009-08-19*
  • Queenie70

    Mitt barn får äta och dricka allt i rimliga mängder, oboy, vatten, morötter, kakor, potatis, chips, broccoli, coca cola...u name it. Och ja, nån gång har han även norpat en sockerbit och då fick han knapra i sig den bäst han ville. Tror inte på att skapa tabun omkring födoämnen.

  • mammamaria1981

    Om ens barn inte tycker om mjölk men behöver mjölk så är oboy jätte bra alternativ

  • Knyttensmamma

    Våra barn får oboy kanske en gång i månaden när det är lördagsfrukost. Annars gör jag egen choklasmjölk (varm) som de hellre dricker..2 tsk kakao, 2 tsk socker och mjölk. Räcker länge för de får inte så mkt...

  • Lottis1976

    Eftersom jag bor med en holländare e han van vid att ha chokladpasta på smörgåsen... Detta växte han upp på som många andra holländska barn. De har även chokladströssel, vanligt strössel (som det vi har på glass typ) samt mkt andra godsaker att vräka på vanligt bröd hehe.

    Var i början totalt emot detta MEN på lördagar har jag dock tillåtit detta horribla påfund (barnen får då även o´boy om de vill). Jag är annars strikt med mina barn, de äter bara godsaker på lördagar. Aldrig annars. 

    Hur det kan komma sig att Sveriges barn har den högsta prevalensen av barndiabetes i världen är för mig en gåta. Speciellt när jag ser hur folket äter i Holland när jag är där.  

    Dessutom äter barnen där ingen varm mat på dagen i ex skolan, utan har med sig smörgåsar. Endast ett mål varm mat per dag hemma med familjen. Och här är en standardfråga hos skolsyster: Får hon/han 2 varma mål mat om dagen??? (som att det är livsviktigt...)

  • salamanca

    Varje dag skrubbar jag mina barn med svinto, sätter ut dem med motionslina i skogen & avslutar dagen med en hälsosam portion barkbröd!

    Barn skall härdas & inte ges Oboy!!!!
    =) 

  • Manchester

    Inga problem alls! Mina barn dricker O´boy. Inte varje dag. Inte ens varje vecka, men som alla onyttiga delikatesser så kan man  - barn som vuxna - unna sig O´boy någon gång ibland.På sommaren blir det nästan aldrig, då dricker de vatten eller äppeljuice, sonen någon enstaka gång läsk. På vintern får de O´boy några gånger i månaden. Ungefär lika ofta som jag själv dricker varm choklad.

    Alla sötsaker är olämpliga i för stora mängder. Godis varje dag är inte bra. Socker i te eller kaffe flera gånger om dagen bör undvikas. Kakor och tårta så fort man är lite sugen får negativa konsekvenser. Men godis varje lördag, kakor vid speciella tillfällen och tårta på födelsedagar är helt OK. Liksom lite socker i drycken ibland. Nästan allt kan njutas med måtta.

    Å andra sidan undrar jag om inte faran med O´boy är något överdriven. Hur många slevar måste man ta för att det ska motsvara 15 sockerbitar? Jag fick O´boy så gott som varje morgon när jag var liten. Ändå hade jag få hål i tänderna, kunde koncentera mig bra i skolan och var närmast underviktig. Min mamma klagade ständigt på att det inte fanns byxor som satt uppe på min lilla tunna kropp och efter varje kontroll hos skolhälsovården fick jag med mig en lapp hem om att jag borde gå upp i vikt.

  • Echidna

    Men herregud! Hur många barn har inte druckit oboy under hela sin livstid och mår bra nu? Värre är de mammor som ger sina barn saft eller mer i nappflaskan då.


    Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra.
Svar på tråden Hur kan men ge sitt barn tex oboy?